חובה להכיר: קציצות חזה עוף מבושלות מהמטבח הפרסי – רכות ונוסטלגיות! (גונדי נוחודי אורגינל)
תקראו להן קציצות חזה עוף מבושלות, תקראו להן גונדי נוחודי – בכל מצב הן מהוות ארוחה מזינה וטעימה בטירוף, שמגיעה ישר מהמטבח הפרסי המשובח, ויציפו אתכם בטעמים רכים ועסיסיים וניחוחות נוסטלגיים מבית סבתא. יילכו מצויין עם פיתה רכה, אורז חם או קוסקוס עסיסי, והעובדה שהן כל כך קלות להכנה רק מוסיפה שלמות נוספת למנה המנצחת הזאת!
קציצות חזה עוף מבושלות מהמטבח הפרסי
קציצות חזה עוף מבושלות או בשמן המקורי - גונדי נוחודי, מגיעות מהמטבח הפרסי המשובח, ומצטיינות בטעם עסיסי, וניחוח נוסטלגי משכר. קלות להכנה ויילכו מצויין בפיתה, אורז או קוסקוס עסיסי
בהשראת: דליה סיני
ציון 4.36 על ידי 31 דירוגים
עם פיתה רכה, אורז חם או קוסקוס עסיסי, וגם לגמרי לגמרי ישר מהסיר הרותח – קציצות חזה עוף מבושלות מהמטבח הפרסי הן מעדן מושלם, מלא טעמים וניחוחות משכרים שיספקו לכם אחלה ארוחה בריאה, מזינה וטעימה!
יש מי שמכירים את קציצות חזה עוף האלה בשם האורגינלי שלהן – גונדי נוחודי, ורק ממנו אנחנו כבר מתחילים לרייר.
כופתאות העוף והחומוס העסיסיות האלה נחשבות למנת הדגל של המטבח הפרסי העשיר והצבעוני, והעובדה שהן כל כך מהירות וקלות להכנה רק מוסיפה שלמות נוספת, שתעניק לכם טעמים נוסטלגיים מופלאים ותציף את הבית בארומה אקזוטית מבית סבתא
[button color="grey" size="medium" link="https://metukimil.co.il/tag/דליה-סיני icon="" target="false" nofollow="false"]ספר המתכונים של דליה סיני[/button]צילום: דליה סיני
[adinserter block="2"]
למה באמת כדאי לכם: קציצות חזה עוף מבושלות
תקראו להן קציצות חזה עוף מבושלות, תקראו להן גונדי נוחודי – בכל מצב הן יספקו לכם ארוחה מזינה וטעימה בטירוף
שילוב מהמם של טעמים רכים ועסיסיים וניחוחות נוסטלגיים מבית סבתא
מהירות וקלות להכנה, מושלמות עם פיתה רכה, אורז חם או קוסקוס עסיסי
שורה תחתונה: מנת הדגל של המטבח הפרסי העשיר והצבעוני, יש טעים מזה?
½כוסקמח חומוס לגונדי(להשיג בחנויות תבלינים. אפשר לקנות חומוס קלוי ולטחון בזמן הבישול)
½שקיתשקית אבקת אפייה או סודה לשתייה( כחצי כפית)
¼1מלח
1כפית פלפל שחור
1כפית כמון
1כפית הל (ממש ממש מומלץ, אבל אם לא אוהבים לוותר)
1כפית כורכום
1כף שמן
2כפות מים
לרוטב:
בצל גדול
2חתיכות כרעיים או כל חלק עוף שאוהבים
כורכום
מלח
פלפל שחור
1כף מרק עוף
1תפוח אדמה
חומוס מושרה לילה לפני(לסנן לפני השימוש)
1ליטר מים
לימון פרסי
[adinserter block="6"]
[adinserter block="12"]
אופן ההכנה
לשים יחד את כל מוצרי העיסה כעשר דקות עם כפפות, כדי שהידיים לא יקבלו צבע. כשכל החומרים מתאחדים - שמים למנוחה במקרר למשך שעה בכלי מכוסה
בסיר רחב מטגנים בצל גדול ומוסיפים 2 חתיכות עוף. מטגנים מעט ומוסיפים כורכום, מלח, פלפל שחור, מרק עוף, תפוח אדמה, את החומוס ואת המים. מבשלים כחצי שעה ומוסיפים לימון פרסי.
כשהסיר רותח, לאחר כחצי שעה, מגלגלים את העיסה לכדורים ומוסיפים לסיר ומבשלים על חום נמוך-בינוני עוד 40 דקות. שימו לב לא להוסיף הרבה מים, כדי שלגונדי יהיה טעים חזק ועשיר
[adinserter block="10"]
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
[adinserter block="4"]
רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!
רק עוד דבר אחד אחרון! קציצות חזה עוף מבושלות
הקציצות האלה פתחו לכם את התיאבון לעוד מנות מצוינות וטעימות שיעוררו בהם געגועים לטעמים מבית סבתא?
אז הנה הם – הצעות מושלמות וקלות של מתכונים נוסטלגיים מזינים ומעולים. ב-ת-י-א-ב-ו-ן!
אני בתור פרסיה מקורית שעליתי מאיראן לפני הרבה שנים,קיבלתי מבני המשפחה מתכון קבוע עם כמות רבה של קמח חומוס קלוי ותמיד חיפשתי מתכון אחר מוצלח ומדוייק .
רק אתמול ראיתי את המתכון וניסיתי אותו.
תקשיבי…כל בני הבית משבחים ומהללים על הטעם המשובח והנראות.
הכנתי את העיסה מאתמול בלילה וישב לו עם התבלינים לילה שלם.
תודה על הדיוק,המקצועיות והמתכון המנצח
תבורכי אהובה.
שבת שלום ומבורך.
מאד רוצה גם "להשוויץ" בתמונה… אך לא יודעת כיצד מעלים תמונה בתגובה, אפשר לקבל בבקשה הסבר איך עושים זאת??חוץ מזה, הכנתי ויצא נפלא!!! סופר עדין וטעעעים ממש!!! ובנוסף,יפה כמו בצילום המקורי!
הכנתי! ואיזה כייף לקבל תוצאה שנראית בדיוק כמו בתמונה והכי חשוב, הטעם… יצא מעוללללה! תודה רבה על ההסבר הברורו שבזכותו למדתי והצלחתי להכין גונדי פרסי שמשפחתי האשכנזית כלכך אוהבת! תודה! ?
אני בתור פרסיה מקורית שעליתי מאיראן לפני הרבה שנים,קיבלתי מבני המשפחה מתכון קבוע עם כמות רבה של קמח חומוס קלוי ותמיד חיפשתי מתכון אחר מוצלח ומדוייק .
רק אתמול ראיתי את המתכון וניסיתי אותו.
תקשיבי…כל בני הבית משבחים ומהללים על הטעם המשובח והנראות.
הכנתי את העיסה מאתמול בלילה וישב לו עם התבלינים לילה שלם.
תודה על הדיוק,המקצועיות והמתכון המנצח
תבורכי אהובה.
שבת שלום ומבורך.
תודה רבה על הפרגון לבעלת המתכון, אנחנו שמחים מאוד שנהניתם מהקציצות 🙂
אם בא לך לשתף אותנו גם בתמונות אפשר להעלות בקבוצה בפייסבוק!
האם אפשר במקום קמח חומוס לשים קמח רגיל?
היי אורית!
בוודאי שאפשר, בהצלחה 🙂
מאד רוצה גם "להשוויץ" בתמונה… אך לא יודעת כיצד מעלים תמונה בתגובה, אפשר לקבל בבקשה הסבר איך עושים זאת??חוץ מזה, הכנתי ויצא נפלא!!! סופר עדין וטעעעים ממש!!! ובנוסף,יפה כמו בצילום המקורי!
היי יעלי!
תוכלי להעלות תמונה בקבוצת הפייסבוק שלנו בפוסט המקורי 🙂
חפשי קציצות גונדי ותמצאי את הפוסט!
הכנתי! ואיזה כייף לקבל תוצאה שנראית בדיוק כמו בתמונה והכי חשוב, הטעם… יצא מעוללללה! תודה רבה על ההסבר הברורו שבזכותו למדתי והצלחתי להכין גונדי פרסי שמשפחתי האשכנזית כלכך אוהבת! תודה! ?
היי יעלי!
איזה כיף לדעת שיצא לך מעולה 🙂
מוזמנת להצטרף גם לקבוצת הוואטסאפ שלנו!
על איזה אש מבשלים אותם?
היי שירן!
מבשלים על חום נמוך-בינוני.
בהצלחה 🙂
את הבצל של העיסה לאחר הגירוד סוחטים מציצים?
היי אלון!
לא, אין צורך מפני שהקציצות מתבשלות במים אחרי שמגלגלים אותן.
בהצלחה 🙂