| |

מתכון עוגת שמרים בבקה שוקולד

מתכון עוגת שמרים קלאסי ומנצח עם טעם של עוד. שיא הרכות ונשארת ככה לימים!
בהשראת: ריקי כהן ונדראץ'
ציון 4.54 על ידי 15 דירוגים
עוגת שמרים

לא סתם שמרים! וגם לא סתם שמרים שוקולד!

 

כשמתחשק משהו מתוק ליד הקפה, אין הרבה דברים יותר טעימים מפרוסה של העוגה הנפלאה הזו. עוגת שמרים שוקולד בבקה הכי טעימה ומפנקת שיש. כל ביס מכל פרוסה יותר טעים מקודמו, ובינינו, אתם תתאפקו לא לתלוש ישירות עם הידיים ולזלול.

גם ללא ניסיון רב באפיה, תוכלו גם אתם להנות ממתכוןמעולה שמתאים גם לשומרי כשרות עם אופציה לעוגה 'פרווה'. נשארת רכה למשך ימים, והכי מומלץ שתכינו כבר עכשיו!

 

ספר המתכונים של ריקי כהן ונדראץ'

עוגת שמרים בבקשה שוקולד
צילום: ריקי כהן ונדראץ'

למה באמת כדאי לכם: עוגת שמרים

  • שוקולדית במיוחד: מתכון מנצח לעוגה טעימה, מרשימה וקלה להכנה!
  • עוגת שמרים בטעם חלומי המתאימה לכל אירוע או חשק בלתי מוסבר למתוק ?
  • זה הזמן להתפנק ולפנק את האהובים שלכם! בואו נתחיל.
שורה תחתונה: מתכון עוגת שמרים בבקה שתתפלאו כמה טעים, מומלץ בחום!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

עוגת שמרים

מתכון עוגת שמרים בבקה שוקולד

מתכון עוגת שמרים קלאסי ומנצח עם טעם של עוד. שיא הרכות ונשארת ככה לימים!
ציון 4.54 על ידי 15 דירוגים
לדרג
זמן הכנה: 30 minutes
זמן בישול/אפייה: 50 minutes
סה״כ זמן: 1 hour 20 minutes
באדיבות: ריקי כהן ונדראץ'

ציוד

תבנית טבעת (עם חור באמצע) בקוטר 28 ס"מ

המצרכים

בצק

  • ½4 כוסות קמח (630 גרם)
  • 35 גרם שמרית (או קוביית שמרים)
  • 200 גרם חמאה (למתכון פרווה מחמאה)
  • ½ כוס חלב פושר ((120 מ"ל) – לפרווה חלב סויה או מיץ תפוזים)
  • ½ כוס מים
  • 2 יחידות ביצים
  • 1/3 כוס סוכר (70 גרם)
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)

מלית השוקולד

  • 200 גרם חמאה (למתכון פרווה מחמאה)
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 5 כפות קקאו (50 גרם)
  • ¾ כוס סוכר (150 גרם)
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 1/2 כפית קינמון

אפשרויות נוספות

  • 100 גרם שוקולד צ'יפס
  • חלווה מפוררת
  • ממרח חלווה

זיגוג

  • 1 יחידות ביצה טרופה (עם כף מים)

קישוט

  • אבקת סוכר (לפי העין)

אופן ההכנה

הכנת הבצק

  • *בקערת מיקסר עם וו לישה שמים רק ½3 כוסות מהקמח ומערבבים לתוכו שמרים.
  • *שומרים 20 גרם חמאה בצד (לשימון התבנית) וממיסים את יתרת החמאה. מערבבים אותה עם חלב ומים לקבלת תערובת פושרת.
  • *מוסיפים לקמח את תערובת החמאה, ביצים, סוכר וסוכר וניל.
  • *מעבדים במהירות בינונית במשך 5 דקות, לבצק דביק ורך מאוד. מוסיפים את כוס הקמח הנותרת בהדרגה תוך כדי לישה, כף אחר כף, ומעבדים 2 דקות נוספות עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה, אבל עדיין רך מאוד ומחליק מוו הלישה כשמרימים את הוו.
  • מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.

הכנת מלית השוקולד

  • *ממיסים יחד חמאה ושוקולד.
  • *מנפים פנימה קקאו ומוסיפים סוכר, סוכר וניל וקינמון. מערבבים לתערובת אחידה (המרקם יהיה קצת גרגירי, וזה בסדר – הסוכר יימס במהלך האפייה).
  • *מעבירים למקרר ומצננים תוך ערבוב מדי פעם, עד שהתערובת במרקם נוח למריחה (כ-20 דקות).

הרכבת העוגה

  • *משמנים את התבנית עם החמאה ששמרנו בצד.
  • *מוציאים את הבצק התפוח מהקערה למשטח מקומח, ומחלקים ל-2 חלקים שווים. מרדדים כל חלק למלבן בעובי ½ ס”מ ומורחים בחצי מכמות המלית.
  • *מפזרים שוקולד צ'יפס או חלבה אם רוצים. מגלגלים לגליל. חוזרים על ההכנה עם חצי הבצק השני. מפתלים את שני הגלילים שהתקבלו לצורת בורג, וסוגרים בעיגול לצורת טבעת.
  • *מעבירים לתבנית המשומנת, מכסים ומניחים לתפיחה קצרה של 20 עד 30 דקות. (הבצק לא יכפיל את נפחו וזה בסדר – הוא תופח מאוד במהלך האפייה).
  • *מברישים את פני הבצק בביצה טרופה, ואופים כ-50 דקות.
  • *שימו לב: לאחר 30 דקות בלבד, העוגה תשחים אבל תהיה עדיין בצקית בפנים – מכסים אותה באופן רופף בנייר אלומיניום וממשיכים לאפות 20 דקות נוספות.
  • *מניחים בצד שהעוגה תצטנן מעט. הופכים ומחלצים מהתבנית. ולבסוף, מקשטים באבקת סוכר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
עוגת שמרים
צילום: ריקי כהן ונדראץ'
 


שאלות נפוצות: עוגת שמרים

האם יש תחליף לביצה בבצק? אפשר לשים קצת יותר שמן במקום.
יש אפשרות שעוגת השמרים תהיה פרווה? כן, אפשרי להחליף את החמאה במתכון במחמאה.
אילו תוספות ניתן להוסיף בשביל לשדרג את העוגה? ניתן להוסיף שוקולד צ'יפס, חלווה מפוררת או ממרח חלווה לפי העין.
עוגת שמרים
צילום: ריקי כהן ונדראץ'
 

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


 

רק עוד דבר אחד אחרון!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות שמרים מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?