| |

עוגת שמרים שוקולד ממכרת ומושחתת

עוגת שמרים שוקולד מטריפה! מתכון קל לעוגה מפנקת במיוחד לסוף השבוע!
בהשראת: אילנה טל
ציון 4.41 על ידי 37 דירוגים
מתכון עוגת שמרים שוקולד

עוגת שמרים שוקולד מטריפה ומפנקת במיוחד! הפינוק המושלם להגשה בסופי השבוע ובכלל!

משתדלים להקפיד על תפריט בריא? יופי, שימו את התפריט הזה לרגע בצד ותפנו רגע מקום לפינוק אמיתי! כי לא משנה מה תכינו, אין פינוק יותר גדול מעוגת שמרים שוקולד ביתית!

כן, אני מאוד מקפידה על תזונה בריאה עבור המשפחה שלי ועבורי, אבל אני לא מוותרת אף פעם על פינוקי שוקולד. אחד הפינוקים הכי טעימים שיש הוא עוגת שמרים שוקולד שרק ריח האפייה שלה מעיר את כל החושים!

זה אחד המתכונים הקלים שיש וכל אחד יכול להכין אותו בבית בקלות רבה ומתקבלת עוגה מפנקת כראוי לסוף השבוע!

מתכון עוגת שמרים שוקולד
צילום: אילנה טל

למה באמת כדאי לכם: עוגת שמרים שוקולד

  • אם כבר שחיתות, אז כבר להתפנק כמו שצריך עם עוגת שוקולד שמרים!
  • אפשר להכין כמות, להקפיא ולהגיש כשמתחשק!
  • מתכון קל שכל אחד יכול להכין בלי תירוצים!
  • כל כך טעימה שרק ריח האפייה שלה יגרום לכם לעמוד ליד התנור בציפייה!

שורה תחתונה: בצק שמרים ושוקולד הם שני מרכיבים הכי טעימים שיש, וביחד – הם פשוט חגיגה!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון עוגת שמרים שוקולד

עוגת שמרים שוקולד ממכרת ומושחתת

עוגת שמרים שוקולד מטריפה! מתכון קל לעוגה מפנקת במיוחד לסוף השבוע!
ציון 4.41 על ידי 37 דירוגים
לדרג
באדיבות: אילנה טל

המצרכים

להתפחת השמרים:

  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • מים פושרים (100 מ"ל )

לבצק:

  • 1 קילו קמח
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 4 ביצים
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
  • ½1 כוסות מים (פושרים)

למלית שוקולד:

  • 1 חבילה חמאה (200 גרם - חצי מומסת במיקרו)
  • 1 כף תמצית וניל (אפשר במקום 2 סוכר וניל)
  • 1 כוס סוכר
  • 3 כפות קקאו

לקרם פטיסייר:

  • כוסות חלב (600 מ"ל )
  • 4 חלמונים
  • 2 סוכר וניל (20 גרם)
  • 175 גרם סוכר
  • 3 כפות קמח

אופן ההכנה

להתפחת השמרים:

  • בקערה קטנה מוסיפים את כל החומרים ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה (סטרטר) אחידה, מניחים בצד כחמש דקות.

לבצק:

  • בקערת מיקסר, מוסיפים קילו של קמח יחד עם קמצוץ של מלח ומערבבים היטב.
  • לאחר מכן, מוסיפים לפי הסדר הבא: 1 כוס סוכר (בכוס חד פעמי חם), את העיסה (הסטרטר) של בצק השמרים.
  • אחרי זאת מוסיפים כוס שמן (בכוס חד פעמי קר), 4 ביצים, 2 שקיות סוכר וניל, 1.5 כוסות מים פושרים (מומלץ להתחיל בכוס אחת).
  • מערבבים את כל החומרים היטב עד שמתקבל בצק מעט דביק (אל דאגה הוא מתייצב בשלב התפיחה).
  • מתפיחים כשעה, ומחלקים ל- 8 כדורים כך שכל 2 כדורים מרכיבים עוגה. מכסים אותם ומניחים כ- 15 דקות.
  • מרדדים כדור ומורחים את מלית הרצויה, מגלגלים לצורת רולדה, וחוזרים על אותו הדבר עם כל השאר.
  • לוקחים 2 רולדות ומסובבים יחד לצורת בורג.
  • לשמן תבנית חד פעמית ולהעביר פנימה את הבצק להתפחה של חצי שעה נוספת. - הצעד הזה חובה להצלחת המתכון!!
  • לאחר שסיימנו עם שלב ההתפחה, למרוח ביצה טרופה ולחרוץ באופן קל עם סכין חדה על הבורג - זה עוזר לאוויר להשתחרר במהלך האפייה והבורג לא מתבקע.
  • מעבירים לתנור, ואופים בתנור שחומם מראש ל 190 מעלות.
  • במקרה שהחלק העליון מקבל צבע מהר, פשוט מכסים עם נייר אלומיניום וממשיכים באפייה. לפחות 50 דקות.

