מתכון פיתות ביתיות מנצח

כמו במאפיות אבל יותר טעים!
בהשראת: עליזה שירזי
ציון 4.49 על ידי 35 דירוגים
מתכון פיתות ביתיות מנצח

אין כמו פיתות ביתיות על הבוקר שישר עושות לכולם את היום, כמו במאפייה השכונתית רק יותר טעים!

פיתות עבות שמכינים בסיר מיוחד, בקרוב תתחילו להכין באופן שבועי אם לא יומי, שווה כל דקת מאמץ.

 

ספר המתכונים של עליזה שירזי

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את ה מתכון כאן

מתכון פיתות ביתיות מנצח

מתכון פיתות ביתיות מנצח

מתכון פיתות ביתיות מנצח

כמו במאפיות אבל יותר טעים!
ציון 4.49 על ידי 35 דירוגים
לדרג
באדיבות: עליזה שירזי

ציוד

כוס: כוס חד פעמית לשתייה קרה
ציוד: סיר מיוחד לפיתות

המצרכים

  • 1 קילו קמח
  • 3 כוסות מים
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 כפות שטוחות סוכר
  • ¼ כוס שמן זית
  • 2 כפיות חומץ
  • 2 כפות מלח

אופן ההכנה

  • נניח בקערה גדולה את המים, השמרים, וסוכר. מעל נשפוך בהדרגה את הקמח ונתחיל ללוש
  • נוסיף את החומץ, המלח, וללוש בהדרגה. ואז מוסיפים את השמן ולשים לפחות עוד 7 דקות
  • נתפיח לפחות שעה ונוריד את האוויר ושוב נתפיח חצי שעה
  • נקרוץ כדורים ונחמם את הסיר המיוחד של הפיתות ואופים (אפשר גם במחבת אם אין)

הערות וטיפים

מתכון פיתות ביתיות מנצח 223
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות ותשובות להכנת: מתכון פיתות ביתיות מנצח

איפה קונים את הסיר הזה?
את הסיר הזה ניתן לרכוש בשווקים או בערים ערביות.
אפשר להכין בתנור?
אין לי מושג אף פעם לא הכנתי בתנור רק בסיר

 


תגובות ותמונות מהגולשים : מתכון פיתות ביתיות מנצח

  1. איריס פרץ:
    ״באמת מוצלחות סוף״

מתכון פיתות ביתיות מנצח 2

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!


הפוסט המקורי: עליזה שירזי

Similar Posts

22 Comments

    1. היי אורית,
      2 כפות שטוחות, לא ייצא מלוח מדי אבל אם את חוששת אז כמובן שאפשר להוריד בכמות.
      בהצלחה 🙂

  1. לצערי ,למרות שהייתי מדוייקת הבצק יצא נוזלי ודביק ממש,פעם ראדונה שאני מפשלת בבצק.לא מבינה מה קרה. הוספתי קצת קמח ושימנתי את הידיים עדיין דביק אבל איכשהוא הצלחתי לגבש כדור. מקווה שאחרי תפיחה כן אוכל לכבוד איתו ושבסוף כן יצאו לי פיתות.
    בדקתי אלך פעם שאכן שמים 4 כוסות מים….

    1. היי נילי!
      בבדיקה נוספת שלנו, את צודקת, 4 כוסות הן יותר מדי לק"ג קמח.
      שינינו את המתכון ל-3 כוסות בלבד.
      תודה רבה על ההערה שלך 🙂

      1. היי אלינה,
        אפשר להכין מקמח כוסמין 80% באותה כמות.
        בהצלחה 🙂

      2. שלום.יש לי את הסיר הזה שנים ואין לי מושג איך משתמשים .זה לא נאפה .שמים על הגז והחשמל?

      3. היי רחל,
        הסיר הוא חשמלי אז רק צריך לחבר אותו לחשמל ולחמם קצת לפני שמתחילים לאפות בו את הפיתות.
        אם זה לא מסתדר, את תמיד יכולה להכין אותן על מחבת טפלון, ללא שמן, על אש נמוכה-בינונית.
        בהצלחה 🙂

    1. היי מיטל,
      אכן כן.
      במחבת: כשהצד הראשון מתנפח (2-3 דקות), הופכים לצד השני לעוד דקה ומוציאים.
      בתנור: על החום הכי גבוה עד שהן מתנפחות ועולות. ואז להוציא.
      בהצלחה 🙂

    1. היי עדי!
      שאלה חשובה – חומץ יוצר מרקם אוורירי וקליל יותר.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?