|

גביניות לשבועות

מתכון לגביניות מושלמות! בצק שמרים פריך במיוחד במילוי גבינה קטיפתית ומפנקת!
בהשראת: מלי מאירוב
ציון 4.44 על ידי 60 דירוגים
גביניות מלי מאירוב מתכון לשבועות

גביניות שמתאימות במיוחד לחג השבועות! מתכון גביניות רכות ומדהימות, עם מילוי מטריף. באחריות!

לכל אדם יש חולשה למשהו ואחת החולשות שלי היא מאפי הגבינה המטורפים האלה! כל כך טעימים שאני לא באמת מחכה לחג שבועות ואני בטח לא מכינה אותן רק פעם בשנה. נכון יותר לומר שאני מכינה אותן פעם בשבוע וכל המשפחה נהנית מנשנושי הגבינה האלה בכל בוקר ולאורך היום כשמתחשק.

המתכון מדויק להפליא והגביניות יוצאות טעימות יותר מאלו הקנויות במאפייה. למי שאוהב בצק שמרים, ובמיוחד למי שאוהב להתפנק – המתכון הזה בול בשבילכם!

ספר המתכונים של מלי מאירוב 

גביניות מלי מאירוב מתכון לשבועות
צילום: מלי מאירוב

למה באמת כדאי לכם: גביניות

    • בצק שמרים מושלם, שיוצא פריך במיוחד לאחר אפייה!
    • כל כך טעימות שלא באמת יספיק לכם לכל השבוע!
    • נהדרות לארוחת בוקר קלה ומפנקת!
    • מאפה שאף אחד לא יכול לעמוד בפניו!

שורה תחתונה: לא באמת צריך להמתין לחג שבועות כדי להתפנק עם מאפה מטריף במילוי גבינה איכותית!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

גביניות מלי מאירוב מתכון לשבועות

גביניות לשבועות

מתכון לגביניות מושלמות! בצק שמרים פריך במיוחד במילוי גבינה קטיפתית ומפנקת!
ציון 4.44 על ידי 60 דירוגים
לדרג
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

מידות: כוס חד פעמי שקופה

המצרכים

בצק

  • ¼3 כוסות קמח
  • 1 כף שמרים (יבשים)
  • ¼ כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 100 גרם חמאה (רכה)
  • כוס חלב
  • ¼ כפית מלח

מלית גבינה:

  • 1 חבילה גבינת טוב טעם או כנען (500 גרם)
  • 2 חלמונים
  • 2 סוכר וניל (20 גרם)
  • ½ כוס סוכר
  • 2 כפות אינסטנט וניל
  • 20 גרם חמאה (מומסת)

מי סוכר:

  • ½ כוס סוכר
  • ¼ כוס מים

אופן ההכנה

בצק:

  • נשים במיקסר או בקערה את הקמח, שמרים יבשים, והסוכר ונערבב ביחד.
  • נוסיף 2 ביצים חמאה רכה ושליש והחלב - נלוש ביד או במיקסר 6 דקות.
  • נוסיף את המלח ונלוש עוד 5 דקות עד שהבצק חלק ורך ונראה דביק - לא להיבהל זה מצויין (אם לא רך נוסיף טיפונת חלב).
  • נפזר חופן קמח בדפנות הקערה ונרים אותו ובטפיחות עלייו נעשה כדור.
  • נעטוף אותו בניילון נצמד ונכניס למקרר לשעתיים או יותר ואפשר לילה.
  • נוציא מהמקרר ונחלק לשניים.
  • נפזר קמח על משטח ועל הבצק ונרדד חצי ראשון שהוא קר ואת החצי השני נשמור במקרר עד העבודה עליו.
  • הבצק יהיה קשה וכך צריך לעבוד איתו.
  • נחתוך מרובעים ונשים כפית גדושה ממלית הגבינה.
  • נבריש את שוליי המרובע בטיפונת מים ונסגור קצוות נגדיות מעל המלית וממש נדביק בצק לבצק שלא ייפתחו!
  • נניח בתבנית נכסה במגבת שעה.
  • נמרח עם ביצה עם כפית חלב.
  • נכניס לתנור מחומם מראש ל-175 מעלות על תוכנית אפיה רגילה במשך 35 דקות או עד שהבצק זהוב (אבל לא שחום).

מי סוכר:

  • נבשל 6 דקות על הגז את הסוכר והמים ונבריש את הגביניות שיוצאות מהתנור.

למלית גבינה:

  • מערבבים טוב את הגבינה עם החלמונים סוכר הוניל והסוכר הרגיל אינסטנט והחמאה מומסת.

הערות וטיפים

טיפ: שאתן סוגרות את הפינות מעל הגבינה - יד רטובה להדביק בצק לבצק, וככה לא ייפתחו הקצוות - ממש להדביק - לטבול את הכריות בצלוחית מים ולהדביק.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: גביניות

אפשר לעשות את המילוי עם גבינה לבנה?
גבינה לבנה עלולה לנזול כי יש בה נוזלים.
אפשרי להשתמש בבצק לקרואסונים?
הבצק של הקרואסונים אותו בצק כמו זה.
אפשר להקפיא?
ברור.
גבינת טוב טעם זה כמו טבורג? אפשר להשתמש בטובורג?
כן.
עשיתי את הבצק והוא במקרר עכשיו – האם הוא אמור לתפוח כי הוא לא מראה סימני תפיחה?
התפיחה היא פנימית אל תדאגי תלכי לפי המתכון זה בצק כבד עם חמאה וביצים.. הוא מתנהג אחרת מבצק עם שמן.

