| |

פרגיות בתנור עם תפוחי אדמה

פרגיות בתנור עם תפוחי אדמה ופטריות. מתכון קל להכנה, כל הרכיבים מתבשלים בסיר אחד, יוצרים חגיגה מושלמת של טעמים וסוגרים ארוחה מלאה לכל המשפחה.
בהשראת: אילנית כרבי
ציון 4.23 על ידי 22 דירוגים
פרגיות בתנור עם תפוחי אדמה

פרגיות בתנור עם תפוחי אדמה! מנה שלא משאירה מקום לאדישות וממשיכים לאכול גם כששבעים מרוב שזה יוצא טעים!

בימים שלא מתחשק לי להעמיד כל כך הרבה סירים ולהכין כל מנה בנפרד, אני מכינה פרגיות עם תפוחי אדמה בתנור וכל שנשאר לי להכין זה סלט עדין בצד, וכך יש לי ארוחה מלאה להגיש הן לארוחת צוהריים והן לארוחת ערב, שבת וחג.

כשהכנתי את המתכון הזה לראשונה הילדים טרפו את המנה שלהם הופתענו עד כמה שזה טעים ומאז המנה הזו מככבת על שולחן האוכל שלנו.

מתכון מהיר הכנה ומתקבל  סיר פרגיות רכות ועסיסיות, בשילוב תפוחי אדמה, ופטריות שמשדרגות את המנה ברמות! 

ארוחה טעימה שלמה לכל המשפחה שתרים את מצב הרוח בבית ובאמת שקשה להפסיק לאכול גם כששבעים. 

פרגיות בתנור עם תפוחי אדמה
צילום: אילנית כרבי

למה באמת כדאי לכם: פרגיות בתנור

4 סיבות:

  • ארוחה מלאה בסיר אחד!
  • מתכון מהיר להכנה ואפשר להכין גם בימי השבוע העמוסים!
  • מתכון שכל הילדים אוהבים!
  • מתאים להגשה בימי השבוע, בשבתות ובחגים!

 

שורה תחתונה

ארוחה מלאה ומפנקת, שלוקחת מעט זמן הכנה, כל כך טעימה שכל בני המשפחה יחסלו במהירות ויבקשו עוד!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

פרגיות בתנור עם תפוחי אדמה

פרגיות בתנור עם תפוחי אדמה

פרגיות בתנור עם תפוחי אדמה ופטריות. מתכון קל להכנה, כל הרכיבים מתבשלים בסיר אחד, יוצרים חגיגה מושלמת של טעמים וסוגרים ארוחה מלאה לכל המשפחה.
ציון 4.23 על ידי 22 דירוגים
לדרג
באדיבות: אילנית כרבי

המצרכים

  • 1 קילו פרגיות (תלוי במספר הסועדים)
  • 10 תפוחי אדמה (תלוי במספר הסועדים)
  • 3 בצלים
  • 5 שיני שום
  • 1 כף כורכום (שטוחה)
  • 1 כפית מלח (גס)
  • ½ כפית פלפל שחור (גרוס)
  • ½ כפית כוסברה יבשה (לפי הטעם)
  • 1 חבילה של פטריות טריות (250 גרם)
  • 1 כפית שום כתוש
  • 1 כפית תבלין לשווארמה ופרגית (לפי הטעם)
  • ¼ כפית כמון
  • 2 כפות רוטב טריאקי (לפי הטעם)
  • 2 כפות סילאן (לפי הטעם)
  • ½ צרור פטרוזיליה (טריה)
  • שומשום לבן ( מפזרים מעל לקישוט)

אופן ההכנה

  • נשלוק תפוחי אדמה עם הקליפה עד להתרככות.
  • מסננים ומקררים - לאחר מכן פורסים בצורת מניפה .
  • מטגנים 3 בצלים חתוכים לעיגולים דקים, ומוסיפים 5 שיני שום.
  • לאחר הזהבה, מוסיפים כורכום, ואז מערבבים, להוסיף את התפוחי אדמה וככוס וחצי מים רותחים.
  • אחרי זאת מפזרים מלח גס ופלפל שחור גרוס, כוסברה יבשה וחבילה של פטריות טריות.
  • מבשלים על אש נמוכה עד שהרוטב מסמיך והתפוחי אדמה ממש רכים.( אם יש צורך להוסיף מים אז להוסיף)
  • במחבת פסים או בסיר נפרד לטגן את הפרגיות ל 7-10 דקות
  • נוסיף כפית שום כתוש, תבלין לשוארמה ופרגית, כורכום, מעט כמון, רוטב טריאקי וסילאן.
  • אחרי זאת מוסיפים את הפרגיות לתפוחי אדמה.
  • מפזרים פטרוזיליה טרייה, שומשום לבן ומעט סילאן ומכניסים לתנור כשבע דקות ללא מכסה. עד לקבלת הצבע הנדיר הזה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: פרגיות בתנור

אחרי הבישול מקלפים את התפוחי אדמה או משאירים עם הקליפה?
עם הקליפה, זה יוצא יותר טעים.
יכול לעבוד עם חזה עוף?
כן, רק שימו לב שלא יתייבש, לשים פחות זמן בתנור.

 


הבמה כולה שלכם:
פרגיות בתנור עם תפוחי אדמה
צילום: יוליה סורוקין

"ואווו תודה ענקית על המתכון !!!!!
עכשיו נותר רק לטעום מקווה שיצא לי טעים כמו שלך!"
יוליה סורוקין

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!

מקור: אילנית כרבי

Similar Posts

7 Comments

  1. 5 stars
    תודה על מתכון פשוט ומוצלח.
    הכנתי אתמול לארוחת שישי והילדים אמרו שזו המנה הכי טעימה שהכנתי בחיים 😁

    תודה רבה לך שגרמת לי להיות כ"כ שמחה מהפרגון שלהם 🙏❤️

  2. היי אני רוצה להכין 2 קילו אולי 3 קילו פרגיות ובלי התפוא,
    האם פשוט לשלש או להכפיל את כמות התיבול, אשמח לעזרה.
    תודה מראש!

    1. היי גילה, גם רוטב ברביקיו עובד מצויין עם עוף (במיוחד עם קצת דבש גם). בהצלחה ובתיאבון!

    2. 5 stars
      המתכון מושלם!!
      באמת כל פעם שאני מכינה אותו אני מקבלת רק מחמאות!!
      תודה רבה
      רק המלצה שלי להוסיף גם כמון לתבשיל עם התפוחי אדמה והפטריות
      ולא רק בפרגיות עצמן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements