חצילים ממולאים בבשר ורוטב עגבניות
תבשיל ארוחת צהריים שלמה ומשביעה מעולם אחר, גלילות חצילים ממולאים! חצילים מבושלים שעוטפים מילוי חלומי של בשר טחון, בשילוב רוטב מלטף של עגבניות שרי. מתכון קל ומשודרג, שהכי מומלץ להכין לאירוח.
אחד המתכונים שאני אוהבת להכין כשאני מארחת לארוחה זה מתכון חציל ממולא. שילוב הטעמים של החצילים עם הבשר והרוטב יוצר חגיגה של טעמים, מזכיר במעט את המוסקה שכולנו אוהבים, אבל טעים יותר!
המנה הזו הייתה טעימה לכל מי שסעד אצלי בארוחות צהריים, בחג או בשבת. גם הילדים אהבו מאוד, ומי מהם שלא אהב חציל, פשוט הוציא את החציל וטרף את הקציצה. הממולאים שוחים ברוטב מתקתק של עגבניות שרי וגורם לכולם לאכול את המנה עד הטיפה האחרונה של הרוטב!
למה באמת כדאי לכם: חצילים ממולאים
- שילוב טעמים מנצח וחגיגי ביותר!
- מתכון קל להכנה שישאיר לכם זמן להכין כמה מנות שתרצו ליד!
- מתאים להגיש כמנה עיקרית גם בשבתות ובחגים!
- ידהים את האורחים וייגרוף מחמאות רבות!
שורה תחתונה: רוצים להרשים את האורחים? מתכון אליפות שכל מי שיטעם ממנו ישאר מהופנט ולא יפסיק לדבר עליו!
חצילים ממולאים בבשר ורוטב עגבניות
המצרכים
- 3 חצילים (גדולים)
- שמן זית
מילוי:
- ½ קילו בשר טחון (אפשר חצי עוף חצי בשר)
- 1 בצל גדול
- 1 תפוח אדמה
- 3 שיני שום
- מלח (לפי הטעם)
- פלפל שחור (לפי הטעם)
- ראס אל חנות (לפי הטעם)
- כמון (לפי הטעם)
לרוטב:
- 10-15 עגבניות שרי
- ½ חצי ראש של שום
- פלפל שחור (לפי הטעם)
- מלח (לפי הטעם)
- ראס אל חנות (לפי הטעם)
- כמון (לפי הטעם)
- פפריקה מתוקה (לפי הטעם)
- 1 כף פפריקה חריפה (למי שאוהב פיקנטי )
- ¼ כוס שמן
- 3-5 כוסות מים
אופן ההכנה
- נפרוס את החצילים לאורך.
- נמרח בשמן זית ונשים בתנור לחצי שעה או עד שמשחים (180-190 מעלות).
מילוי:
- נשים בקערה את הבשר הטחון, נגרד בצל גדול קצוץ קצוץ, וגם נגרד תפוח אדמה, נסחט אותם ונשים בקערה.
- נכתוש 3 שיני שום, ונוסיף לקערה.
- נתבל במלח, פלפל שחור, ראס אל חנות וכמון.
- נערבב טוב טוב ונניח במקרר למנוחה של כמה דקות.
רוטב:
- נכין רוטב מהרכיבים, נבשל לכמה דקות.
- נמלא את החצילים (שמים בתחילת החציל קבב מוארך ומגלגלים לאורך).
- נניח בעדינות בסיר, כשהפתח כלפי מטה ונבשל על להבה נמוכה (כדי שהחצילים לא יפתחו).
- נבשל בערך 40-50 דקות.
שאלות נפוצות: חצילים ממולאים
את החציל מטגנים קודם? לא, רק שמים בתנור. |
לחתוך את החציל עבה? בתמונה הם נראים עבים יחסית? עובי של ס"מ אחד. |
צריך לטגן את הבשר לפני הבישול ? לא , בישול בלבד. |
בלי רסק? לא שמים רסק, רק פפריקה מתוקה ועגבניות. |
הבמה כולה שלכם:
"תודה על המתכון יצא מעולה!"
טלי ג'רבי
"עשיתי שבוע שעבר פשוט מושלם!"
שלומית אלוני אלימלך
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון הזה הינו חלק מאוסף מתכונים לארוחת שישי. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: תמי גבאי ביטון
האם בישול צריך להיות עם מכסה סגור ?
היי רועי,
לא, אין צורך במכסה.
בהצלחה!