Go Back
לחמניות רכות בצורות שונות

לחמניות רכות בצורות שונות

מתכון לבצק לחם או לחמניות ביתי מנצח, קילוגרם קמח אחד ואין סוף אפשרויות!
ציון 4.59 על ידי 12 דירוגים
באדיבות: אפרת יעקב

המצרכים

  • 1 קילוגרם קמח
  • ½ כוס סוכר
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כף משפר אפיה
  • 1 כוס שמן זית
  • ½ 2 כוסות מים
  • 3 כפיות מלח

אופן ההכנה

  • שמים בקערת המיקסר שמרים, משפר אפיה, סוכר ומים. לערבב ידנית ולתת לתסיסה.
  • נוסיף את הקמח ונערבב במיקסר.
  • נוסיף את השמן ובסוף את המלח.
  • נלוש למשך כעשר דקות.
  • ניצור מהבצק צורת כדור ונמרח עליו טיפה שמן זית.
  • נתפיח שעה.

להכנת לחם על שיפוד:

  • מרדדים חתיכה מהבצק לצורת נחש ונגלגל מסביב לשיפוד.
  • שוטפים במים, ומגלגלים על השומשום.

לחם על שיפוד עם זיתים ללא גרעין:

  • נרדד חתיכה מהבצק לנחש.
  • נגלגל סביב השיפוד גלגול אחד מהבצק ונשחיל זית מגולען ושוב סיבוב מהבצק על השיפוד ונשלים עם הזית וכך עד סוף השיפוד.
  • נמרח על הבצק ביצה מהולה עייפה מים ומעל שומשום.
  • לכל צורה שנכין צריך לתת התפחה נוספת.
  • נאפה בתנור מחומם ל180° כ 15 עד 20 דקות
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.