איפה קונים לחם מחמצת? מכינים! מתכון לחם מחמצת כוסמין 100% (ללא שמן וללא סוכר!)
לחם מחמצת כוסמין עשיר בחלבונים טובים וללא שמן וסוכר (!) יספק לכם ביס פריך מושלם ובריא לצד מתבלים וממרחים שונים. הוא קל להכנה וקל לעיכול, נשמר מעולה גם בהקפאה, ניתן לעיצוב בכל צורה שאוהבים, ויכניס לכם הביתה ניחוחות אפייה משכרים של מאפייה משובחת
את המתכון הזה אתם ממש, אבל ממש, לא תרצו להחמיץ – לחם מחמצת כוסמין מושלם, בריא, מזין ומשביע, שיעניק לכם ביס פריך מענג בטירוף, בזכות דגן הכוסמין המופלא
עם קמח כוסמין 100% עשיר בחלבונים טובים וללא שמן וסוכר (!!) אין ספק הלחם המעולה הזה יככב אצלכם בבית בכל פעם שתרצו להכניס לתוכו אווירה של מאפייה משובחת שתציף אתכם בניחוחות משכרים.
הוא קליל להכנה, קל מאוד לעיכול ויבוא מושלם עם כל מתבל וממרח שתשדכו לו. הוא נשמר מעולה גם בהקפאה, וניתן ליצור מהבצק כל צורה שאתם אוהבים – כיכרות קטנות או גדולות יותר, לחמניות אישיות, או פרוסות רכות וטעימות!

למה באמת כדאי לכם: לחם מחמצת
- ניתן ליצור מהבצק כל צורה שאוהבים – כיכרות קטנות או גדולות יותר, לחמניות אישיות, או פרוסות רכות וטעימות!
- קליל להכנה, קל מאוד לעיכול!
- אווירה של מאפייה משובחת שתציף את הבית בניחוחות משכרים
לחם מחמצת כוסמין 100% ללא שמן וסוכר
Materials
- 1 קילו קמח כוסמין מלא 100%
- 360 גרם מחמצת
- 1 כפית מלח ורוד
- ½2 כוסות מים
Instructions
- לערבב בקיפולים ולהתפיח 3 פעמים בכל 20 דקות, לעצב צורות שאוהבים ולהתפיח שוב ל-60 דקות
- לאפות בתנור שחומם מראש בתוכנית לחם על 220 מעלות. במידה ואין תוכנית לחם בתנור - לאפות ב-220 מעלות עם תבנית מים מתחת כ-35 דקות עד לקבלת קרום קשה מלמעלה
Notes
- היום הראשון - נערבב 60 גרם מים (רבע כוס) ו - 60 גרם קמח מלא כלשהוא(חצי כוס) בתוך קערה בינונית, נשתדל לנקות את צידי הקערה היטב, נכסה היטב בעזרת מכסה או ניילון נצמד למניעת ייבוש וניתן לבלילה לנוח כ - 24 שעות.
- טיפים נוספים
ממש חם בבית? הריח של המחמצת חזק מדי וחמוץ? כדאי לאחסן כבר לאחר היום השני את המחמצת במקרר. האכילו בערב האכלה שנייה ואכסנו. בבוקר הוציאו להפשרה עד שהמחמצת תחזור לחיים והאכילו שוב. - המחמצת רצה וחמוצה? הורידו מכמויות המים ו/או שלבו קמח מלא (קמח אשר מכיל את סובין הגרעין) בכל האכלה.
[adinserter block="4"]



רק עוד דבר אחד אחרון!
-
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני מאפים ולחמים מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: Zmira Ben Shoham


כתבת 360 גר מאמצת מכינים / קונים?
היי לאה!
תודה רבה על תגובתך החשובה. סידרנו את המתכון ועכשיו תוכלי למצוא בו את אופן הכנת המחמצת.
בהצלחה ?
מה זה 360 מחמצת?
היי אורית!
תודה רבה על התגובה שלך, סידרנו את המתכון כך שעכשיו תוכלי למצוא בו את אופן הכנת המחמצת.
בהצלחה 🙂
מה עם המחמצת? איך מכינים או האם קונים? לא רשומה שום התייחסות…
היי חנית!
הוספנו את אופן הכנת המחמצת, תודה רבה על כך שהערת זאת לתשומת ליבנו.
בהצלחה 🙂
כמה מלח?
היי הדר!
מתנצלים שלא היה כתוב, תיקנו את המתכון בעקבות התגובה שלך.
כפית אחת של מלח.
בהצלחה 🙂
איך מייצרים מחמצת בדרך הכי קלה והכי מהירה?
היי שירה!
שאלה מצוינת, והאמת היא שסידרנו את המתכון כך שעכשיו תוכלי לראות את המתכון של המחמצת.
בהצלחה ?
נראה לי קצת מוזר שמוסיפים רק 2.5 כוסות (350 גר') מים ל קילו קמח מלא.
יכול להיות שחלה טעות?
היי אהרן,
מומלץ להוסיף מים בהדרגה ולעצור כשהבצק נוח לעבודה. יכול להיות 2.5 כוסות ויכול להיות טיפה יותר, עדיף לראות איך הבצק מרגיש ולא להסתמך על מידת המים המדויקת.
בהצלחה!