| | |

עוגת עקיצת הדבורה פרווה חגיגית

מכינים משתי שכבות של עוגת דבש עשירה עם מלית קרם וניל מפנק במרכז!
בהשראת: שירן חדד
ציון 4.34 על ידי 9 דירוגים
עקיצת הדבורה פרווה, עוגת עוקץ הדבורה, עוגת עקיצת הדבורה, עקיצת הדבורה

מתכון עקיצת הדבורה פרווה, עוגה חגיגית ומעוררת התפעלות שחייבים להכין בראש השנה!

לא יודעת מה איתכם, אבל בין מתכוני הקינוחים שאני מכינה לערב חג ראש השנה כללתי את עוגת עוקץ הדבורה או עוגת עקיצת הדבורה. איך שלא תכנו את העוגה הזו מדובר בעוגה חגיגית ביותר ומטריפת חושים בטעם!

המתכון סופר קל להכנה, ללא הפרדת ביצים, עשויה משתי שכבות עוגת דבש עם קרם וניל מפנק באמצע ומעל ציפוי של שקדים ואגוזים מקורמלים. על העוגה הזו אפשר לומר את הביטוי "עוגה סוף הדרך"!

עקיצת הדבורה פרווה, עוגת עוקץ הדבורה, עוגת עקיצת הדבורה, עקיצת הדבורה
צילום: שירן חדד

למה באמת כדאי לכם: עקיצת הדבורה פרווה

  • עוגת עקיצה הדבורה פרווה שאפשר וחובה להגיש בערב החג לאחר הארוחה!
  • עוגה מרשימה למראה, חגיגית מאוד ומעוררת התפעלות בקרב כל האורחים!
  • עקיצת הדבורה פרווה עשירה בטעמים המשתלבים יחד ויוצרים חגיגה מטורפת!
  • עוגה שניתן להכין עד יומיים מראש במקרה שרוצים להוריד עומס הכנות מערב החג!

שורה תחתונה: רוצים לצאת גדולים מהחיים בערב החג? תכינו את העוגה הזו ותצאו ענקיים!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

עקיצת הדבורה פרווה, עוגת עוקץ הדבורה, עוגת עקיצת הדבורה, עקיצת הדבורה

עוגת עקיצת הדבורה פרווה חגיגית

מכינים משתי שכבות של עוגת דבש עשירה עם מלית קרם וניל מפנק במרכז!
ציון 4.34 על ידי 9 דירוגים
לדרג
באדיבות: שירן חדד

ציוד

תבנית: בתבנית בקוטר 24/26 ס"מ
כוס: כוס שתייה חמה

המצרכים

  • 3 ביצים
  • 3 שקיות סוכר וניל (30 גרם)
  • 1 כוס שמנת צמחית
  • ¼1 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 כוס סוכר
  • ½ כוס שמן

קרם וניל:

  • 2 חבילות שמנת צמחית (500 מ"ל)
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)

ציפוי אגוזים/שקדים:

  • 5 כפות סוכר
  • 1 כף דבש
  • 1 כף נס קפה
  • 3 כפות שמנת צמחית
  • מחמאה (20 גרם )
  • אגוזי מלך/שקדים פרוסים (200 גרם )

אופן ההכנה

  • נחמם מראש תנור על חום בינוני (175 מעלות).
  • נטרוף את הביצים עם הסוכר והסוכר וניל.
  • נוסיף את שאר החומרים ונאפה בתבנית משומנת שלנו במשך 25-30 דקות - עד שהקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

הכנת הציפוי:

  • נמיס הכל בקלחת ונכבה את האש, ואז נוסיף את האגוזים הקצוצים.

הרכבת העוגה:

  • נחצה את העוגה ל- 2 ונמרח את הקרם או נזלף יפה.
  • לאחר מכן נסגור את העוגה ונשפוך מעל את הציפוי אגוזים ומכניסים למקרר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עקיצת הדבורה פרווה

אפשר להחליף את השמנת צמחית בחלבית?
כן אפשר.
איך חוצים את העוגה באמצע?
אני חותכת עם סכין ארוכה של לחם.
בלי להפריד ביצים?
בלי להפריד ביצים לטרוף ישר עם הסוכר ושאר המצרכים.
כמה זמן מראש אפשר להכין?
יומיים לפני, כדי שהקרם לא יקבל טעמים של מקרר.
אפשר לעשות לא פרווה?
בוודאי להחליף לשמנת מתוקה וחמאה.

 


הבמה כולה שלכם:
עקיצת הדבורה פרווה, עוגת עוקץ הדבורה, עוגת עקיצת הדבורה, עקיצת הדבורה
צילום: עדי אביעזר

"הכנתי אותה! מתכון קליל! תודה רבה!"
עדי אביעזר


רק עוד דבר אחד אחרון!

איזה כיף! החג הכי מתוק של השנה תכף כאן – הכנות כבר התחלתם?

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: Shiran Hadad

Similar Posts

2 Comments

  1. 1 star
    יצאה עוגה מזעזעת. חנק.
    ואני יודעת להכין עוגות. אני קונדיטורית.
    נסעתי לארוחת חג היום. יצא מזעזכ. פשוט פאדיחות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?