תבשיל דגים לשבת בטעם נדיר
הכנה פשוטה עם חווית אכילה מדהימה
Advertisements
אין מתאים יותר לארוחת שבת בלתי נשכחת מתבשיל דגים זה שישאיר את כולם המומים עם פה מלא ובטן עוד יותר!
קבלו מתכון לתבשיל דגים לשבת המקבל שילוב טעמים נדיר של המיון ירק צבעוני ומרענן, לצד נתחי פילה עסיסיים המבושלים ברוטב המקפיץ את הטעם ברמות.
מגישים ארוחה משגעת זו עם חלה וסלט של חצילים מיוחד בצד, ונהנים מארוחה של מלכים שתשאיר את כולם מכורים!
מתכון באדיבות: תהילה ימין
Advertisements
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
Advertisements
המצרכים
- 4 פילה אמנון (מושרים בקערה עם לימון שעה)
- 1 גמבה אדומה (חתוכות לרצועות)
- 1 גמבה כתומה (חתוכות לרצועות)
- 2 עגבניות (רכות אדומות)
- 1 ראש שום (מקולף)
- 1 פלפל ירוק חריף
- 2 גזר (לפרוסות)
- 1 צרור כוסברה (קצוץ בלי הגבעולים)
תבלינים:
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- ½ כפית כורכום
- ½ כפית כמון
- ½ כפית פלפל שחור
- 1 כפית מלח
Advertisements
אופן ההכנה
- נשים על הגז סיר סוטאז׳ עם שתי כוסות חד פעמי קר שמן חמניות, ונשים את כל הירקות בלי הכוסברה (אפשר להפחית מכמות השמן עד לחצי כוס, רק לשים לב להוסיף מים למתכון שלא יחסר נוזלים)
- נטגן היטב היטב, ואז נשים 2 כפות פפריקה מתוקה בשמן, חצי כפית כורכום, חצי כפית כמון, חצי כפית פלפל שחור, ונערבב היטב היטב. לאחר מכן נשים 2 כוסות מים
- נערבב עד שהמים והשמן יתמזגו ואז נשים כפית מלח.
- נחכה שיבעבע ואז נסדר את הפילה אמנון עם העור כלפי הירקות, וננער בעדינות את הסיר לצדדים כדי שהרוטב יגע ויכסה את הדגים. נבשל רק 10 דקות.
- הסוד הוא לשים שעה על הפלאטה לפני הגשה. מגישים עם חלה וסלטים בצד.
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
Advertisements
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
יש לכם שאלות לגבי מתכון דגים לשבת זה? אל תהססו לשאול!
מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: דגים לשבת – תהילה ימין
Advertisements
תודה שכחתם רקאת הכוסברה
היי אסנת!
מופיע ברשימת המצרכים צרור כוסברה 🙂
בהצלחה בהכנת המתכון!
מתי מוסיפים את הכוסברה?!?
אחרי סידרנו את הדג נוסיף מעל ונבשל.
מתי מוסיפיםאתהכוסברה ? במתכון לא רשום!
היי מיטרה!
את צודקת, לא מופיע ואנחנו מתנצלים על אי הנוחות. אפשר להוסיף מעל לפני שמתחילים את הבישול וסוגרים ל-10 דקות, או ממש בסוף אחרי שהדג מוכן.
מקווים שענינו על השאלה 🙂
לאתר מתוקים ותהילה ימין תודה רבה על המתכון לדגים.
בדיוק חיפשתי מתכון לפילה אמנון
ואתם שלחתם לי לוואטאפ את המתכון לשבת
יישר כוח ותמשיכו אם המתכונים המעולים
והטעימים
בכיף גדול שמחים שאהבת!
את הדג הזה אני מכינה בכל יום שישי לשבת, מהמם, היום הכנתי עם דכ טונה חריף משהו משהו, אני מוסיפה לעיתים קוביות תפו"א לרוטב או קופסת גרגרי חומוס. דג שהוא חוויה
לגבי העגבניות והפלפל חריף איך לחתוך אותם. והאם שיני הדום להדאיר שלמות?
היי יהודית!
יש כמה דרכים, לבחירתך:
את העגבניות חותכים לקוביות או פרוסות.
את הפלפל החריף משאירים שלם או חותכים לרצועות (כדאי להוציא את הזרעים כדי שלא יהיה חריף מדי).
את שיני השום פורסים או משאירים אותן שלמות.
בהצלחה 🙂
2 כוסות שמן? מה זה דגים או סופגניות?
אפשר להפחית מכמות השמן עד לחצי כוס, רק לשים לב להוסיף כוס מים למתכון שלא יחסר נוזלים. בהצלחה!
2 כוסות שמן??????? הגזמה פראית, בטוח טעות
אפשר להפחית מכמות השמן עד לחצי כוס, רק לשים לב להוסיף כוס מים למתכון שלא יחסר נוזלים. בהצלחה!
לא נסחפתם קצת עם כמות השמן??
אני עושה עם חצי כוס שמן ויוצא מעולה!