את המתכון הזה אתם ממש, אבל ממש, לא תרצו להחמיץ – לחם מחמצת כוסמין מושלם, בריא, מזין ומשביע, שיעניק לכם ביס פריך מענג בטירוף, בזכות דגן הכוסמין המופלא

עם קמח כוסמין 100% עשיר בחלבונים טובים וללא שמן וסוכר (!!) אין ספק הלחם המעולה הזה יככב אצלכם בבית בכל פעם שתרצו להכניס לתוכו אווירה של מאפייה משובחת שתציף אתכם בניחוחות משכרים.

הוא קליל להכנה, קל מאוד לעיכול ויבוא מושלם עם כל מתבל וממרח שתשדכו לו. הוא נשמר מעולה גם בהקפאה, וניתן ליצור מהבצק כל צורה שאתם אוהבים  – כיכרות קטנות או גדולות יותר, לחמניות אישיות, או פרוסות רכות וטעימות!

 
ספר המתכונים של זמירה בן שוהם
 
לחם מחמצת כוסמין
צילום: זמירה בן שוהם
 

למה באמת כדאי לכם: לחם מחמצת

 
  • ניתן ליצור מהבצק כל צורה שאוהבים – כיכרות קטנות או גדולות יותר, לחמניות אישיות, או פרוסות רכות וטעימות!
  • קליל להכנה, קל מאוד לעיכול!
  • אווירה של מאפייה משובחת שתציף את הבית בניחוחות משכרים
.שורה תחתונה: את הפריכות והבריאות שלו תרגישן בכל ביס
 

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

 דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? לחם מחמצת

לחם מחמצת כוסמין
Print
עדיין אין דירוגים

לחם מחמצת כוסמין 100% ללא שמן וסוכר

לחם מחמצת כוסמין קליל להכנה, קל לעיכול ויבוא מושלם עם כלמתבל וממרח. הוא נשמר מעולה גם בהקפאה, ויציף לכם את הבית בניחוחות משכרים של מאפייה משובחת
Author: זמירה בן שוהם

Materials

  • 1 קילו קמח כוסמין מלא 100%
  • 360 גרם מחמצת
  • 1 כפית מלח ורוד
  • ½2 כוסות מים

Instructions

  • לערבב בקיפולים ולהתפיח 3 פעמים בכל 20 דקות, לעצב צורות שאוהבים ולהתפיח שוב ל-60 דקות
  • לאפות בתנור שחומם מראש בתוכנית לחם על 220 מעלות. במידה ואין תוכנית לחם בתנור - לאפות ב-220 מעלות עם תבנית מים מתחת כ-35 דקות עד לקבלת קרום קשה מלמעלה

