מתכון חלה אוורירית ורכה לשבת
מתכון חלה אוורירית ורכה לשבת שחובה להכין ולהתפנק בארוחת השבת!
אין כמעט אדם שלא קונה חלה לשבת כי יש משהו בחלה הזו של שבת שעושה את כל אווירת השבת בבית, נוסף על ריחות הבישולים והאפייה. אני כבר שנים מכינה את החלות שלי בבית מסיבה ברורה – הן הכי טעימות, רכות ואווריריות שיש!
מתכון לחלה מתוקה קל להכנה שתמיד מניב שלמות של תוצאות. חלה לשבת קלה להכנה ורכה להפליא שכל מאכל לידה יהיה תירוץ לאכול אותה! אצלנו מחסלים אותה בארוחת השבת עם הסלטים והרוטב של הדגים, ולכן אני תמיד מכינה שתי חלות. כל כך טעימות שלא תאמינו כמה מהר הן נגמרות!
למה באמת כדאי לכם: מתכון חלה אוורירית
- אין אווירת שבת בבית בלי ריח האפייה של חלה מתוקה!
- כל כך רכות ואווריריות שתחשפו איך לשלב אותה בכל ארוחה!
- כל כך טעימות שאחרי שתאכלו אותם חלה מהמאפייה תרגיש חובבנית!
- חלה מתוקה לשבת מתכון קל וברור להכנה שלא ישאיר לכם תירוץ לא להכין!
שורה תחתונה: שבת המלכה מחייבת יחס מיוחד ודורשת חלה מתוקה שתהיה למלכת שלוחן השבת!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
מתכון חלה אוורירית ורכה לשבת
ציוד
המצרכים
- 1 קג קמח מנופה
- 2 כפות שמרים יבשים
- 5 כפות סוכר
- 2 1/2 כוסות מים פושרים
- 1/2 כוס שמן
- 1 כף מלח
אופן ההכנה
- ניקח מיקסר עם וו לישה ולשים יחד עד לקבלת גוש בצק את הקמח, שמרים, סוכר, ומים. אחרי זאת מוסיפים את החצי כוס שמן וממשיכים ללוש עד שהבצק מתאחד.
- לאחר מכן מוסיפים כף מלח וממשיכים ללוש עוד 15 דקות על מהירות נמוכה (זמן הלישה חשוב כדי שיתקבל בצק גמיש ונעים למגע)
- מעצבים כדור בצק ומשמנים קלות את כפות הידיים, מלטפים את הכדור מכל צדדיו
- עוטפים את הקערה שקית ומתפיחים את הבצק עד הכפלת הנפח
- אם רוצים להכין חלות – אפשר להכין חלת כדורים מ-8 כדורים. כדור אחד באמצע תבנית מרופדת בנייר אפייה ו-7 צמודים למסגרת כשיש רווח קטן בין כל כדור כדי לאפשר להם תפיחה.
- מ-4 כדורים נוספים קולעים חלה גדולה ומניחים גם אותה על התבנית עם נייר אפייה
- מתפיחים עד הכפלת הנפח ומברישים בעדינות בביצה טרופה, מעטרים בשומשום או פרג
- מחממים תנור מראש על 200 מעלות בתוכנית אפייה רגילה ואופים למשך 5 דקות. אחרי זאת מנמיכים חום ל-180 מעלות ואופים לעוד 25 דקות או עד הזהבה מושלמת
- שהחלה יוצאת מהתנור, מניחים אותה על רשת לצינון, מעל דף אפייה ומעל מגבת. כך היא תישאר רכה ונפלאה.
שאלות נפוצות: מתכון חלה אוורירית
אפשר להוסיף ביצה ? אין צורך. הבצק מושלם בלי. |
אין לי מיקסר מעבר למערבל יד. ניתן להכין את הבצק במגי'מיקס? רק אם יש חלק מיוחד ללישת בצק. |
כשאני מגלגלת רצועות לקליעה הן נקרעות לי למה? שימי לב שבמתכון לא כתבתי לקמח משטח עבודה, הרצועות מבצק מאוד גמיש ונוח לעיצוב לכן לא מקמחים.ייתכן וזו הסיבה שהרצועות נקרעו. אני מניחה כדור בצק על משטח עבודה.מרדדת עם מערוך לאליפסה ואז מגלגלת לרולדה. |
החובה להוסיף את המלח רק בסוף ולמה ? כשמלח נוגע בשמרים הוא קוטל אותם ( גם שמן) לכן מוסיפים מלח כשהשמרים כבר השתלבו בתוך המרכיבים. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון חלה אוורירית
נפתח החשק לפחמימה? תיאבון לעוד?
פיצה, פוקצ'ה או שדווקא חצ'פורי אמיתי?
מחפשים עוד ביס בצקי מושלם? עוד מתכוני מאפים ולחמים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: חלה לשבת – אריאלה גולדמן
מתכון מעולה!!
תודה רבה
היי שרה,
כיף גדול שנהנית מהחלה!
אם אין לי בכלל שום מיקסר, אפשר ללוש ידנית?
אם כן מתי מוסיפים את המלח ואיך?
תודה רבה 🙂
כמובן! ולהוסיף את המלח לפי ההוראות. בהצלחה 🙂
זה הבצק אחי טוב שעשיתי עד היום אני לא מחליפה אותו
היי מרי,
נהדר!! שמחים מאוד לדעת שאת נהנית מהמתכון 🙂
יצא לי ממש טעים
אך לדעתי חסר בזה טעם, מידי יבש .
היי,
אפשר להבא לשים יותר מתיקות או מליחות, וכן לאפות קצת פחות זמן.
בהצלחה!
אוף שכחתי לשים מלח , כמה זה קריטי ? 🙁
היי מירל,
זה לא כזה קריטי אבל מלח הוא בהחלט חלק מהטעם. מקווים שאת נהנית מהחלה בכל זאת!
חלה מעולה! מומלץ!
היי אורלי,
תודה רבה שכתבת לנו, שמחים שנהנית מהחלה ואת מוזמנת להראות לנו תמונות בקבוצה 🙂
מושלם ומוצלח
היי אלכסנדרה,
מהמם, שמחים מאוד שנהנית מהחלה!
את מוזמנת להראות לנו איך היא יצאה בקבוצה 🙂
שבת שלום
יצא מושלם ! בצק ככ כייף לעבודה . עשיתי בדיוק לפי הצתכון ויצאה חלה אוורירית וטעימה
היי דיקלה,
שמחים מאוד שנהנית מהחלה 🙂
אם צילמת את מוזמנת להראות לנו איך היא יצאה בקבוצה
היי לכמה זמן אני צריכה להתפיח את הבצק בפעם הראשונה?
היי יעל,
שעה, שעה וחצי. עד הכפלת הנפח.
בהצלחה
אני רוצה לעשות את הבצק היום ולאפות מחר, האם אפשר לשים במקרר ללילה? והאם צריך אחכ להתפיח אותו עוד פעם בחוץ?
היי סופי,
בהחלט אפשר להתפיח במקרר ואין צורך בהתפחה נוספת.
בהצלחה ושנה טובה!