 


הבמה כולה שלכם:
גביניות מלי מאירוב מתכון לשבועות
צילום: סול מאור

"תודה על מתכון מנצח חודש טוב ומבורך לכל האלופות והאופות וכמה כייף שאפשר ללמוד לאפות מחברות ומקווה שגם נדע לפרגן ולהודות יום נפלא!"
סול מאור

גביניות מלי מאירוב מתכון לשבועות
צילום: מרסל אזולאי

"בדיוק כמו שלי חחחח – מלי יבורכו ידייך יאלופה!"
מרסל אזולאי

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מי שבשבילו חג שבועות הוא רק תירוץ להכין מאכלי גבינה מטריפים ומפנקים,
לא באמת צריך להמתין לחג כדי ליהנות ולהתפנק! 

 

עוד מתכוני שבועות מושלמים ומזינים מחכים לכם באתר,
כנסו ותתחילו להתפנק ולפנק את כל המשפחה ברמה היום־יומית!

Similar Posts

43 Comments

    1. היי נעמה,
      אפשר לזרז את העניין בהקפאה של 45 דקות-שעה במקום שעתיים במקרר, אבל ההמלצה שלנו היא לעבוד ממש לפי המתכון.
      בהצלחה!

  1. בחומרים כתבתם חלמונים,
    ובאופן ההכנה של ערבוב במלית כתבתם חלבונים, מה לשים?

    1. היי שושי ותמר,
      ממש משמח לדעת שאתם נהנים מהמתכון 🙂
      מקווים שתוכלי לטעום בפעם הבאה ולגם להראות לנו איך הן יצאו בקבוצה

    1. היי חנה,
      כחצי שעה פחות או יותר, עד שהגביניות משחימות.
      בהצלחה 🙂

  2. 5 stars
    היי זו מירב
    יצא פצצה!!! אחד המתכונים האהובים עליי. ניסיתי בעבר כל מיני מרשמים ולא צלח!!!
    תודה רבה מלי תענוג!!

  3. אפשר להכין מזה עוגת שמרים גבינה, ולא גביניות?
    (מתעצלת להכין אחד אחד וגם תופס יותר מקום במקפיא)

  4. 5 stars
    יצאו לי מעולה. .תודה רבה על המתכון הנהדר…סיננתי גבינה 5 אחוז ויצא מעולה.כמו במאפיות הטובות

    1. היי!
      שמחים מאוד שיצא לך מעולה 🙂
      מוזמנת להצטרף גם לקבוצת הפייסבוק שלנו – https://www.facebook.com/groups/metukimgroup
      וכן לקבוצות הוואטסאפ: קבוצת מתכונים רגילים | קבוצת גרין, בה אפשר למצוא מתכונים ללא גלוטן, ללא סוכר וכן הלאה.
      אנחנו מעלים בקבוצות האלה מתכונים טעימים חדשים כל יום ?

    1. היי צביקה!
      אנחנו מזמינים אותך להצטרף גם לקבוצת הפייסבוק שלנו – https://www.facebook.com/groups/metukimgroup
      וכן לקבוצות הוואטסאפ: קבוצת מתכונים רגילים | קבוצת גרין, בה אפשר למצוא מתכונים ללא גלוטן, ללא סוכר וכן הלאה.
      אנחנו מעלים בקבוצות האלה מתכונים טעימים חדשים כל יום ?

  5. 5 stars
    ניסיתי !
    בצק מוצלח ביותר, עדין אך יציב
    מילוי טעים מאוד
    הוספתי סולת למלית, גם טעים וגם יציב
    מאוד אהבנו את הגביניות שלך מאירוב.
    שומרים להכנות הבאות

    1. היי מינה!
      תודה רבה על הפרגון לבעלת המתכון, מלי מאירוב. שמחים לדעת שאהבתם את הגביניות המעלפות שלה.
      מוזמנת להצטרף לקבוצת הפייסבוק שלנו וליהנות ממתכונים נוספים שעולים כל יום
      https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/

  6. יש לכם טעות בסעיף 13. צריך להיות 175 מעלות ולא דקות. כמו כן, כתבו כמה זמן אפיה בתנור. כתוב :" אפיה רגילה".

    1. היי יעל!
      איזה יופי שהערת את זה לתשומת ליבנו, תיקנו את הטעות והוספנו את זמן האפייה – 35 דקות או עד שהגביניות זהובות.
      בהצלחה 🙂

  7. מלי! את משהו מיוחד!!! לימדת אותי לאפות!! תודה לך על הכל!
    המתכון פשוט מושלם.
    תודה רבה וחג שמח

      1. להקפיא אחרי תנור או לפני?ואם מקפיאים אותם צריך להפשיר לפני שאופים?

      2. היי סיהאם,
        אפשר להקפיא גם וגם, ולא צריך להפשיר לפני האפייה, פשוט לאפות עד שמוכן.
        בהצלחה 🙂

  8. האם אפשר להכין הכל, למלא את הגביניות , לשים בתבנית ולשמור במקרר מספר שעות לפני אפיה?

      1. אפשר להחליף פודינג בקורנפלור ביחס 1:1,תוסיפי גם שקית סוכר וניל או תמצית וניל, בהצלחה!

    1. אין צורך להדליק 3 שעות קודם, פשוט להקפיד שטמפרטורת התנור תהיה 175 ברגע הכנסת הבצק אליו.

4.44 from 60 votes (54 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements