| |

בורקס של פעם עם רוטב פטריות

בורקס זהוב ומהמם בהגשה נוסטלגית של פעם, עם טעם עשיר ופריכות מטריפה לצד רוטב משגע
בהשראת: מלי מאירוב
ציון 4.63 על ידי 8 דירוגים
בורקס של פעם

נוסעים אחורה בזמן לתקופה שמחה וטעימה יותר עם הבורקס הקלאסי של פעם שתמיד היו מגישים באולמות ובאירועים משמחים וטעימים!

קבלו מתכון לבורקס זהוב ומהמם שמכינים מבצק עלים פריך בטירוף ומשדכים למלית תפוחי אדמה מפנקת בשילוב טעמים אדיר.

מגישים לצד רוטב פטריות נוסטלגי של פעם ומקפיצים את הטעמים לרמה הבאה. אין סיכוי שלא מנסים!

מתכון באדיבות: מלי מאירוב

ספר המתכונים של מלי מאירוב

בורקס של פעם

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

בורקס של פעם

בורקס של פעם עם רוטב פטריות

בורקס זהוב ומהמם בהגשה נוסטלגית של פעם, עם טעם עשיר ופריכות מטריפה לצד רוטב משגע
ציון 4.63 על ידי 8 דירוגים
לדרג
באדיבות: מלי מאירוב

המצרכים

לבורקס:

  • 3 תפוחי אדמה (קלופים וחתוכים לקוביות)
  • 1 בצל גדול
  • שמן
  • 1 ¼ כפיות מלח
  • 1 חבילה בצק עלים
  • 1 ביצה + כוס מים

לרוטב פטריות:

  • 5 פטריות טריות חתוכות (או מקופסת שימורים)
  • 2 כפות אבקת מרק פטריות
  • 1 כף אבקת מרק בצל
  • ½ כפית פלפל שחור
  • ½ כפית פפריקה
  • ½ כפית מלח
  • ¼ כפית כורכום
  • 1 ¼ כוס מים
  • 1 כפית פטרוזיליה קצוצי

אופן ההכנה

  • מרתיחים במים 3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות. שהם רכים מעבירים למסננת
  • במחבת מטגנים בצל גדול עם שמן (בלי להתקמצן ושיקבל צבע!).
  • מועכים את תפוחי האדמה ומוסיפים כפית ורבע מלח, כפית פלפל שחור, חצי כפית כורכום ואת הבצל המטוגן עם השמן. נטעם ונתקן תיבול
  • נפתח בצק עלים ונמלא מהפירה. כאן אפשר להכין באיזה צורה שאוהבים. אפשר לעשות 2 רולדות וחריצים על הרולדות.
  • מערבבים ביצה עם רבע כוס מים ומברישים את הבורקס ונכניס לתנור 180 מעלות למשך רבע שעה. לאחר מכן לעלות ל-190 עד קבלת צבע.
  • להכנת רוטב פטריות - בסיר קטן נטגן 5 פטריות טריות חתוכות (או מקופסת שימורים)
  • ננמיך אש ונוסיף 2 כפות אבקת מרק פטריות וכף אבקת מרק בצל, חצי כפית פלפל שחור, חצי כפית פפריקה, חצי כפית מלח, רבע כפית כורכום, כוס ורבע מים ונבשל תוך ערבוב עד רתיחה.
  • נוסיף כפית פטרוזיליה קצוצה ואז נטעם ונתקן תיבול.
  • למי שאין את האבקת בצל יכול רק פטריות. למי שאין אבקות בכלל אפשר לערבב כפית קורנפלור עם מים טוב טוב ולשפוך לסיר, רק תצטרכו יותר תיבול.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

בורקס של פעם

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!
יש לכם שאלות לגבי מתכון בורקס זה? אל תהססו לשאול!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני מאפים ולחמים מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: בורקס – מלי מאירוב
מוזמנים גם לבקר בקבוצתה לאפות ולבשל עם מלי מאירוב | בדף: המתכונים של מלי מאירוב

Similar Posts

One Comment

  1. היי, תודה על המתכון!
    עוררת בי געגועים לאוכל של אמא…
    האם אפשר להכין את הרוטב בלי אבקות מרק?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?