לחמניות מיוחדות (סרטון קליעה וטיפים)
לחמניות של בית הכי מושלמות שיש, שמדגדגות בפה בטעם נהדר!
לחמניות מיוחדות זה משהו שהוא בגדר החובה בכל מחברת מתכונים!
לחמניות של בית הכי מושלמות שיש, שמדגדגות בפה בטעם נהדר.
יוצאות רכות ואווריריות וממלאות את הבית בריח נעים שעושה רק שמח בלב.
מכינים מבצק מיוחד ונוח לעבודה וקולעים ללחם האולטימטיבי שישדרג לכם כל ארוחה פי מאה!
לחמניות מיוחדות (סרטון קליעה וטיפים)
לחמניות של בית הכי מושלמות שיש, שמדגדגות בפה בטעם נהדר!
לדרג
כמות 24 לחמניות
ציוד
כוס מידה: כוס חד פעמי לשתייה קרה
המצרכים
- 2 קילו קמח
- 1 כוס סוכר
- 4 כפות שמרים יבשים
- 5 כוסות מים
- 1 כוס שמן
- 1 ביצה
- 1 כפית סילאן
- 1 כף מלח
אופן ההכנה
- לשים בקערת מיקסר את הקמח, סוכר (מי שאוהב יותר מתוק ניתן להוסיף ), 4 כפות שמרים יבשים, ונתחיל לערבל באיטיות.
- מוסיפים 5 כוסות מים.
- נוסיף בהדרגה עד שלא נשאר כמעט קמח יבש, אם יש עוד הרבה קמח אבקתי נוסיף עוד מעט מים בהדרגה.
- ניזהר שלא יהיה בצק רטוב (תלוי בקמח וצריך לזכור שעוד יבוא כוס שמן).
- נוסיף כוס שמן רגיל וכף מלח ונלוש היטב במערבל עד לקבלת בצק אחיד ויפה (מדי פעם אפשר לעשות הפסקות ולשים מעט ידני).
- נכסה ונשים להתפחה מתחת לשמיכות להכפלת הנפח (בקיץ בערך שעה, בחורף בערך שעה וחצי).
- נוריד את האוויר בעזרת אגרופים, נעשה הפרשת חלה.
- ניקח כל פעם חתיכה יפה מהבצק ונשקול, כל רצועה צריכה להיות 150 גרם.
- כל פעם נכין מספר חתיכות לחלה אחת כדי שהשאר לא יתייבש. יוצא 12 רצועות מכל קילו בערך.
- נכסה את שאר הבצק שלא יתייבש.
- נקלע לא צפוף מדי שיהיה לאן לפתוח ( ניתן לקלוע על 6, או 4 או לחמניות, כל לחמנייה אני עושה 100 גר').
- נשים על נייר אפייה בתבנית ונכסה בניילון רופף ולתת לתפוח בערך חצי שעה.
- נערבב בצלוחית 1 ביצה עם כף מים וכפית סילאן ונמרח בעדינות, לזרות מעל מה שאוהבים.
- נכניס לאמצע התנור שחומם מראש על 200 מעלות טורבו ל - 17 דקות (תלוי בתנור כמובן, לראות שיש צבע יפה למעלה ולמטה! לחמניות תוך 13 דק בערך)
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: לחמניות מיוחדות
חייב ללוש במיקסר? אם אני רוצה ללוש ידני? צריך לישה ממש טובה ומניסיוני ידני לא משתווה למיקסר. |
את השמרים היבשים את לא מתסיסה קודם במים עם סוכר? אני לא מתסיסה.. המים החמימים שאני שמה מעירים את השמרים. |
האם עם קמח כוסמין עשית לפי אותן הכמויות? אותן כמויות חוץ מהמים, הוספתי יותר מים והבצק היה קצת פחות נוח לעבודה אבל רך מאוד אחרי אפיה. |
הבצק מתאים גם לפוקאצ'ות ופיצות אפשר בהחלט. |
למה הבצק שלי תופח כל כך לאט? צריך להשתמש במים חמים יחסית, ללוש היטב ולהתפיח מתחת לשמיכות טובות בחורף בערך שעה וחצי. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
לחמניות מיוחדות
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני מאפים ולחמים מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מתכון מעולה יצאו מושלמות
היי יפעת!
מעולה, שמחים מאוד לדעת שנהנית ככה מהמתכון 🙂
מוזמנת להצטרף גם לקבוצת הוואטסאפ שלנו!
יצא פשוט מ ו ש ל ם !!!
שמחים שאהבת! את תמיד מוזמנת לשתף איך יצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/