מרק חרירה מרגש שכל המשפחה תאהב
מרק חרירה של אילנית בניזרי, מרק עשיר מאוד ומשביע שחובה להכין לארוחה מפסקת ובכלל בימי החורף שבדרך!
מרקים ידועים בערכים התזונתיים הגבוהים שלהם מאחר שהם מכילים כמות עשירה של ירקות, קטניות וחלבונים. אחד המרקים הכי עשירים שיש הוא מרק חרירה שעשיר בקטניות שהן מקור מושלם לחלבון.
מכון קל ביותר להכנה ותקבלו מרק טעים ועשיר, במרקם משגע שכל מה שצריך ליד זה איזו חלה מפנקת או לחם מפנק כמו לחם הבולו. מתכון למרק משביע ובריא, מושלם לארוחה מפסקת ולצאת הצום והכי מפנק בימי החורף!
למה באמת כדאי לכם: מרק חרירה
- מתכון שמכינים בשיא הקלות ומספיק לארוחה לכל המשפחה!
- מרק בריא ועשיר בחלבון שמומלץ לצרוך בתפריט השבועי!
- מרק במרקם משגע וטעם משגע עוד יותר!
- מרק טעים ומפנק שיעלה חיוך בכל הזדמנות!
שורה תחתונה: גם קל להכנה, גם בריא מאוד, גם טעים ומפנק לכל המשפחה – מה צריך יותר מזה?!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
מרק חרירה מרגש שכל המשפחה תאהב
ציוד
המצרכים
- 1 כוס חומוס מושרה ומורתח (או קופסת שימורים או קפוא)
- 1 כוס עדשים (חומות או ירוקות)
- 3 עגבניות (מגורדות)
- 1 צרור כוסברה
- 1 צרור פטרוזיליה
- 2 בצל (קצוצים)
- 4 גבעולי כרפס (קצוצים קטן כולל עלים)
- 3 כפות שמן
- 1 חופן איטריות דקות
- 2 כפות קמח
- ½ כוס מים קרים
- ½ לימון (סחוט)
אופן ההכנה
- מטגנים בצל קצוץ עד למצב שקוף.
- מוסיפים כף כורכום שטוחה, את העגבניות והחומוס, מוסיפים כליטר וחצי מים רותחים, 2 כפות מרק עוף, מלח, פלפל שחור.
- מוסיפים את שאר המרכיבים למעט האטריות הקמח והלימון.
- על להבה בינונית, מבשלים את הכל בערך כשעה.
- להוסיף את האטריות ולהמשיך לבשל במשך 5 דקות נוספות.
- בינתיים, מערבבים את הקמח עם המים הקרים עד שאין גושים בתערובת, מוסיפים לסיר המרק תוך כדי עירבוב.
- לבסוף להוסיף חצי לימון סחוט ולכבות את האש.
הערות וטיפים
- טיפ קטן: מומלץ להרתיח את העדשים לפני הבישול כ 10 דקות ולסנן.
- במידה ובא לכם בשר בתוך המרק: מומלץ בשר מספר 8 שהורתח לפני כשעתיים עם עלי דפנה, פלפל אנגלי ובצל אחד שלם. מקררים את הבשר במקרר לכמה שעות ולפרוס קוביות, הבשר נכנס למרק מתחילת הבישול כמו כן ניתן להשתמש במי הבשר (ציר ) למרק.
שאלות נפוצות: מרק חרירה
את מבשלת את העדשים לפני? כן, רתיחה של 10 דקות. |
אם אני מכינה ושמה אטריות ויום למחרת בצאת הצום רוצה לחמם זה יהיה לא טעים נכון? בגלל האטריות שכבר בתוך המרק? יש לך עצה? רצוי להשלים את סיום המרק בצאת הצום כולל הקמח לימון והאטריות. |
כמה זמן צריך להשרות את החומוס? והאם אפשר להוסיף עוד קטניות (כמו שעועית וסוגים אחרים של עדשים) או שזה לא מתאים? לגבי החומוס משרים עם רבע כפית אבקת סודה ומים עד לכיסוי לילה שלם או משתמשים בחומוס משימורים או קפוא של סנפרוסט למשל ולא הולך קטניות מסוג אחר. |
אפשר לדעת אם צריך גם את העלים של הכרפס? כן בטח קצוצים קטן. |
האם אפשר לשים גרונות הודו? אפשר כן. תרתיחי אותם לפני, תנקי שומן ותוסיפי למרק. |
הבמה כולה שלכם:
"תודה אלופה!"
סימה סעדון
"בהחלט אלופה !!! אחד מאלפי בתים זאת אני,
בעלי מאוד אהב וחזר לטעם הילדות שלו בזכות המתכון המנצח שלך
תודה רבה מצרפת תמונה !"
רוסה אלמוג
"אילנית את מדהימה! הכנתי את המרק חרירה המושלם שלך.
שתהיי לך שנה מדהימה!"
קרן אלנקרי
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר,
אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
הכנתי את המרק בפעם הראשונה
יצא מושלם פשוט תענוג.
מתכון מדוייק
מומלץ ביותר
שמחים שאהבת, תמיד תענוג לשמוע! את מוזמנת לדרג את עמוד הפייסבוק שלנו ולעזור לנו להמשיך לשתף מתכונים נפלאים: https://www.facebook.com/pg/matkonimmetukim/reviews/