עוגת עקיצת הדבורה לראש השנה
אולי בגלל השנה החדשה שבפתח, אולי בגלל שהיא כל כך הורסת במראה מהפנט, אבל הפעם באמת הגזמנו והפתענו את עצמנו – וגם אתכם – במתכון המושלם ביותר של עוגת עוקץ הדבורה מיוחדת לראש השנה!
ולא, אין פה שום עוקץ, רק שלמות של טעמים מהממים, הכנה קלילה כמעט ללא אפייה, ושילוב מהפנט ממש של קרם וניל ענוג, קרם קפה עמוק, ותחתית רכה רכה ומתוקה-מתוקה!
כשמעל כל הטוב הזה נחים להם אגוזים או שקדים קלויים וקראנצ'יים מתקבלת על שולחן החג יצירת פאר יפהפייה שתעשה לכם שנה טעימה ומתוקה ומפנקת במיוחד!
למה באמת כדאי לכם: עוגת עוקץ הדבורה
- יצירת פאר יפהפייה שתעשה לכם שנה טעימה ומתוקה ומפנקת במיוחד
- עוגת עקיצת הדבורה לעצלנים – כמעט ללא אפייה שמכינים בקלות וסוחטים את כללל המחמאות!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
איך מכינים? עוגת עקיצת הדבורה
עוגת עקיצת הדבורה לראש השנה
המצרכים
- 1/4 כוס מים
- 5 ביצים
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1 כוס סוכר
- 1/4 כוס שמן
- ½1 כוסות קמח
לקרם וניל:
- 2 מיכלים שמנת מתוקה
- 1 קופסה אינסטנט פודינג וניל
- 1 קופסה אינסטנט שוקולד לבן ((אם אין, אפשר 2 וניל))
- ¼1 כוס חלב
לקרם נס קפה:
- 50 גרם חמאה
- 4 כפות חלב
- ½3 כפות סוכר
- 1 כף נס קפה
אופן ההכנה
- מקציפים 5 חלבונים ביחד עם כוס סוכר, מוסיפים 1/4 כוס שמן בזרם איטי ל-3 דקות ומוסיפים חלמונים, קמח, אבקת אפייה ומים. מערבבים היטב.
- מרפדים 2 תבניות מרובעת חד פעמית בינונית בנייר אפייה, ומוזגים בשתיהן כמות שווה מהבלילה, ואופים עד הזהבה .
- מכינים את הקרם וניל – מקציפים את כל החומרים עד קבלת קצף קרמי.
- מכינים את קרם הקפה – במיקרוגל ממיסים את כל חומרי הקרם
- כעת ניגשים להרכבת העוגה - אחרי ששתי העוגות אפויות והתקררו, מוציאים את נייר האפייה, ולוקחים משטח עוגה, מכסים כל עוגה בקרם הווניל, שמים עוגה אחת על השנייה, ומעל מורחים את קרם הקפה. אפשר לפזר אגוזים או שקדים מעט קלויים
הבמה כולה שלכם!
"תודה יצא אליפות, מאמצת את המתכון לצמיתות"
זהבה זוהר אהרון
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוגת עוקץ הדבורה
איזה כיף! החג הכי מתוק של השנה מתקרב – הכנות כבר התחלתם?
עוד מתכונים מעניינים באתר
- עוגת תפוחים וקינמון משגעת
- מאפה בצק עלים דג לראש השנה
- עוגיות שושנים לחג נמסות בפה
- עוגת דבש הכי קלה
- עוגת תפוחים בחושה הפוכה
- סלט סלק אדום נדיר
בא לכם עוד? עשרות מתכונים לראש השנה מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
לפי התמונות העוגה העליונה אינה מכוסה בקרם. רק התחתונה…
היי דקלה,
יש רק שכבת קרם אחת, בהכנה מורחים על כל אחת מהעוגות ואז מחברים ביניהן בצד של הקרם.
בהצלחה 🙂
היי, איזו תבנית בינונית מלבנית או מרובעת? וכן האם אפשר בשתי תבניות 26 עגולות? תודה.
היי ענת,
תבנית מרובעת ומלבנית זה אותו הדבר, והיא מקבילה לתבנית עגולה 26 אחת.
בהצלחה 🙂
היי באיזה כוס משתמשים?
היי מירב,
את יכולה להשתמש בכוס מידה אוניברסלית (250 מ"ל) או בכל כוס אחרת, העיקר שאת עושה שימוש באותה כוס לכל אורך המתכון.
בהצלחה 🙂
איזה גודל תבניות מומלץ להשתמש
היי סרגיי,
בתבנית מרובעת בגודל בינוני.
בהצלחה 🙂
בס"ד
אפשר להמיר לפרווה ? ומה לשים במקום חלב?
היי כינרת,
אפשר להמיר את השמנת המתוקה בשמנת צמחית, חלב רגיל בחלב צמחי וחמאה במרגרינה.
בהצלחה 🙂