ארוחות צהריים | בשר | סלטים
Advertisements
כרובית עם בשר עטופה בבצק עלים
מנה יצירתית ואומנתית של כרובית מופלאה שעטופה בשכבת בשר טחון עסיסי!
אם גם אתם מחפשים מנה עיקרית ומרשימה לאירוח הבא שלכם, הגעתם למקום הנכון.
מנה יצירתית ואומנותית של כרובית מופלאת שעטופה בשכבת בשר טחון עסיסי במגוון תיבולים משדרגים, ועוטפים שנית בבצק עלים פריך.
Advertisements
כרובית עם בשר עטופה בבצק עלים
מנה יצירתית ואומנתית של כרובית מופלאה שעטופה בשכבת בשר טחון עסיסי!
לדרג
Advertisements
המצרכים
- ½ קילו בשר טחון
- 1 בצל
- 1 כרובית
- 2 ביצים
- שמן זית (לפי הטעם)
- מלח (לפי הטעם)
- פלפל שחור גרוס (לפי הטעם)
- צ'ילי מתוק (לפי הטעם)
- פטרוזיליה (לפי הטעם)
- כוסברה (לפי הטעם)
- 1 חבילת בצק עלים
Advertisements
אופן ההכנה
- ניקח כרובית גדולה וננקה אותה מהעלים הירוקים.
- נרתיח במים עד שהיא מתרככת חצי.
- נוציא מהגז ונניח על נייר אפייה .
- נפזר שמן זית, מלח, ופלפל גס. אפשר גם להוסיף גם צ'ילי מתוק מעט.
הכנת הבשר:
- נכין עיסה של בשר טחון עם פטרוזיליה, כוסברה, בצל קצוץ שמן זית, מלח ופלפל. כמו לקציצות.
- נניח את גוש הבשר מעל לכרובית (אחרי שהתקררה) ונתחיל לסדר את הבשר עם הידיים על הכרובית כלפי מטה, עד שכמעט נצפה את כל הכרובית.
- נרדד בצק עלים לשני ריבועים גדולים.
- עם הראשון נעטוף את הכרובית ונמשוח אותה בביצה.
- את הריבוע הנוסף לחרוץ בקווים ונניח בעדינות על השכבת בצק הראשונה.
- נמרח את הבצק בביצה.
- נשים לתנור על 180 מעלות למשך שעה וקצת, עד שהבצק עלים משחים.
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: כרובית עם בשר
האם הכרובית לא חסרת טעם? ממש לא לפני שאת עוטפת אותה בבשר את מתבלת אותה איך שאת אוהבת. |
היא לא מגירה מלא נוזלים? אחרי שהרתחת את הכרובית את מניחה אותה במסננת להגיר נוזלים וגם להתקרר והשאר זה פשוט מאוד. |
הבשר מתבשל בשלמות? כן. |
טיגנת את הבשר לפני שמצפים? לא. |
הבמה כולה שלכם:
"עשיתי יצא מושלם!"
רעות מרזוק
"הכנתי גם, יצא ליגה…!"
נגה רובין פרץ
רק עוד דבר אחד אחרון!
כרובית בתנור עם בשר
מתכון הזה הינו חלק מאוסף מתכונים לארוחת שישי מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
Advertisements
האם לדעתך ניתן להכין את המתכון עם בצק פילו במקום בצק עלים?
היי סימה!
אנחנו לא ממליצים מפני שיש הבדל ביניהם מבחינת המרקם. בצק פילו הוא דק מדי ונוטה להישבר.
בהצלחה 🙂
מושלללללללם
היי איריס!
שמחים מאוד שנהנית מהמתכון 🙂
מוזמנת להצטרף גם לקבוצת הפייסבוק שלנו!
In the ingredients you need to add the onion and egg.
היי ברברה!
תודה רבה על התגובה החשובה שלך.
תיקנו את המתכון וכעת הוא מדויק יותר 🙂