מתכון חלה אוורירית ורכה לשבת

מתכון חלה אוורירית, רכה וטעימה במיוחד לשבת. מתכון מדויק שחובה להכין!
בהשראת: אריאלה גולדמן
ציון 4.55 על ידי 71 דירוגים
חלה לשבת ר

מתכון חלה אוורירית ורכה לשבת שחובה להכין ולהתפנק בארוחת השבת!

אין כמעט אדם שלא קונה חלה לשבת כי יש משהו בחלה הזו של שבת שעושה את כל אווירת השבת בבית, נוסף על ריחות הבישולים והאפייה. אני כבר שנים מכינה את החלות שלי בבית מסיבה ברורה – הן הכי טעימות, רכות ואווריריות שיש!

מתכון לחלה מתוקה קל להכנה שתמיד מניב שלמות של תוצאות. חלה לשבת קלה להכנה ורכה להפליא שכל מאכל לידה יהיה תירוץ לאכול אותה! אצלנו מחסלים אותה בארוחת השבת עם הסלטים והרוטב של הדגים, ולכן אני תמיד מכינה שתי חלות. כל כך טעימות שלא תאמינו כמה מהר הן נגמרות!

ספר המתכונים של אריאלה גולדמן

מתכון חלה אוורירית
צילום: אריאלה גולדמן

למה באמת כדאי לכם: מתכון חלה אוורירית

  • אין אווירת שבת בבית בלי ריח האפייה של חלה מתוקה!
  • כל כך רכות ואווריריות שתחשפו איך לשלב אותה בכל ארוחה!
  • כל כך טעימות שאחרי שתאכלו אותם חלה מהמאפייה תרגיש חובבנית!
  • חלה מתוקה לשבת מתכון קל וברור להכנה שלא ישאיר לכם תירוץ לא להכין!

 

שורה תחתונה: שבת המלכה מחייבת יחס מיוחד ודורשת חלה מתוקה שתהיה למלכת שלוחן השבת!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

חלה לשבת ר

מתכון חלה אוורירית ורכה לשבת

מתכון חלה אוורירית, רכה וטעימה במיוחד לשבת. מתכון מדויק שחובה להכין!
ציון 4.55 על ידי 71 דירוגים
לדרג
כמות 2 חלות גדולות / או 3 בינוניות / או חלת כדורים מ 8 כדורי בצק
באדיבות: אריאלה גולדמן

ציוד

כוס: כוס מידה אוניברסלית (240 מ"ל)
תבנית: תבנית עגולה 24 + חלה קלועה מ 4 רצועות

המצרכים

  • 1 קג קמח מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 5 כפות סוכר
  • 2 1/2 כוסות מים פושרים
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כף מלח

אופן ההכנה

  • ניקח מיקסר עם וו לישה ולשים יחד עד לקבלת גוש בצק את הקמח, שמרים, סוכר, ומים. אחרי זאת מוסיפים את החצי כוס שמן וממשיכים ללוש עד שהבצק מתאחד.
  • לאחר מכן מוסיפים כף מלח וממשיכים ללוש עוד 15 דקות על מהירות נמוכה (זמן הלישה חשוב כדי שיתקבל בצק גמיש ונעים למגע)
  • מעצבים כדור בצק ומשמנים קלות את כפות הידיים, מלטפים את הכדור מכל צדדיו
  • עוטפים את הקערה שקית ומתפיחים את הבצק עד הכפלת הנפח
  • אם רוצים להכין חלות אפשר להכין חלת כדורים מ-8 כדורים. כדור אחד באמצע תבנית מרופדת בנייר אפייה ו-7 צמודים למסגרת כשיש רווח קטן בין כל כדור כדי לאפשר להם תפיחה.
  • מ-4 כדורים נוספים קולעים חלה גדולה ומניחים גם אותה על התבנית עם נייר אפייה
  • מתפיחים עד הכפלת הנפח ומברישים בעדינות בביצה טרופה, מעטרים בשומשום או פרג
  • מחממים תנור מראש על 200 מעלות בתוכנית אפייה רגילה ואופים למשך 5 דקות. אחרי זאת מנמיכים חום ל-180 מעלות ואופים לעוד 25 דקות או עד הזהבה מושלמת
  • שהחלה יוצאת מהתנור, מניחים אותה על רשת לצינון, מעל דף אפייה ומעל מגבת. כך היא תישאר רכה ונפלאה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
מתכון חלה אוורירית חלה לשבת ר
צילום: אריאלה גולדמן


שאלות נפוצות: מתכון חלה אוורירית

 אפשר להוסיף ביצה ?
 אין צורך. הבצק מושלם בלי.
 אין לי מיקסר מעבר למערבל יד. ניתן להכין את הבצק במגי'מיקס?
רק אם יש חלק מיוחד ללישת בצק.
כשאני מגלגלת רצועות לקליעה הן נקרעות לי למה?
שימי לב שבמתכון לא כתבתי לקמח משטח עבודה, הרצועות מבצק מאוד גמיש ונוח לעיצוב לכן לא מקמחים.ייתכן וזו הסיבה שהרצועות נקרעו. אני מניחה כדור בצק על משטח עבודה.מרדדת עם מערוך לאליפסה ואז מגלגלת לרולדה.
החובה להוסיף את המלח רק בסוף ולמה ?
כשמלח נוגע בשמרים הוא קוטל אותם ( גם שמן) לכן מוסיפים מלח כשהשמרים כבר השתלבו בתוך המרכיבים.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון חלה אוורירית

מחפשים עוד ביס בצקי מושלם? עוד מתכוני מאפים ולחמים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!

