| | | |

לחמניות מיוחדות (סרטון קליעה וטיפים)

לחמניות של בית הכי מושלמות שיש, שמדגדגות בפה בטעם נהדר!
בהשראת: איילת ממן
ציון 4.45 על ידי 9 דירוגים
לחמניות מיוחדות (סרטון קליעה וטיפים)

לחמניות מיוחדות זה משהו שהוא בגדר החובה בכל מחברת מתכונים!

לחמניות של בית הכי מושלמות שיש, שמדגדגות בפה בטעם נהדר.

יוצאות רכות ואווריריות וממלאות את הבית בריח נעים שעושה רק שמח בלב.

מכינים מבצק מיוחד ונוח לעבודה וקולעים ללחם האולטימטיבי שישדרג לכם כל ארוחה פי מאה!

לחמניות מיוחדות (סרטון קליעה וטיפים)
צילום: איילת ממן

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? הקליקו לסרטון מלא:

לחמניות מיוחדות (סרטון קליעה וטיפים)

לחמניות מיוחדות (סרטון קליעה וטיפים)

לחמניות של בית הכי מושלמות שיש, שמדגדגות בפה בטעם נהדר!
ציון 4.45 על ידי 9 דירוגים
לדרג
כמות 24 לחמניות
באדיבות: איילת ממן

ציוד

כוס מידה: כוס חד פעמי לשתייה קרה

המצרכים

  • 2 קילו קמח
  • 1 כוס סוכר
  • 4 כפות שמרים יבשים
  • 5 כוסות מים
  • 1 כוס שמן
  • 1 ביצה
  • 1 כפית סילאן
  • 1 כף מלח

אופן ההכנה

  • לשים בקערת מיקסר את הקמח, סוכר (מי שאוהב יותר מתוק ניתן להוסיף ), 4 כפות שמרים יבשים, ונתחיל לערבל באיטיות.
  • מוסיפים 5 כוסות מים.
  • נוסיף בהדרגה עד שלא נשאר כמעט קמח יבש, אם יש עוד הרבה קמח אבקתי נוסיף עוד מעט מים בהדרגה.
  • ניזהר שלא יהיה בצק רטוב (תלוי בקמח וצריך לזכור שעוד יבוא כוס שמן).
  • נוסיף כוס שמן רגיל וכף מלח ונלוש היטב במערבל עד לקבלת בצק אחיד ויפה (מדי פעם אפשר לעשות הפסקות ולשים מעט ידני).
  • נכסה ונשים להתפחה מתחת לשמיכות להכפלת הנפח (בקיץ בערך שעה, בחורף בערך שעה וחצי).
  • נוריד את האוויר בעזרת אגרופים, נעשה הפרשת חלה.
  • ניקח כל פעם חתיכה יפה מהבצק ונשקול, כל רצועה צריכה להיות 150 גרם.
  • כל פעם נכין מספר חתיכות לחלה אחת כדי שהשאר לא יתייבש. יוצא 12 רצועות מכל קילו בערך.
  • נכסה את שאר הבצק שלא יתייבש.
  • נקלע לא צפוף מדי שיהיה לאן לפתוח ( ניתן לקלוע על 6, או 4 או לחמניות, כל לחמנייה אני עושה 100 גר').
  • נשים על נייר אפייה בתבנית ונכסה בניילון רופף ולתת לתפוח בערך חצי שעה.
  • נערבב בצלוחית 1 ביצה עם כף מים וכפית סילאן ונמרח בעדינות, לזרות מעל מה שאוהבים.
  • נכניס לאמצע התנור שחומם מראש על 200 מעלות טורבו ל - 17 דקות (תלוי בתנור כמובן, לראות שיש צבע יפה למעלה ולמטה! לחמניות תוך 13 דק בערך)
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: לחמניות מיוחדות

חייב ללוש במיקסר? אם אני רוצה ללוש ידני?
צריך לישה ממש טובה ומניסיוני ידני לא משתווה למיקסר.
את השמרים היבשים את לא מתסיסה קודם במים עם סוכר?
אני לא מתסיסה.. המים החמימים שאני שמה מעירים את השמרים.
האם עם קמח כוסמין עשית לפי אותן הכמויות?
אותן כמויות חוץ מהמים, הוספתי יותר מים והבצק היה קצת פחות נוח לעבודה אבל רך מאוד אחרי אפיה.
הבצק מתאים גם לפוקאצ'ות ופיצות
אפשר בהחלט.
למה הבצק שלי תופח כל כך לאט?
צריך להשתמש במים חמים יחסית, ללוש היטב ולהתפיח מתחת לשמיכות טובות בחורף בערך שעה וחצי.
לחמניות מיוחדות (סרטון קליעה וטיפים)
צילום: איילת ממן

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

לחמניות מיוחדות

מקור: Ayelet Maman

 

 

 

 

Similar Posts

4 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements