| | |

עוגת עקיצת הדבורה לראש השנה

עוגת עוקץ הדבורה היא ה-עוגה שלכם לראש השנה! מהממת וקלה כמעט ללא אפייה עם שלמות טעמים של קרם וניל ענוג, קרם קפה עמוק, ובצק רך ומתוק. יצירת פאר יפהפייה לשנה מתוקה במיוחד!
ציון 4.36 על ידי 31 דירוגים
עוגת עקיצת הדבורה

אולי בגלל השנה החדשה שבפתח, אולי בגלל שהיא כל כך הורסת במראה מהפנט, אבל הפעם באמת הגזמנו והפתענו את עצמנו – וגם אתכם – במתכון המושלם ביותר של עוגת עוקץ הדבורה מיוחדת לראש השנה!

ולא, אין פה שום עוקץ, רק שלמות של טעמים מהממים, הכנה קלילה כמעט ללא אפייה, ושילוב מהפנט ממש של קרם וניל ענוג, קרם קפה עמוק, ותחתית רכה רכה ומתוקה-מתוקה!

כשמעל כל הטוב הזה נחים להם אגוזים או שקדים קלויים וקראנצ'יים מתקבלת על שולחן החג יצירת פאר יפהפייה שתעשה לכם שנה טעימה ומתוקה ומפנקת במיוחד!

 

ספר המתכונים של אורה ארגוב 

עוגת עוקץ הדבורה
צילום: אורה ארגוב

 

למה באמת כדאי לכם: עוגת עוקץ הדבורה

  • יצירת פאר יפהפייה שתעשה לכם שנה טעימה ומתוקה ומפנקת במיוחד
  • עוגת עקיצת הדבורה לעצלנים – כמעט ללא אפייה שמכינים בקלות וסוחטים את כללל המחמאות!
שורה תחתונה: ה-עוגה שלכם לראש השנה
 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? עוגת עקיצת הדבורה

עוגת עקיצת הדבורה

עוגת עקיצת הדבורה לראש השנה

עוגת עוקץ הדבורה היא ה-עוגה שלכם לראש השנה! מהממת וקלה כמעט ללא אפייה עם שלמות טעמים של קרם וניל ענוג, קרם קפה עמוק, ובצק רך ומתוק. יצירת פאר יפהפייה לשנה מתוקה במיוחד!
ציון 4.36 על ידי 31 דירוגים
לדרג

המצרכים

  • 1/4 כוס מים
  • 5 ביצים
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 כוס סוכר
  • 1/4 כוס שמן
  • ½1 כוסות קמח

לקרם וניל:

  • 2 מיכלים שמנת מתוקה
  • 1 קופסה אינסטנט פודינג וניל
  • 1 קופסה אינסטנט שוקולד לבן ((אם אין, אפשר 2 וניל))
  • ¼1 כוס חלב

לקרם נס קפה:

  • 50 גרם חמאה
  • 4 כפות חלב
  • ½3 כפות סוכר
  • 1 כף נס קפה

אופן ההכנה

  • מקציפים 5 חלבונים ביחד עם כוס סוכר, מוסיפים 1/4 כוס שמן בזרם איטי ל-3 דקות ומוסיפים חלמונים, קמח, אבקת אפייה ומים. מערבבים היטב.
  • מרפדים 2 תבניות מרובעת חד פעמית בינונית בנייר אפייה, ומוזגים בשתיהן כמות שווה מהבלילה, ואופים עד הזהבה .
  • מכינים את הקרם וניל – מקציפים את כל החומרים עד קבלת קצף קרמי.
  • מכינים את קרם הקפה – במיקרוגל ממיסים את כל חומרי הקרם
  • כעת ניגשים להרכבת העוגה - אחרי ששתי העוגות אפויות והתקררו, מוציאים את נייר האפייה, ולוקחים משטח עוגה, מכסים כל עוגה בקרם הווניל, שמים עוגה אחת על השנייה, ומעל מורחים את קרם הקפה. אפשר לפזר אגוזים או שקדים מעט קלויים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

הבמה כולה שלכם!

"תודה יצא אליפות, מאמצת את המתכון לצמיתות"

זהבה זוהר אהרון

עוגת עוקץ הדבורה
צילום: זהבה זוהר אהרון
עוגת עוקץ הדבורה
צילום: אורה ארגוב

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!
עוגת עוקץ הדבורה

איזה כיף! החג הכי מתוק של השנה מתקרב – הכנות כבר התחלתם?

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

Similar Posts

10 Comments

    1. היי דקלה,
      יש רק שכבת קרם אחת, בהכנה מורחים על כל אחת מהעוגות ואז מחברים ביניהן בצד של הקרם.
      בהצלחה 🙂

    1. היי ענת,
      תבנית מרובעת ומלבנית זה אותו הדבר, והיא מקבילה לתבנית עגולה 26 אחת.
      בהצלחה 🙂

    1. היי מירב,
      את יכולה להשתמש בכוס מידה אוניברסלית (250 מ"ל) או בכל כוס אחרת, העיקר שאת עושה שימוש באותה כוס לכל אורך המתכון.
      בהצלחה 🙂

    1. היי כינרת,
      אפשר להמיר את השמנת המתוקה בשמנת צמחית, חלב רגיל בחלב צמחי וחמאה במרגרינה.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?