| | | |

עוגת שוקולד ללא קמח ב-4 מרכיבים

מתכון מוקפד של עוגת שוקולד ללא גלוטן הכי מהממת ומושקעת, מ-4 מרכיבים בלבד, ללא קמח, סוכר או גלוטן, אבל עם עושר טעמים אדיר ונדיר ומרקם מוס רך, ממכר ונמס בפה!
בהשראת: שרית ברסקה
ציון 4.34 על ידי 39 דירוגים
עוגת שוקולד ללא גלוטן

המתכון הזה של עוגת שוקולד ללא קמח הוא פשוט חצוף! נראית הכי מהממת, גבוהה ומושקעת, ומרשה לעצמה להכיל 4 מרכיבים בלבד ולהיות ללא קמח, ללא תוספת סוכר!.

נכון, היא דורשת הכנה מדויקת ומוקפדת, אבל תחזיר לכם בגדול עם עושר טעמים אדיר ונדיר, רכות ממכרת, מרקם מוס עשיר ועמוק ומתיקות מעודנת ומענגת.

אז… קראו היטב את הוראות ההכנה, הקפידו על כל השלבים ותנו לעצמכם פינוק מתוק וחלומי, שכל הפסקת קפה תאהבו, וכל אורח יתאהב!

ספר המתכונים של שרית ברסקה

עוגת שוקולד ללא גלוטן
צילום: שרית ברסקה

למה באמת כדאי לכם: עוגת שוקולד ללא קמח

 

  • דורשת הכנה מדויקת, אבל תחזיר לכם עם עושר טעמים אדיר ונדיר
  • רכות ממכרת, מרקם מוס עשיר ומתיקות מעודנת ומענגת

שורה תחתונה: מוססססלם!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

איך מכינים?
עוגת שוקולד ללא קמח 

 

עוגת שוקולד ללא גלוטן

עוגת שוקולד ללא קמח ב-4 מרכיבים

מתכון מוקפד של עוגת שוקולד ללא גלוטן הכי מהממת ומושקעת, מ-4 מרכיבים בלבד, ללא קמח, סוכר או גלוטן, אבל עם עושר טעמים אדיר ונדיר ומרקם מוס רך, ממכר ונמס בפה!
ציון 4.34 על ידי 39 דירוגים
לדרג
באדיבות: שרית ברסקה

המצרכים

  • 3 ביצים M
  • 90 גרם שוקולד גודאיבה 90% קקאו (או כל שוקולד מריר ללא גלוטן)
  • 4 כפות גבינת שמנת 30%
  • ¼ כוס שמנת מתוקה 38%

לציפוי שוקולד:

  • 4 קוביות שוקולד גודאיבה 90% (או כל שוקולד מריר ללא גלוטן)
  • 1 כף שמנת מתוקה 38%

אופן ההכנה

  • מפרידים ב-2 קערות את חלבון הביצה לחוד ואת החלמון לחוד.
  • ממיסים את השוקולד עם השמנת מתוקה במיקרוגל ולאחר 2 דקות מוסיפים את גבינת השמנת לתערובת השוקולד ולהשאיר לעוד דקה במיקרו.
  • מוצאים את תערובות שהמסנו מוסיפים את החלמון לקערה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מקציפים את החלבון שהנחנו בקערה (מי שרוצה ואוהב מתיקות אפשר להוסיף 2 כפות סוכר סוויטאנגו בפולסים) עד לקבלת קציפה יציבה
  • את הקציפה מוסיפים לקערה עם השוקולד ב-2 שלבים כאשר מערבבים כל הזמן עד להטמעת הקציפה בשוקולד
  • מחממים תנור על 170 מעלות, משמנים תבנית קטנה קפיצית עגולה, רצוי עם חמאה, מעבירים את התערובות לתבנית ומניחים אותה על תבנית גדולה יותר בחלק האמצעי של התנור שבה שמים מעט מים
  • אופים למשך 20 דקות על 170 ועוד 25 דקות על טמפרטורה של 160. מכבים את התנור ומשאירים לעוד רבע שעה.
  • מוצאים את התבנית ומקררים, מכניסים להקפאה למשך 3 שעות נוספות (לא לוותר על זמן המקפיא).
  • לציפוי: ממיסים את השוקולד עם השמנת, מקררים ויוצקים על העוגה .
  • כעת מחזירים למקפיא לעוד שעתיים ומעבירים למקרר.

