מתכון אורז אדום עיראקי קל

גם אם לא בורכתם באמא או סבתא עיראקיות – אתם לגמרי יכולים ליהנות מהמטבח המשובח הזה גם בבית, בלי שום מאמץ מיותר, אבל עם המון אהבה, וטעמים וניחוחות נהדרים, שיגרמו לכם להתגעגע
ככה זה עם המתכון המושלם הזה של אורז אדום קל, משגע ופשוט, שבליווי שוקי עוף עסיסיות וגרגירי אורז עטופים בתיבול מעולה – יהווה מנה מנצחת והכי טעימה שאכלתם אי פעם.
תקראו לו טביט, תקראו לו חמין מסורתי, אבל אין ספק שידי הזהב העיראקיות ניכרות בכל גרגיר בתבשיל הזה, הנחשב לאחת המנות המסורתיות של יהדות עיראק. הכל מתבשל בסיר אחד, מוכן תוך זמן קצרצר ויציף את אתכם בניחוחות מופלאים של בית חם וטעים!
למה באמת כדאי לכם: אורז אדום עיראקי
- מצרכים זמינים, זמן קצר – ומנה מסורתית מפנקת לכל המשפחה
- מנה משביעה וטעימה במיוחד שלגמרי סוגרת פינה לארוחת צהריים או ערב ואפילו לערב שישי חגיגי
שורה תחתונה: ועוד לא דיברנו על הצבעים האדומים המרהיבים ועל העוף הרך והעסיסי
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
איך מכינים? אורז אדום עיראקי + סרטון הדרכה

מתכון אורז אדום עיראקי קל
המצרכים
- 6-8 שוקיים
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 1 כף רסק
- 4 עגבניות בנוניות מגורדות
- 3 כוסות אורז
- 1 כף בהרט
- ½ כפית הל
- 1 כף שטוחה מלח
- ¼ כפית פפריקה חריפה
- 1 כף פפריקה מתוקה
- מעט פלפל שחור
- 6 כוסות מים
- ¼ כוס שמן
אופן ההכנה
- להשחים את הבצל עם השמן, להוסיף את העוף ולטגן משני צדדים. להוסיף את העגבניות והרסק, להשחים עם חצי כוס מים, לתבל, להוסיף 6 כוסות מים, להביא לרתיחה ולבשל כחצי שעה (להוסיף מים במידת הצורך).
- לברור ולשטוף את האורז, לשפוך לתוך הסיר, לערבב, להביא שוב לרתיחה, להעביר ללהבה בנונית אש נמוכה, לבשל כ-20 דקות

רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: נועם זיגדון
מוזמנים לעקוב גם בקבוצתה: פשוט לבשל עם נועם זיגדון