למלית שוקולד:

  • הכמות מתאימה ל 2 עוגות כלומר 4 רולדות (לכן עבור המלית למתכון תכפילו הכמויות פי 2)
  • מוסיפים את כל החומרים לקערה אחת ומערבבים היטב.

לקרם פטיסייר :

  • לחמם 600 מ"ל כוסות חלב עד סף רתיחה.
  • בקערה נפרדת נוספת לערבב את כל החומרים היטב עד שמתקבלת בלילה סמיכה מאוד.
  • כשהחלב חם, להוסיף את הבלילה לסיר החלב ולערבב היטב ללא הפסקה עד שמסמיך מאוד.
  • מכבים את האש ומערבבים פנימה 100 גרם חמאה מצננים מעט.

הערות וטיפים

מומלץ להניח את התבניות על תבנית התנור וכך מכניסים לאפייה הכי טוב, כך שגם התחתית מקבלת צבע טוב.
(לפרווה להשתמש בתחליפי חמאה)
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


מתכון עוגת שמרים שוקולד
צילום: אילנה טל

רק עוד דבר אחד אחרון!

הקפה של הבוקר הוא לא אותו דבר בלי פרוסה מתוקה ליד – מסכימים?

Similar Posts

41 Comments

    1. היי אפרת,
      מינימום 30 דקות, אחר כך תבדקי אם זה מספיק לפי הצבע שלהן. כל תנור בעוצמה אחרת.
      בהצלחה!

    1. היי ירדנה,
      כמובן, אבל אנחנו נמליץ דווקא להשתמש בחלב שיבולת שועל בשל הטעם הנייטרלי לחלוטין שלו, וגם כי הוא מתקתק ומוסיף טעם טוב לעוגה.
      בהצלחה 🙂

    1. היי שני,
      אנחנו ממליצים להשתמש בכוס מדידה רגילה של 250 מ"ל, ולעשות בה ורק בה שימוש לכל אורך המתכון כדי לקבל תוצאה אידיאלית 🙂
      בהצלחה!

    1. היי שושי,
      בעלת המתכון המקורי לא הרטיבה את הרולדות אבל את כמובן יכולה להבריש אותן 🙂
      בהצלחה!

  1. תודה על כל המתכונים
    למה הקרם פטיסייר משמש בעוגה הזו?
    עדיין הכמויות במיל ובגרמים האם ניתן בבקשה להמיר את זה לכוסות, כפות ?
    תודה

  2. היי,
    אם הוצאתי את העוגה מהתנור , חשבתי שהיא מספיק אפויה .
    וכבר הכנסתי אותה למקפיא , אחרי יום ראיתי שהיא לא מספיק אפויה באמצע .
    האם אני יכולה להכניס שוב לתנור להמשך אפייה ?

    1. היי עדינה,
      כן, את בהחלט יכולה לתת לה עוד זמן אפייה למרות שכבר הקפאת.
      בהצלחה 🙂

  3. בבקשה תתקנו את הכותרות, ותציינו שזה חלבי!
    (גם בכותרת הראשית, וגם בכותרת של המלית).
    חוץ מזה, בהחלט בא לי לנסות את המתכון, אבל אעשה כנראה מלית פרווה עם שמן קוקוס במקום חמאה.

  4. עשיתי את המילוי של החמאה והקקאו ואחרי האפיה יצא מלא נוזלים בתחתית מקווה שיתקרר יתקרש ולא בטעם חמאה

  5. תודה על מתכון לבצק מצוין
    כדאי לתקן רק במתכון של המלית שוקולד שהיא לא פרווה, מאחר ויש בה חמאה.

  6. תמיד פחדתי מבצק שמרים ניסיתי הרבה מתכונים שלא צלחו.
    העוגה הזאת החזירה לי את הביטחון יצא מושלם.
    מאחר ולא היה לי צורך בכמות כזאת גדולה הקפאתי את הבצק וגם אחרי שבועיים הוא היה מצוין.

  7. בבקשה אפשר בגרם את החומרים ובמייל את הנוזלים היום יש כל מיני גדלים לכוסות נורא קשה לדעת

    1. היי גלית,
      מתנצלים על הבלגן – עידכנו את המתכון וכעת הוא ברור יותר.
      בהצלחה 🙂

    1. היי טלי,
      את צודקת ואנחנו מתנצלים על הטעות שנפלה במתכון. עדכנו אותו וכעת הוא מדויק.
      תודה רבה שכתבת לנו!
      נ.ב.: בהזדמנות זו, נשמח להזמין אותך לקבוצת הוואטסאפ שלנו שבה מתפרסמים מתכונים נהדרים חדשים מדי יום!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?