עוגת תפוחים וקינמון משגעת
בטעם מושלם ומרקם שנמס בפה
העוגה הכי מבוקשת בימים הקרים של החורף חוזרת לחמם לכם גם את הבטן וגם את הלב, עם טעם מטריף המעורר חשק עז לאכול עוד ועוד!
עוגת תפוחים וקינמון משגעת – עוגה מיוחדת בטעם שיא השלמות ומרקם הנמס בפה. מורכבת מתחתית בצק רך וחלומי המשודרג במלית תפוחים וקינמון מפנקת המעלה את הרמה.
מכינים עוגה זו יום שבת בבוקר, ומפתיעים את כל המשפחה בניחוחות המסחררים את החושים, וטעם שישאיר אותם המומים בפה פעור, ומלא!
עוגת תפוחים וקינמון משגעת – עוגה מיוחדת בטעם שיא השלמות ומרקם הנמס בפה. מורכבת מתחתית בצק רך וחלומי המשודרג במלית תפוחים וקינמון מפנקת המעלה את הרמה.
מכינים עוגה זו יום שבת בבוקר, ומפתיעים את כל המשפחה בניחוחות המסחררים את החושים, וטעם שישאיר אותם המומים בפה פעור, ומלא!
מתכון באדיבות: בלה שליו
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
תבנית עגולה או 2 אינגליש קייק
כוס חד פעמית לשתייה חמה
המצרכים
לבצק:
- 3 ביצים
- ½ כוס סוכר
- 1 ¼ כוסות קמח
- 1 שמנת חמוצה (200 מ"ל)
- 1 ½ שקיות אבקת אפיה
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 כף מיץ תפוזים
- 1 חבילה של חמאה קטנה (100 גרם - מומסת)
- ½ כוס שמן
למלית:
- 3 תפוחים
- ½ כוס מים
- 1 ½ כפות סוכר
- ¼ כפית קינמון
- שקדים שבורים (אפשרות)
אופן ההכנה
- מתחילים בבצק - מערבבים היטב את כל המצרכים יחד, ואז מעבירים לתבנית ומכניסים לאפייה בתנור מחומם על 180 מעלות, למשך 10 דקות.
- בינתיים מכינים את המלית - לוקחים את התפוחים וחותכים אותם בקערה.
- בסיר נפרד שמים את שאר המצרכים, ואז מוסיפים את התפוחים ומערבבים. אפשר גם להוסיף שקדים שבורים למי שאוהב.
- מרתיחים למשך 5 דקות עד שיתייבשו המים.
- לאחר 10 דקות מהאפייה, מוציאים את העוגה ומפזרים מעליה מהמלית. לאחר מכן מחזירים לעוד חצי שעה של אפייה באותו חום.
- לאחר סיום האפייה, מכבים את התנור ומשאירים את העוגה עוד כמה דקות בפנים בלי לפתוח את הדלת.
- מוציאים את העוגה ומפזרים אבקת סוכר
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת תפוחים
במה אפשר להחליף את החמאה? או מיץ תפוזים או יותר שמן. |
איך אפשר להמיר לפרווה? אפשר קצפת צמחית או יותר מיץ תפוזים. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!.
מתכון הזה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגות פירות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
פוסט מקורי: עוגת תפוחים וקינמון – בלה שליו
שלום רב
האם מקציפים את הביצים עם הסוכר?
היי סיגלית!
מערבבים היטב את כל המצרכים של הבצק יחד.
בהצלחה 🙂
נראה ובטוח גם טעים רציתי לברר היכן אני משיגה תבנית כזאת תודה