Go Back
מרק חרירה של אילנית בניזרי

מרק חרירה מרגש שכל המשפחה תאהב

 מרק שאין עליו לפתיחת הצום. אחד המתכונים הכי בטוחים למרק חרירה עם טעם מדהים שכל המשפחה אוהבת. 
ציון 4.31 על ידי 23 דירוגים
באדיבות: אילנית בניזרי

ציוד

סיר למרק

המצרכים

  • 1 כוס חומוס מושרה ומורתח (או קופסת שימורים או קפוא)
  • 1 כוס עדשים (חומות או ירוקות)
  • 3 עגבניות (מגורדות)
  • 1 צרור כוסברה
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 2 בצל (קצוצים)
  • 4 גבעולי כרפס (קצוצים קטן כולל עלים)
  • 3 כפות שמן
  • 1 חופן איטריות דקות
  • 2 כפות קמח
  • ½ כוס מים קרים
  • ½ לימון (סחוט)

אופן ההכנה

  • מטגנים בצל קצוץ עד למצב שקוף.
  • מוסיפים כף כורכום שטוחה, את העגבניות והחומוס, מוסיפים כליטר וחצי  מים רותחים, 2 כפות מרק עוף, מלח, פלפל שחור.
  • מוסיפים את שאר המרכיבים למעט האטריות הקמח והלימון.
  • על להבה בינונית, מבשלים את הכל בערך כשעה.
  • להוסיף את האטריות ולהמשיך לבשל במשך 5 דקות נוספות.
  • בינתיים, מערבבים את הקמח עם המים הקרים עד שאין גושים בתערובת, מוסיפים לסיר המרק תוך כדי עירבוב.
  • לבסוף להוסיף חצי לימון סחוט ולכבות את האש.

הערות וטיפים

  • טיפ קטן: מומלץ להרתיח את העדשים לפני הבישול כ 10 דקות ולסנן.
  • במידה ובא לכם בשר בתוך המרק: מומלץ בשר מספר 8 שהורתח לפני כשעתיים עם עלי דפנה, פלפל אנגלי ובצל אחד שלם. מקררים את הבשר במקרר לכמה שעות ולפרוס קוביות, הבשר נכנס למרק מתחילת הבישול כמו כן ניתן להשתמש במי הבשר  (ציר ) למרק.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.