| | | |

עוגיות שיבולת שועל ללא קמח

עוגיות שיבולת שועל יפנקו אתכם בטעם עשיר של אגוזים, שקדים, גרעינים וצימוקים, בהכנה קלילה בקערה אחת. עשירות בסיבים ומצטיינות בפריכות מתקתקה ובריאה בכל פירור
בהשראת: חן שובל
ציון 4.30 על ידי 27 דירוגים

קחו שקדים, אגוזים, גרעינים וצימוקים, הוסיפו ביצה וקצת שיבולת שועל, וקבלו עוגיות מטריפות בטעם ובמראה, שיעשו לכם לא רק שמח בפה, אלא טעים ומשביע גם בבטן!

הן מוכנות בשניות בקערה אחת בלבד ועשירות בסיבים תזונתיים בזכות דגני שיבולת השועל, שמספקים תחושת שובע לאורך זמן.

מעולה להתחיל איתן בוקר מזין ואנרגטי, להמשיך איתן להפסקת הצהריים, ולהתפנק עליהן עם קפה בסוף היום! ועוד לא דיברנו על הריח המטריף שלהן שיציף לכם את הבית באווירה טעימה במיוחד!

ספר המתכונים של חן שובל

עוגיות בריאות שיבולת שועל
צילום: חן שובל


למה באמת כדאי לכם: עוגיות שיבולת שועל

 

  • עוגיות מטריפות בטעם ובמראה, שיעשו לכם שמח בפה וטעים ומשביע בבטן
  • מוכנות בשניות בקערה אחת ועשירות בסיבים תזונתיים

שורה תחתונה: הריח המטריף שלהן יציף לכם את הבית באווירה טעימה במיוחד

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

 

איך מכינים? עוגיות שיבולת שועל

 

עוגיות שיבולת שועל ללא קמח

עוגיות שיבולת שועל יפנקו אתכם בטעם עשיר של אגוזים, שקדים, גרעינים וצימוקים, בהכנה קלילה בקערה אחת. עשירות בסיבים ומצטיינות בפריכות מתקתקה ובריאה בכל פירור
ציון 4.30 על ידי 27 דירוגים
לדרג
באדיבות: חן שובל

המצרכים

  • כוס אגוזי מלך קצוצים גס
  • כוס שקדים קצוצים גס
  • כוס גרעיני חמנייה קלויים או לקלות בבית על מחבת חמה ללא שמן עד הזהבה
  • 2-½1 כוסות שיבולת שועל
  • 2 כפות קוקוס
  • ½ כוס צימוקים
  • ביצה גדולה ( או שתי ביצים קטנות)
  • 2 כפות טחינה
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • ½ כוס סילאן

אופן ההכנה

  • לערבב את כל היבשים בקערה, להוסיף ביצה, טחינה, אבקת אפייה וסילאן. לערבב טוב וליצור עוגיות על תבנית. לאפות על 170 מעלות בערך 45 דקות עד להשחמה.
  • להוציא ולתת להן להתקרר כדי שיתקשו קצת
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

שאלות נפוצות: עוגיות שיבולת שועל

איך לגרום לעוגיות לא להתפרק לפני האפייה? לא אמורות להתפרק אבל אפשר להוסיף עוד ביצה או עוד שיבולת שועל במידה וכן
הבמה כולה שלכם:

גם אני הכנתי כבר פעמיים..מעולות

Nina Avraham

עוגיות בריאות שיבולת שועל
צילום: נינה אברהם

 

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!

מקור: חן שובל

מוזמנים לעקוב גם באינסטגרם @crepe_bite

Similar Posts

22 Comments

    1. היי שריתה,
      אכן כן, במקום ביצה, ממליצים לערבב כף וחצי מים עם כף גדושה זרעי פשתן טחונים בקערה ולהניח בצד. אמורה להתקבל עיסה דביקה כזו שמדמה ביצה, אבל גם נוזלית במידה מה. אפשר להוסיף קצת מים או עוד זרעים טחונים כדי להגיע למרקם הרצוי הזה.
      בהצלחה!

  1. אני כבר קבוע מכין את העוגיות הטעימות הללו.
    משתמש בשיבולת גסה, נותן אווריריות לעוגיה
    צימוקים אוזבקים שאני חותך לשתיים
    שקדים פרוסים
    גרעיני דלעת במקום גריני חמניות בגלל רגישות
    מוסיף מעט קינמון (למי שאוהב)
    משתמש בכף גלידה לייצר את העוגיות, ומידי פעם מרטיב במים את הכף.
    לאחר מכן שהעוגיות על התבנית, נותן להן מעיכה קלה כדי לשטח אותן וזה יוצא ממש קריספי לאכילה.
    אחלה מתכון, תודה!!

    1. היי משולם,
      שמחים מאוד שאתה נהנה מהמתכון באופן קבוע 🙂
      תודה רבה על הטיפים ששיתפת, אנחנו בטוחים שאנשים יוכלו להפיק מהם תועלת.
      מוזמן להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו כדי לקבל מתכונים נהדרים ישירות אליך כל יום!

  2. 3 stars
    הכנתי ויצאו עוגיות שאינן נראות כמו בתמונה אלא יותר כמו גרנולה בר קריספיות. השתמשתי בשיבולת שועל עבה.
    האם יש מצב שבתמונה המצורפת השתמשת בשיבולת שועל דקה?

    1. היי אסתר!
      זו שיבולת שועל עבה.
      אנחנו מעריכים שיצא שונה מהתמונה מפני שהשיבולת קצת שונה בין מותג למותג.
      את יכולה גם לנסות לעבוד בפעם הבאה עם רינגים עגולים לעוגיות.
      בהצלחה 🙂

  3. 5 stars
    עוגיות מעולות..שיניתי קצת ויצא מושלם. במקום כל הכמות של שיבולת השועל עשיתי חצי קמח קוקוס וחצי שיבולת שועל. הוספתי 2 כפיות קינמון

    1. היי אורלי!
      אם הרטבת את הידיים קצת והן עדיין מתפרקות, אז אפשר להשתמש ברינגים קטנים לעוגיות שאפשר לרכוש בכל חנות לכלי בית.
      בהצלחה 🙂

  4. היי,המתכון נראה מעניין.
    שתי שאלות:
    1. שיבולת שועל דקה או עבה?
    2. קוקוס- הכוונה לטחון?
    תודה

    1. היי אסתר!
      נשמח לענות לך:
      1. שיבולת שועל עבה.
      2. שבבי קוקוס, אבל אפשר גם טחון אם את מעדיפה.
      בהצלחה 🙂

    1. היי!
      כפית אחת. תודה רבה על התגובה, עידכנו את זה במתכון עצמו.
      בהצלחה 🙂

  5. כשמציינים שבמתכון אין סוכר ואז מוסיפים חצי כוס סילאן…סילאן=סוכר. העוגיות טעימות אבל בטח לא דלות קלוריות

    1. היי!
      תודה רבה רבה על ההערה החשובה שלך. את צודקת ב-100% ואינך נודניקית בכלל.
      ערכנו את המתכון ותיקנו אותו בהתאם לכך 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?