סלט חציל קלוי על הגז
אין כמו סלט חציל קלוי על הגז, שטעים ממש כמו על האש, טבעי, בריא וקליל ומצטיין בטעמים מעושנים עדינים ועשירים, בתיבול שמעצים את הטעם, ובניחוחות קלויים עמוקים ולימון מרענן!
קר או חם, עם פרוסת לחם טרי טרי או כתוספת לצד מנה עיקרית דשנה ומפנקת, על שולחן הסלטים לשבת או לגמרי לגמרי לבד…
אין כמו סלט חציל קלוי על הגז, שטעים ממש כמו על האש, טבעי, בריא וקליל…
מצטיין בטעמים מעושנים עדינים ועשירים, בתיבול שמעצים את הטעם שלו, ובניחוחות קלויים עמוקים ולימון מרענן!
למה באמת כדאי לכם: סלט חציל קלוי
- מצטיין בטעם מעושן עשיר ובניחוח קלוי עמוק עם לימון מרענן
- לצד מנה עיקרית, על שולחן הסלטים לשבת או לגמרי לבד…
שורה תחתונה: קל להכנה, מושלם לכל ארוחה (או על חלה טרייה)
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
איך מכינים? סלט חציל קלוי
סלט חציל קלוי על הגז
אין כמו סלט חציל קלוי על הגז, שטעים ממש כמו על האש, טבעי, בריא וקליל ומצטיין בטעמים מעושנים עדינים ועשירים, בתיבול שמעצים את הטעם, ובניחוחות קלויים עמוקים ולימון מרענן!
לדרג
המצרכים
- 1 חציל
- 1 בצל קטן
- 1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות
- מעט שמן זית כפית
- מלח ולימון לפי הטעם
אופן ההכנה
- קולים את החציל על הגז באופן הבא: שטפו אותו, נגבו והניחו על הכיריים. הדליקו אש גבוהה, ואל תפצעו או תדקרו את הקליפה. דאגו להשאיר את החציל שלם כך הוא יישאר בהיר ועם טעם נקי. במהלך הקלייה הופכים את החציל מדי פעם כדי שייקלה מכל הצדדים.הקלייה מסתיימת כאשר החציל חרוך לגמרי ונראה ממש מפוחם. אם תלחצו קלות עם מזלג, הוא אמור להימעך בקלות. וודאו כי אין חלקים שנותרו קשים, הסירו מהאש והניחו לקירור בצלחת
- כעת חוצים ל-2 ומוציאים את התוכן של של החציל, שמים בקערה ומוסיפים בצל, קוביות גמבה (אפשר גם קלויות), שמן זית ומלח ולימון לפי הטעם.
- מועכים עם מוט בלנדר ומצננים במקרר. אפשר לפזר גם קצת אגוזי מלך, מוסיף המון
הערות וטיפים
- אפשר לעטוף את החציל בנייר כסף כפול, לסגור היטב ולהניח אותו על הגז. החציל מקבל טעם של חציל מעושן וטעים
- אפשר לדקור את החציל בסכין, לעטוף בנייר אפייה ולהכניס למיקרו ל-8 דקות
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
אין כמו סלט טעים ומרענן שמוסיף שלמות מענגת לכל שולחן ארוחה.
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: צביה אורן