 

מקור: חלה לשבת – אריאלה גולדמן

Similar Posts

58 Comments

  1. 5 stars
    היי.
    החלות יצאו אכן אווריריות ורכות מאוד. אבל צריך להוסיף מלח. כי עכשיו הן לא מתוקות ולא מלוחות. והטעם מאוד אנמי. אגב אני לשה ביד ויצא נפלא. כמויות מדוייקות. שאפו

    1. היי מיכל,
      שמחים שאהבת את החלה ותודה רבה ששיתפת לגבי המלח!!
      אם צילמת אותה במקרה, מוזמנת להראות לנו איך יצאה בקבוצה 🙂

  2. 5 stars
    יואוו איזה כיף של מתכון!
    בנתיים הכנתי את הבצק ושמתי אותו במקום חם לתפוח אבל עד עכשיו החוויה ממש טובה!
    בתור אחד ששונא ללוש בידיים- לזרוק הכל למיקסר בשלבים ולחכות עד שיהיה בצק נעים וכיף זה ליגה.
    מריח ומרגיש מדהים.
    תודה רבה!
    בטוח שיצאו נדירות.

    1. היי אוריה,
      שמחים מאוד לדעת שאתה נהנה מההכנה ושהבצק יצא טוב 🙂
      תעדכן אותנו גם בתוצאה!

    1. היי ויקי,
      מתנצלים על החוויה הלא נעימה שהייתה לך.
      את המים יש להוסיף בהדרגה ולעצור כשהבצק מתחיל להיות טיפה דביק אבל לא יותר מדי, כזה שאפשר לעבוד איתו בקלות.
      כשמוסיפים את כל כמות המים בבת אחת או שמוסיפים בהדרגה בלי לעצור כשיש מספיק מים, הבצק נהרס.
      בהצלחה בפעם הבאה 🙂

  3. היי
    האם ניתן להכין את הבצק ולהניח במקרר לאפייה יום למחרת. ? אם כן כמה זמן להתפיח לאחר ההוצאה מהמקרר
    תודה ושנה טובה

  4. 5 stars
    אני מכין המון חלות/ולחמניות עם מתכון אחר יוצא מעולה
    אבל התארחתי אצל הבת שלי והיא הכינה את המתכון שלך ויצא פשוט מדהים מדהים
    עכשיו אני הולך להכין את המתכון שלך ומאמין ובטוח שיצא מעולה

    1. היי אלי!
      תודה רבה על הפרגון לבעלת המתכון.
      אנחנו ממש שמחים שנהנית יחד עם המשפחה מהמתכון המצוין הזה, ומאחלים לך שתמשיך ליהנות ממנו גם בהמשך 🙂
      בהזדמנות זו, אנו מזמינים אותך להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו, אנחנו מעלים כל יום מתכונים מעולים חדשים

      1. אם אני מכינה היום את החלות . איך אני שומרת אותם שיהיו טריות למחר בערב .?

      2. היי יסמין!
        החלות יישמרו לך יפה מאוד, אין לך מה לדאוג. רק תעטפי אותן בנייר מגבת, תכניסי לשקית ותשאירי אותה קצת פתוחה.
        בהצלחה 🙂

    1. לא היינו ממליצים לוותר על הסוכר, הוא חשוב מבחינה כימית לתהליך התפיחה ואין דאגה, החלה לא תצא מתוקה מדי (ו5 כפות לקילו קמח גם בקושי מוסיף קלוריות). בהצלחה!

    1. היי סמדר, לא יצא לנו לנסות ספיציפית עם המתכון הזה אך בד"כ אם אין מיקסר בהחלט אפשר ללוש גם ביד. בהצלחה!
      בבקשה גם מתכון דומה שבטח אפשר ללוש ידנית: בקישור כאן.

    1. מחממים תנור מראש על 200 מעלות בתוכנית אפייה רגילה ואופים למשך 5 דקות. אחרי זאת מנמיכים חום ל-180 מעלות ואופים לעוד 25 דקות או עד הזהבה מושלמת. בהצלחה!

      1. מי שלא אוהבת חלות קצת מתוקות אפשר להפחית סוכר ולשים 3 כפות על כל קילו קמח במקום 5.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?