מתכון פיתות ביתיות מנצח
כמו במאפיות אבל יותר טעים!
אין כמו פיתות ביתיות על הבוקר שישר עושות לכולם את היום, כמו במאפייה השכונתית רק יותר טעים!
פיתות עבות שמכינים בסיר מיוחד, בקרוב תתחילו להכין באופן שבועי אם לא יומי, שווה כל דקת מאמץ.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
כוס: כוס חד פעמית לשתייה קרה
ציוד: סיר מיוחד לפיתות
המצרכים
- 1 קילו קמח
- 3 כוסות מים
- 2 כפות שמרים יבשים
- 2 כפות שטוחות סוכר
- ¼ כוס שמן זית
- 2 כפיות חומץ
- 2 כפות מלח
אופן ההכנה
- נניח בקערה גדולה את המים, השמרים, וסוכר. מעל נשפוך בהדרגה את הקמח ונתחיל ללוש
- נוסיף את החומץ, המלח, וללוש בהדרגה. ואז מוסיפים את השמן ולשים לפחות עוד 7 דקות
- נתפיח לפחות שעה ונוריד את האוויר ושוב נתפיח חצי שעה
- נקרוץ כדורים ונחמם את הסיר המיוחד של הפיתות ואופים (אפשר גם במחבת אם אין)
הערות וטיפים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות ותשובות להכנת: מתכון פיתות ביתיות מנצח
איפה קונים את הסיר הזה? את הסיר הזה ניתן לרכוש בשווקים או בערים ערביות. |
אפשר להכין בתנור? אין לי מושג אף פעם לא הכנתי בתנור רק בסיר |
תגובות ותמונות מהגולשים : מתכון פיתות ביתיות מנצח
- איריס פרץ:
״באמת מוצלחות סוף״
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מאפים ולחמים מושלמים אל תפספסו!
הפוסט המקורי: עליזה שירזי
2 כפות מלח?לא טעות?
זה לא מלוח מידי?
היי אורית,
2 כפות שטוחות, לא ייצא מלוח מדי אבל אם את חוששת אז כמובן שאפשר להוריד בכמות.
בהצלחה 🙂
היי
להכנה במחבת צריך להוסיף שמן?
תודה
היי טולי,
אין צורך בשמן.
בהצלחה 🙂
לצערי ,למרות שהייתי מדוייקת הבצק יצא נוזלי ודביק ממש,פעם ראדונה שאני מפשלת בבצק.לא מבינה מה קרה. הוספתי קצת קמח ושימנתי את הידיים עדיין דביק אבל איכשהוא הצלחתי לגבש כדור. מקווה שאחרי תפיחה כן אוכל לכבוד איתו ושבסוף כן יצאו לי פיתות.
בדקתי אלך פעם שאכן שמים 4 כוסות מים….
היי נילי!
בבדיקה נוספת שלנו, את צודקת, 4 כוסות הן יותר מדי לק"ג קמח.
שינינו את המתכון ל-3 כוסות בלבד.
תודה רבה על ההערה שלך 🙂
אפשרי להכין מקומח כוסמין או קמח אחר, אותו מתכון? תודה.
היי אלינה,
אפשר להכין מקמח כוסמין 80% באותה כמות.
בהצלחה 🙂
שלום.יש לי את הסיר הזה שנים ואין לי מושג איך משתמשים .זה לא נאפה .שמים על הגז והחשמל?
היי רחל,
הסיר הוא חשמלי אז רק צריך לחבר אותו לחשמל ולחמם קצת לפני שמתחילים לאפות בו את הפיתות.
אם זה לא מסתדר, את תמיד יכולה להכין אותן על מחבת טפלון, ללא שמן, על אש נמוכה-בינונית.
בהצלחה 🙂
האם מדובר בגריל חשמלי?
זהו סיר חשמלי לפיתות, כמו זה שבתמונה.
תודה על המתכון, האם ייצא טוב גם בתנור או במחבת רגיל ???
היי מיטל,
אכן כן.
במחבת: כשהצד הראשון מתנפח (2-3 דקות), הופכים לצד השני לעוד דקה ומוציאים.
בתנור: על החום הכי גבוה עד שהן מתנפחות ועולות. ואז להוציא.
בהצלחה 🙂
מתכון מעולה …ניסיתי המון מתכונים , זה יצא פגז
אפשר לצלם את הסיר
תודה
זהו סיר חשמלי לפיתות, כמו זה שבתמונה.
היי הילה,
שמחים מאוד שנהנית מהמתכון הזה 🙂
מוזמנת להצטרף לקבוצת הוואטסאפ החדשה שלנו!
https://chat.whatsapp.com/EJZDFFjUzY17xV9wdOVY9N
הכנתי את הפיתות ויצאו פשוט מושלמות,כמו במאפיה.הילדים טרפו.תודה רבה
היי עדה, שמחים שאהבת, תמיד תענוג לשמוע! את מוזמנת לדרג את עמוד הפייסבוק שלנו ולעזור לנו להמשיך לשתף מתכונים נפלאים: https://www.facebook.com/pg/matkonimmetukim/reviews/
למה צריך חומץ?
היי עדי!
שאלה חשובה – חומץ יוצר מרקם אוורירי וקליל יותר.
בהצלחה 🙂