הערות וטיפים

  • מי שאוהב מתיקות מעבר למה שיש במרכיבי העוגה, מומלץ לטעום על קצה הלשון ואם נראה לכם שחסרה מתיקות להוסיף לפי הטעם כל ממתיק אבקתי שמומלץ לטחון דק שלא יהיו גושים
  • מקפידים על תזונה ללא גלוטן? השתמשו בכל שוקולד מריר שרשום עליו "ללא גלוטן" במקום גודיבא. לפי Godiva Chocolates, חטיפי השוקולד וחתיכות השוקולד המוצקות שלו עשויים להכיל גלוטן. בעוד שהחברה מוכרת שלושה מוצרים מאושרים ללא גלוטן, האתר שלה מציין כי "כל אדם עם אלרגיה לגלוטן לא צריך לצרוך אף אחד מהמוצרים שלנו". 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

עוגת שוקולד ללא גלוטן
צילום: שרית ברסקה
עוגת שוקולד ללא גלוטן
צילום: שרית ברסקה

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

הקפה של הבוקר הוא לא אותו דבר בלי פרוסה מתוקה ליד – מסכימים?

  •  התעורר החשק למתוק? עשרות מתכוני עוגות מנצחים מחכים לכם – עכשיו באתר!

Similar Posts

22 Comments

  1. העוגה יצאה נמוכה מאוד…נראה שתבנית 22\24 גדולה מידי. אולי 20.
    לא ברור למה יצאה כל כך שטוחה אולי חום התנור היה גבוה מידי…לא יודע (הלכתי בדיוק רב לפי ההנחיות).
    בכל מקרה מרחתי מעל פודינג שוקולד(סוויטנגו) וזה הציל אותה.
    תודה.

    1. היי מנו,
      יש מצב שבאמת החום היה גבוה מדי, למרות ש-170 זה חום בינוני, אבל כל תנור עם העוצמה שלו.
      אתה בהחלט יכול לנסות בפעם הבאה לאפות על 160 ואז לרדת ל-150 בהתאמה לפי המתכון.
      ממש נשמח לעדכון אם זה עזר 🙂
      בהצלחה!

  2. האם אפשר להשתמש בשמנת ללא סוכר ולהוסיף תחליף לסוכר כמו סוויטאנגו? ואם כן – איזו כמות של תחליף סוכר?

    1. היי דבורי,
      אכן אפשר להשתמש בשמנת ללא סוכר אם קיים מוצר כזה ולשים סוויטאנגו באותה כמות של הסוכר.
      בהצלחה 🙂

  3. נראה לי יש בלבול מסויים בין החומרים לפעולות,
    בשלב שתיים בהכנה – שמים שמנת מתוקה או ללא סוכר?
    ולציפוי שוקולד – שמנת רגילה או מתוקה?
    ומדובר על שמנת רגילה להקצפה או לא?
    אשמח שתסדרו לי את העניינים..
    תודה רבה!

    1. היי רונה,
      היינו ממליצים להמיר את השוקולד של גודייבה בשוקולד מוצק אחר.
      בהצלחה 🙂

    1. היי,
      השוקולד של גודייבה ברובו מכיל גלוטן (שאריות של קמח), מלבד 3 מוצרים שמפורשות כתוב עליהם ללא גלוטן.
      כדאי תמיד לבדוק שכתוב על האריזה, מפני שאם לא מופיע הסימון אז בוודאות יש גלוטן במוצר.
      בהצלחה 🙂

  4. הי,
    האם יעבוד עם שוקולד חלב במקום מריר?
    האם ניתן להשתמש בגבינת שמנת דלת שומן?
    וכמה ביצים להשתמש אם xl?
    תודה!

    1. היי נטלי,
      נשמח לענות על שאלותייך:
      יעבוד גם עם שוקולד חלב, ניתן להשתמש בגבינה דלת שומן ופחות ביצה אם משתמשים ב-XL.
      בהצלחה 🙂

    1. היי,
      לגרסת הפרווה אפשר להמיר את השוקולד של גודייבה בשוקולד פרווה, את גבינת השמנת בגבינת שמנת צמחית ואת השמנת המתוקה בשמנת צמחית.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?