| |
חכו שתשמעו כמה ביצים העוגה המשגעת הזו צריכה: עוגת גבינה אפויה גבוהה ומרשימה עם 3 ביצים ולא יותר! עוגת גבינה טעימה בטירוף, זו העוגה להכין כשרוצים לפנק את המשפחה. תתכוננו להתמכר! 

מתכון באדיבות: עינת חנניה – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגת גבינה עם שלוש ביצים בלבד

מצרכים 

3 ביצים מופרדים
כוס סוכר
1 וחצי סוכר וניל
5 כפות קורנפלור
כף קמח תופח
750 גבינה לבנה
2 שמנת של פעם
רבע כוס שמן
כף גרידת לימון


אופן הכנה 

  • מפרידים את הביצים 
  • את החלבונים מתחילים להקציף עם חצי מכמות הסוכר עד לקבלת קצף יציב
  • בקערה שנייה , מקציפים את החלמונים עם השמן.
  • אז מוסיפים את הסוכר וניל ומקציפים , אחר כך מוסיפים את הגבינות ומקציפים לבלילה חלקה
  •  אחר כך מוסיפים אץ הקונפלור והקמח וממשיכים להקציף לבלילה חלקה , מוסיפים לימון ומערבבים
  • מוסיפים את הקצפת בתנועות סיבוביות ( קיפול)

 

  • משמנים סיר גחנון, 24-26 , מרפדים בנייר אפייה  ושופכים את הבלילה.
  • מכינים את תבנית התנור עם כוס וחצי מים 
  • מניחים את הסיר על תבנית התנור, ומכניסים לתנור שחוםם מראש על 200 מעלות למשך 10דקות
  • מורידים ל-170 מעלות ואופים במשך 75 דקות

 

  • ב-5 דקות האחרונות, לפתוח את התנור מעט , ולהשאיר עד שהתנור מתכבה . אז האדים יוצרים והעוגה תשמור על הגובה שלה ( לא יוצאת ישר מחום לקור )
  • בכדי שלא תישרף העוגה מלמעלה , מניחים נייר אפייה גזור אחרי ה10 דקות הראשונות    

שאלות ותשובות

שאלה: מה עושים שהעוגה נישארת לבנה בצדדים?
תשובה: התבנית עם העוגה יושבת על תבנית עם מים, האדים והמים שומרים שהעוגה לא תישרף בתחתית ובצדדים, בגלל זה היא נשארת לבנה בצדדים ובתחתית

שאלה: אפשר במקום שמן חמאה?
תשובה: לא.

שאלה: לגבי הסוכר, האם בהקצפת החלבונים שמים רק חצי ממנו והחצי השני עם החלמונים או ששמים את כל הסוכר עם החלבונים?
תשובה:חצי בהקצפה עם החלמונים, וחצי עם החלבונים ושאר המצרכים.

עוד מתכונים מבוקשים:

עוגת גבינה עם שלוש ביצים בלבד


הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

מה דעתך על אלה?

2 תגובות

    1. היי אפי, שמנת של פעם באה בגרסה של 27% שומן, והיא נראית כמו בתמונה כאן.
      בהצלחה ובתיאבון ♥
      צוות מתוקים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *