Go Back
קציצות חזה עוף מבושלות

קציצות חזה עוף מבושלות מהמטבח הפרסי

קציצות חזה עוף מבושלות או בשמן המקורי - גונדי נוחודי, מגיעות מהמטבח הפרסי המשובח, ומצטיינות בטעם עסיסי, וניחוח נוסטלגי משכר. קלות להכנה ויילכו מצויין בפיתה, אורז או קוסקוס עסיסי
ציון 4.36 על ידי 31 דירוגים
באדיבות: דליה סיני

המצרכים

לעיסה של הגונדי:

  • ½ קילו חזה עוף ((עדיף משניצל בטחינה ביתית))
  • 3 בצלים בינוניים מגורדים
  • ½ כוס קמח חומוס לגונדי (להשיג בחנויות תבלינים. אפשר לקנות חומוס קלוי ולטחון בזמן הבישול)
  • ½ שקית שקית אבקת אפייה או סודה לשתייה ( כחצי כפית)
  • ¼1 מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית הל (ממש ממש מומלץ, אבל אם לא אוהבים לוותר)
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כף שמן
  • 2 כפות מים

לרוטב:

  • בצל גדול
  • 2 חתיכות כרעיים או כל חלק עוף שאוהבים
  • כורכום
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 כף מרק עוף
  • 1 תפוח אדמה
  • חומוס מושרה לילה לפני (לסנן לפני השימוש)
  • 1 ליטר מים
  • לימון פרסי

אופן ההכנה

  • לשים יחד את כל מוצרי העיסה כעשר דקות עם כפפות, כדי שהידיים לא יקבלו צבע. כשכל החומרים מתאחדים - שמים למנוחה במקרר למשך שעה בכלי מכוסה
  • בסיר רחב מטגנים בצל גדול ומוסיפים 2 חתיכות עוף. מטגנים מעט ומוסיפים כורכום, מלח, פלפל שחור, מרק עוף, תפוח אדמה, את החומוס ואת המים. מבשלים כחצי שעה ומוסיפים לימון פרסי.
  • כשהסיר רותח, לאחר כחצי שעה, מגלגלים את העיסה לכדורים ומוסיפים לסיר ומבשלים על חום נמוך-בינוני עוד 40 דקות. שימו לב לא להוסיף הרבה מים, כדי שלגונדי יהיה טעים חזק ועשיר
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.