לשים בקערת מיקסר את הקמח, סוכר (מי שאוהב יותר מתוק ניתן להוסיף ), 4 כפות שמרים יבשים, ונתחיל לערבל באיטיות.
מוסיפים 5 כוסות מים.
נוסיף בהדרגה עד שלא נשאר כמעט קמח יבש, אם יש עוד הרבה קמח אבקתי נוסיף עוד מעט מים בהדרגה.
ניזהר שלא יהיה בצק רטוב (תלוי בקמח וצריך לזכור שעוד יבוא כוס שמן).
נוסיף כוס שמן רגיל וכף מלח ונלוש היטב במערבל עד לקבלת בצק אחיד ויפה (מדי פעם אפשר לעשות הפסקות ולשים מעט ידני).
נכסה ונשים להתפחה מתחת לשמיכות להכפלת הנפח (בקיץ בערך שעה, בחורף בערך שעה וחצי).
נוריד את האוויר בעזרת אגרופים, נעשה הפרשת חלה.
ניקח כל פעם חתיכה יפה מהבצק ונשקול, כל רצועה צריכה להיות 150 גרם.
כל פעם נכין מספר חתיכות לחלה אחת כדי שהשאר לא יתייבש. יוצא 12 רצועות מכל קילו בערך.
נכסה את שאר הבצק שלא יתייבש.
נקלע לא צפוף מדי שיהיה לאן לפתוח ( ניתן לקלוע על 6, או 4 או לחמניות, כל לחמנייה אני עושה 100 גר').
נשים על נייר אפייה בתבנית ונכסה בניילון רופף ולתת לתפוח בערך חצי שעה.
נערבב בצלוחית 1 ביצה עם כף מים וכפית סילאן ונמרח בעדינות, לזרות מעל מה שאוהבים.
נכניס לאמצע התנור שחומם מראש על 200 מעלות טורבו ל - 17 דקות (תלוי בתנור כמובן, לראות שיש צבע יפה למעלה ולמטה! לחמניות תוך 13 דק בערך)