| | | | |

לחמניות רכות בצורות שונות

מתכון לבצק לחם או לחמניות ביתי מנצח, קילוגרם קמח אחד ואין סוף אפשרויות!
בהשראת: אפרת יעקב
ציון 4.59 על ידי 12 דירוגים
לחמניות רכות בצורות שונות

לחמניות רכות בצורות שונות – מתכון לבצק לחם או לחמניות ביתי מנצח, קילוגרם קמח אחד ואין סוף אפשרויות!

אפשר מאותו בצק לעשות כל מיני סוגי לחמים, בטעמים וצורות שונות ומפתיעות,

לגוון ולפנק את בני המשפחה. מראה מטריף ומעורר תיאבון, חובה לנסות.

לחמניות רכות בצורות שונות
צילום: אפרת יעקב

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

לחמניות רכות בצורות שונות

לחמניות רכות בצורות שונות

מתכון לבצק לחם או לחמניות ביתי מנצח, קילוגרם קמח אחד ואין סוף אפשרויות!
ציון 4.59 על ידי 12 דירוגים
לדרג
באדיבות: אפרת יעקב

המצרכים

  • 1 קילוגרם קמח
  • ½ כוס סוכר
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כף משפר אפיה
  • 1 כוס שמן זית
  • ½ 2 כוסות מים
  • 3 כפיות מלח

אופן ההכנה

  • שמים בקערת המיקסר שמרים, משפר אפיה, סוכר ומים. לערבב ידנית ולתת לתסיסה.
  • נוסיף את הקמח ונערבב במיקסר.
  • נוסיף את השמן ובסוף את המלח.
  • נלוש למשך כעשר דקות.
  • ניצור מהבצק צורת כדור ונמרח עליו טיפה שמן זית.
  • נתפיח שעה.

להכנת לחם על שיפוד:

  • מרדדים חתיכה מהבצק לצורת נחש ונגלגל מסביב לשיפוד.
  • שוטפים במים, ומגלגלים על השומשום.

לחם על שיפוד עם זיתים ללא גרעין:

  • נרדד חתיכה מהבצק לנחש.
  • נגלגל סביב השיפוד גלגול אחד מהבצק ונשחיל זית מגולען ושוב סיבוב מהבצק על השיפוד ונשלים עם הזית וכך עד סוף השיפוד.
  • נמרח על הבצק ביצה מהולה עייפה מים ומעל שומשום.
  • לכל צורה שנכין צריך לתת התפחה נוספת.
  • נאפה בתנור מחומם ל180° כ 15 עד 20 דקות
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: לחמניות רכות בצורות שונות

מה אפשר לשים במקום משפר אפייה?
את יכולה גם בלי.
מה מה מורחים מעל לבצק?
לפני האפייה מורחים ביצה ושומשום.
בלחם על שיפוד, מה הכוונה לשטוף במים?
אחרי שמלפפים את הבצק על השיפוד, מרטיבים בזהירות בברז, מנערים ומגלגלים בשומשום.
כמה גרם בצק ללחמנייה?
כ – 100 גרם בערך.

הבמה כולה שלכם:
לחמניות רכות בצורות שונות
צילום: מורן חדד

"אתמול הבת שלי הייתה אימא של שבת וזה מה שחילקה לילדים!"
מורן חדד

לחמניות רכות בצורות שונות
צילום: רעות שמואל
לחמניות רכות בצורות שונות
צילום: אפרת יעקב
לחמניות רכות בצורות שונות
צילום: אפרת יעקב
לחמניות רכות בצורות שונות
צילום: אפרת יעקב
לחמניות רכות בצורות שונות
צילום: אפרת יעקב
לחמניות רכות בצורות שונות
צילום: אפרת יעקב

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!
לחמניות רכות בצורות שונות

נפתח החשק לפחמימה? נפתח התיאבון לעוד?
פיצה מהירה, איטלקית או שדווקא בורקס נוסטלגי?

עוד מתכונים מעניינים באתר

אהבתם? עוד מתכוני מאפים ולחמים הכי מושלמים שיש – עכשיו באתר!

 

 

Similar Posts

4 Comments

  1. נראה מהמם. האם צריך למרוח על השיפוד שמן או לרסס בספריי שמן כדי שהבצק לא ידבק ואפשר יהיה לחלץ ולאכול בקלות אחרי האפייה?

    1. היי סימה,
      אפשר לשים נייר אפייה על התבנית וזה פותר את הצורך להשתמש בשמן על הבצק.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements