Go Back
מתכון עוגת שמרים שוקולד

עוגת שמרים שוקולד ממכרת ומושחתת

עוגת שמרים שוקולד מטריפה! מתכון קל לעוגה מפנקת במיוחד לסוף השבוע!
ציון 4.41 על ידי 37 דירוגים
באדיבות: אילנה טל

המצרכים

להתפחת השמרים:

  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • מים פושרים (100 מ"ל )

לבצק:

  • 1 קילו קמח
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 4 ביצים
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
  • ½1 כוסות מים (פושרים)

למלית שוקולד:

  • 1 חבילה חמאה (200 גרם - חצי מומסת במיקרו)
  • 1 כף תמצית וניל (אפשר במקום 2 סוכר וניל)
  • 1 כוס סוכר
  • 3 כפות קקאו

לקרם פטיסייר:

  • כוסות חלב (600 מ"ל )
  • 4 חלמונים
  • 2 סוכר וניל (20 גרם)
  • 175 גרם סוכר
  • 3 כפות קמח

אופן ההכנה

להתפחת השמרים:

  • בקערה קטנה מוסיפים את כל החומרים ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה (סטרטר) אחידה, מניחים בצד כחמש דקות.

לבצק:

  • בקערת מיקסר, מוסיפים קילו של קמח יחד עם קמצוץ של מלח ומערבבים היטב.
  • לאחר מכן, מוסיפים לפי הסדר הבא: 1 כוס סוכר (בכוס חד פעמי חם), את העיסה (הסטרטר) של בצק השמרים.
  • אחרי זאת מוסיפים כוס שמן (בכוס חד פעמי קר), 4 ביצים, 2 שקיות סוכר וניל, 1.5 כוסות מים פושרים (מומלץ להתחיל בכוס אחת).
  • מערבבים את כל החומרים היטב עד שמתקבל בצק מעט דביק (אל דאגה הוא מתייצב בשלב התפיחה).
  • מתפיחים כשעה, ומחלקים ל- 8 כדורים כך שכל 2 כדורים מרכיבים עוגה. מכסים אותם ומניחים כ- 15 דקות.
  • מרדדים כדור ומורחים את מלית הרצויה, מגלגלים לצורת רולדה, וחוזרים על אותו הדבר עם כל השאר.
  • לוקחים 2 רולדות ומסובבים יחד לצורת בורג.
  • לשמן תבנית חד פעמית ולהעביר פנימה את הבצק להתפחה של חצי שעה נוספת. - הצעד הזה חובה להצלחת המתכון!!
  • לאחר שסיימנו עם שלב ההתפחה, למרוח ביצה טרופה ולחרוץ באופן קל עם סכין חדה על הבורג - זה עוזר לאוויר להשתחרר במהלך האפייה והבורג לא מתבקע.
  • מעבירים לתנור, ואופים בתנור שחומם מראש ל 190 מעלות.
  • במקרה שהחלק העליון מקבל צבע מהר, פשוט מכסים עם נייר אלומיניום וממשיכים באפייה. לפחות 50 דקות.

למלית שוקולד:

  • הכמות מתאימה ל 2 עוגות כלומר 4 רולדות (לכן עבור המלית למתכון תכפילו הכמויות פי 2)
  • מוסיפים את כל החומרים לקערה אחת ומערבבים היטב.

לקרם פטיסייר :

  • לחמם 600 מ"ל כוסות חלב עד סף רתיחה.
  • בקערה נפרדת נוספת לערבב את כל החומרים היטב עד שמתקבלת בלילה סמיכה מאוד.
  • כשהחלב חם, להוסיף את הבלילה לסיר החלב ולערבב היטב ללא הפסקה עד שמסמיך מאוד.
  • מכבים את האש ומערבבים פנימה 100 גרם חמאה מצננים מעט.

הערות וטיפים

מומלץ להניח את התבניות על תבנית התנור וכך מכניסים לאפייה הכי טוב, כך שגם התחתית מקבלת צבע טוב.
(לפרווה להשתמש בתחליפי חמאה)
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.