מתכון דג סלמון ברוטב משגע
מנה בריאה וטעימה בהכנה קלה
קבלו מתכון לדג סלמון בתנור שמכינים ברוטב מטמטם ומשגע המקפיץ את הטעם לרמה הבאה. מתכון שחובה להכין לדג הנפלא והאהוב עלינו, עם בשרו הורדרד וטעמו המשובח, אבל הפעם עם רוטב אסייתי ספייסי ומשגע שישאיר את כולם מכורים!
מתכון בקלי קלות לחובבי הסלמון שלוקח את הדג לשלב הבא עם רוטב מיוחד ומפנק. רוצו להכין!
ספר המתכונים של סוניה סאני בן הרוש
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
תבנית אפייה בינונית
המצרכים
- 4 חתיכות דג סלמון ללא מעור
- למרינדה:
- 3 כפות רוטב סויה בסגנון סיני
- 3 כפות רוטב ספייסי צ'ילי (הסידרה האסייתית)
- 1 כף סילאן
- 2 כפות טריאקי
- 4 כפות שמן זית
- 1 כפית שטוחה שמן שומשום
- 4 שיני שום כתושים
- 1 כפית דבש עם תמצית צ'ילי חריף של יד מרדכי או 1 כפית צילי גרוס
- רבע כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- מיץ מחצי לימון
לפיזור מעל:
- חופן כוסברה ופטרוזליה קצוצים
אופן ההכנה
- נוריד את העור מהדג ונשרה עם מעט מלח ולימון לחצי שעה ונשטוף היטב.
- בקערה נכניס את כל הרטבים והתבלינים ונערבב היטב (חוץ מהכוסברה והפטרוזיליה).
- נוסיף פנימה את הדגים ונעטוף כל חתיכה עם הרוטב ונשאיר אותם שם.
- נכסה עם ניילון נצמד ונכניס למקרר לחצי שעה עד שעה לספיגת טעמים.
- נעביר את הדגים לתבנית אפיה חד פעמי ונמזוג מעל את הרוטב.
- נפזר מעל כוסברה ופטרוזיליה קצוצים ונכניס לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות (מצב טורבו) ונאפה כעשרים דקות עד שהדג אפוי והרוטב מצטמצם.
- מומלץ לאחר עשר דקות של אפיה לקחת מהרוטב שבתבנית ולשים מעל הדג כך שהטעמים יספגו מכל הכיוונים.
הערות וטיפים
לא לכסות את התבנית באפייה .
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון דג סלמון ברוטב משגע
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: מתכון דג סלמון מאת: סוניה סאני בן הרוש