Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
לחמניות רכות בצורות שונות
מתכון לבצק לחם או לחמניות ביתי מנצח, קילוגרם קמח אחד ואין סוף אפשרויות!
ציון
4.59
על ידי
12
דירוגים
באדיבות:
אפרת יעקב
המצרכים
▢
1
קילוגרם
קמח
▢
½
כוס
סוכר
▢
2
כפות
שמרים יבשים
▢
1
כף
משפר אפיה
▢
1
כוס
שמן זית
▢
½ 2
כוסות
מים
▢
3
כפיות
מלח
אופן ההכנה
שמים בקערת המיקסר שמרים, משפר אפיה, סוכר ומים. לערבב ידנית ולתת לתסיסה.
נוסיף את הקמח ונערבב במיקסר.
נוסיף את השמן ובסוף את המלח.
נלוש למשך כעשר דקות.
ניצור מהבצק צורת כדור ונמרח עליו טיפה שמן זית.
נתפיח שעה.
להכנת לחם על שיפוד:
מרדדים חתיכה מהבצק לצורת נחש ונגלגל מסביב לשיפוד.
שוטפים במים, ומגלגלים על השומשום.
לחם על שיפוד עם זיתים ללא גרעין:
נרדד חתיכה מהבצק לנחש.
נגלגל סביב השיפוד גלגול אחד מהבצק ונשחיל זית מגולען ושוב סיבוב מהבצק על השיפוד ונשלים עם הזית וכך עד סוף השיפוד.
נמרח על הבצק ביצה מהולה עייפה מים ומעל שומשום.
לכל צורה שנכין צריך לתת התפחה נוספת.
נאפה בתנור מחומם ל180° כ 15 עד 20 דקות
נסית את המתכון ואהבת אותו?
כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.