|

קובה בורגול מטוגנת מלאה בכל טוב

עם המתכון המושלם הזה של קובה בורגול מטוגנת, תוכלו לקבל קציצה ביתית, שחומה ועסיסית מלאה בבשר, שקדים ובצל ועטופה בבורגול וסולת שיעיפו אתכם לצלחת לזלול עוד ועוד...
בהשראת: שושי זרקה
ציון 4.45 על ידי 18 דירוגים
קובה בורגול מטוגנת מלאה בכל טוב

המראה המושלם והעסיסי שלהן עלול לגרום לכם לחשוב בטעות שאין מצב שתצליחו לייצר לעצמכם בבית קובה בורגול מטוגנת ומלאה בכל טוב. ובכן – תחשבו שוב, כי המתכון הזה – יוכיח לכם בדיוק את ההיפך!

זמן הכנה קצרצר וה-מון אהבה – ותקבלו קובה שמנונית, שחומה ופריכה עמוסה במילוי משובח ומענג בפה של בשר מתובל בדיוק כמו שצריך, שקדים קראנצ'יים ובצל מטוגן ומתקתק. כל הטוב הזה עטוף במעטה בורגול וסולת קריספי ועשיר, שביס ממנו יעיף אתכם בחזרה לצלחת לזלול עוד ועוד…

מושלם כמנה ראשונה, כתוספת טעימה, או כארוחה עיקרית משביעה ומלאה עם סלט ירקות בצד, וטבילה קטנה בטחינה או חומוס. ויש גם גרסה מעולה לצמחונים!

ספר המתכונים של שושי זרקה

קובה בורגול מטוגנת מלאה בכל טוב
צילום: שושי זרקה

 


למה באמת כדאי לכם: קובה בורגול

 

  • שמנונית, עסיסית ועמוסה בכל טוב. יש מי שלא יאהב?
  • הכי טעים. הכי קל, הכי ביתי – יאמי.
  • יחזיר אותכם לימים ההם שלא היה שולחן ארוחה בלי לפחות סוג קובה אחד!

שורה תחתונה: אם לא תנסו, איך תתענגו?

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים? קובה בורגול 

קובה בורגול מטוגנת מלאה בכל טוב

קובה בורגול מטוגנת מלאה בכל טוב

עם המתכון המושלם הזה של קובה בורגול מטוגנת, תוכלו לקבל קציצה ביתית, שחומה ועסיסית מלאה בבשר, שקדים ובצל ועטופה בבורגול וסולת שיעיפו אתכם לצלחת לזלול עוד ועוד...
ציון 4.45 על ידי 18 דירוגים
לדרג
כמות 30 קובות
באדיבות: שושי זרקה

המצרכים

  • ½3 כוסות כוסות בורגול דק (לפי כוס של שתייה חמה 250 מ"ל ח.פ.)
  • 2 כוסות כוסות סולת
  • מלח
  • כורכום
  • בהרט
  • ½ כוס מים

למילוי:

  • 5 בצלים
  • בשר טחון ( 500 גרם. מומלץ טחינה גסה)
  • ½ צרור פטרוזיליה קצוצה
  • מקלות שקדים דקים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • בהרט

אופן ההכנה

למעטפת:

  • להשרות את הבורגול 40 דקות ולאחר מכן להוסיף 2 כוסות סולת, מלח, קצת כורכום ובהרט. ללוש היטב ולהוסיף חצי כוס מים ושוב ללוש, לכסות בניילון ולתת מנוחה של כחצי שעה. אין צורך לסחוט את התערובת.
  • ללוש היטב ולהוסיף חצי כוס מים ושוב ללוש, לכסות בניילון ולתת מנוחה של כחצי שעה. אין צורך לסחוט את התערובת

למילוי:

  • לטגן 5 בצלים עד הזהבה, להוסיף למחבת את הבשר הטחון, ולאחר הזהבה להוסיף פטרוזיליה, שקדים, מלח, פלפל שחור ובהרט. לערבב ולהמתין שהתערובת תתקרר.
  • לעבוד עם ידיים לחות, לקחת חתיכה בינונית מתערובת הסולת והבורגול, לפתוח ולמלא בתערובת הבשר, לסגור היטב בשתי ידיים ולטגן בשמן עמוק.

הערות וטיפים

  • לאחר הטיגון ניתן להקפיא את הקובות ולהפשיר בכל עת
  • גרסה טעימה לצמחונים: להחליף את מילוי הבשר בבצל, פטריות ושקדים מטוגנים. יוצא אליפות 
  • לתערובת הבשר או הצמחונית אפשר להוסיף גם צנוברים קלויים וצימוקים חומים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

שאלות נפוצות: קובה בורגול

במה למלא לצמחונים?
בצל, פטריות ושקדים. יוצא טעים
מכמות כזו של בורגול כמה קובות יצאו?
30 קובות
באיזה כמות של מים להשרות את הבורגול,  והאם צריך לסחוט את מי ההשרייה?
מי ההשרייה צריכים להיות  מעל הבורגול עד שהוא סופח את הכל, בערך 40 דקות, ואז להוסיף את הסולת
קובה בורגול מטוגנת
צילום: שושי זרקה

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני תוספות מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: שושי זרקה

Similar Posts

2 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?