Notes

הכנת המחמצת לוקחת כששה ימים. משקיעים פעם אחת  ואז בכל פעם שמכינים לחם, לוקחים חתיכה בגודל כחצי אגרוף מהבצק ושומרים אותה בתוך צנצנת במקרר ונשתמש בה להכנת המחמצת לאפיית הלחם הבאה.
איך בדיוק מכינים מחמצת? 
  • היום הראשון - נערבב 60 גרם מים (רבע כוס) ו - 60 גרם קמח מלא כלשהוא(חצי כוס) בתוך קערה בינונית,  נשתדל לנקות את צידי הקערה היטב, נכסה היטב בעזרת מכסה או ניילון נצמד למניעת ייבוש וניתן לבלילה לנוח כ - 24 שעות.
היום השני - כבר ביום השנ אנחנו עשויים לראות סימני חיים או איזה אפצ'י קטן של כמה חיידקים לקטים כמו שרואים בתמונה. וההאכלה אותו סיפור. נערבב קודם את 120 גרם המחמצת שנשארה, נפריש (נזרוק) 60 גרם, ככה שנישאר עם 60 גרם מחמצת ואז נוסיף שוב 60 גרם מים ו - 60 גרם קמח. נערבב עד לאיחוד ונכסה.
היום השלישי - בדר'כ בשלב זה כבר נראה בועות קטנות וסימני חיים יותר משמעותיים מיקירנו הרעבים. עם זאת, זה יכול להשתנות לכאן ולכאן ותלוי מאוד בטמפרטורה וגם בסוג הקמח שאנו משתמשים. ביום הזה נתחיל להסיר 120 גרם מהמחמצת ולהוסיף במקום מה שהסרנו שוב את רכיבי המתכון 60 גרם מים ו - 60 גרם קמח, ככה שנחזיר 120 גרם. 
היום הרביעי עד השישי -  נמשיך בדומה ליום השלישי, כשבכל יום, לפני ההאכלה, נפריש ונסיר 120 גרם מחמצת. כלומר אם בכל יום יש לנו 180 גרם מחמצת, ואנו מסירים 120 ומוסיפים שוב 60 גרם מים ו60 גרם קמח אנחנו חוזרים לאותו מצב של 180 גרם מחמצת.  חשוב להבין כי המראה בתמונה זאת הוא המראה החורפי, בקיץ ובבית חמים הזמנים עשויים מאוד להתקצר והחל מהיום השלישי אפשר לרענן (להסיר ולהאכיל) את המחמצת פעמיים ביום ולהאכיל ביחסים גדולים הרבה יותר.
כאשר נראה כי המחמצת כבר פורחת ומדיפה ריחות שונים ובעיקר ריח חמצמץ/פירותי, נוכל לתת לה כבר שם ולהתחיל להתחבר ריגשית. אז לאחר נתינת השם, נשתמש בחלק הדרוש בשביל המתכון (במקום לזרוק), נאכיל, ויאללה למקרר עד האפייה הבאה.
 
  • טיפים נוספים
    ממש חם בבית? הריח של המחמצת חזק מדי וחמוץ? כדאי לאחסן כבר לאחר היום השני את המחמצת במקרר. האכילו בערב האכלה שנייה ואכסנו. בבוקר הוציאו להפשרה עד שהמחמצת תחזור לחיים והאכילו שוב.
  • המחמצת רצה וחמוצה? הורידו מכמויות המים ו/או שלבו קמח מלא (קמח אשר מכיל את סובין הגרעין) בכל האכלה.
מאת: האופה - בלוג ומחקר על אפייה ולחמים

לחם מחמצת כוסמין
צילום: זמירה בן שוהם
לחם מחמצת כוסמין
צילום: זמירה בן שוהם
לחם מחמצת כוסמין
צילום: זמירה בן שוהם

 

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

Similar Posts

12 Comments

    1. היי לאה!
      תודה רבה על תגובתך החשובה. סידרנו את המתכון ועכשיו תוכלי למצוא בו את אופן הכנת המחמצת.
      בהצלחה ?

    1. היי אורית!
      תודה רבה על התגובה שלך, סידרנו את המתכון כך שעכשיו תוכלי למצוא בו את אופן הכנת המחמצת.
      בהצלחה 🙂

    1. היי חנית!
      הוספנו את אופן הכנת המחמצת, תודה רבה על כך שהערת זאת לתשומת ליבנו.
      בהצלחה 🙂

    1. היי הדר!
      מתנצלים שלא היה כתוב, תיקנו את המתכון בעקבות התגובה שלך.
      כפית אחת של מלח.
      בהצלחה 🙂

      1. היי שירה!
        שאלה מצוינת, והאמת היא שסידרנו את המתכון כך שעכשיו תוכלי לראות את המתכון של המחמצת.
        בהצלחה ?

    2. נראה לי קצת מוזר שמוסיפים רק 2.5 כוסות (350 גר') מים ל קילו קמח מלא.
      יכול להיות שחלה טעות?

      1. היי אהרן,
        מומלץ להוסיף מים בהדרגה ולעצור כשהבצק נוח לעבודה. יכול להיות 2.5 כוסות ויכול להיות טיפה יותר, עדיף לראות איך הבצק מרגיש ולא להסתמך על מידת המים המדויקת.
        בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?