| |

בייגלה חם ביתי ומושלם (קריספי בחוץ רך בפנים טעים)

מתכון מושלם של בייגלה חם וביתי טבול בסילאן מתקתק ומצופה בשומשום מתפצפץ בפה
בהשראת: אתי שחר
ציון 4.17 על ידי 6 דירוגים
בייגלה חם

מכירים את הבייגלים מפוצצי השומשום האלה שמוכרים בכל פינת רחוב בטורקיה או בעיר העתיקה בירושלים?

חלק קוראים להם בייגלה ירושלמי, בייגלה טורקי או סימיט, לחלק הוא יזכיר דווקא בייגלה אמריקאי, אבל עם מתכון מושלם של בייגלה חם וביתי – הוא תמיד יבוא בזמן לארוחת בוקר או ערב מיוחדות וטעימות.

הבצק מוכן בקלות, הקליעה צריכה להיות מדויקת, ואחרי אפייה קצרה תקבלו בייגל טורקי קריספי בחוץ רך בפנים טעים שאפשר לסגור לטבעת או מקלות, טבול בסילאן מתקתק, מצופה בשומשום מתפצפץ בפה. נהדר לכל ארוחה בליווי סלטים רעננים, גבינות טובות ומתבלים רכים.

ספר המתכונים של אתי שחר

בייגלה חם
צילום: אתי שחר
בייגלה
צילום: אתי שחר
בייגלה
צילום: אתי שחר

למה באמת כדאי לכם: בייגלה מתכון

 

  • מתכון מושלם של בייגלה חם וביתי שתמיד יבוא בזמן לארוחת בוקר או ערב מיוחדת
  • בייגלה טורקי נהדר במרקם קריספי בחוץ ורך מבפנים
  • נהדר לכל ארוחה בליווי סלטים רעננים, גבינות טובות ומתבלים רכים

שורה תחתונה: יש יותר טעים מאשר בייגלה חם וביתי טבול בסילאן מתקתק ומצופה בשומשום מתפצפץ?

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים? 

בייגלה חם

בייגלה חם ביתי ומושלם (קריספי בחוץ רך בפנים טעים)

מתכון מושלם של בייגלה חם וביתי טבול בסילאן מתקתק ומצופה בשומשום מתפצפץ בפה
ציון 4.17 על ידי 6 דירוגים
לדרג
באדיבות: אתי שחר

המצרכים

  • 1 ק"ג קמח
  • ¾2 כוסות מים
  • 1 כף שמרים יבשים (או קובייה של 25 גרם שמרית)
  • 1 כף מלח
  • לטבילה:
  • 200 גרם סילאן
  • 100 גרם מים
  • 300 גרם שומשום או כמה שצריך לציפוי

אופן ההכנה

  • מכינים בצק בקערת המיקסר: קמח, שמרים ומלח, ותוך כדי פעולה מוסיפים מים פושרים. לשים כחמש דקות עד שמתאחד לבצק רך וגמיש, מכסים בניילון ומגבת מטבח ומניחים להתפחה של 30 דקות.
  • בתום ההתפחה מותחים את הבצק כל פעם מצד אחר לכיוון הנגדי שלו, כמה שיותר קיפולים יותר טוב. מכסים שוב ומניחים ל-30 דקות תפיחה. חוזרים על פעולת המתיחה לכיוון הנגדי, ומעצבים ריבוע בצק. מחלקים אותו לשני חלקים לכל האורך, כל חצי לרבע וכל רבע לשלוש, כך שקיבלנו 12 חתיכות בצק שוות.
  • מעצבים כל חתיכה לכדור ונותנים מנוחה 10 דקות מכוסה. כל כדור מרדדים מעט, מקפלים לגליל ובכל סיבוב מדביקים את הקיפול בראשי האצבעות (4-5 קיפולים, אפשר רק לגלגל).
  • מאריכים כל גליל לאורך 50 ס"מ לערך, מקפלים לחצי ומלפפים כבורג סביב עצמו. מדביקים בקצה ומניחים בתבנית.
  • כאשר מסיימים הכל, מכינים את חומרי הטבילה. מערבבים סילאן ומים במטרפה ידנית, טובלים כל בייגל בנוזלים ואחר כך בקערה שטוחה עם שומשום משני הצדדים. מניחים בתבנית ומתפיחים 20 דקות, לקבלת בייגל תפוח ואוורירי בפנים.
  • מחממים מראש תנור על 200 מעלות, מניחים תבנית מים בתחתית התנור ליצירת אדים, ואופים לצבע אחיד ויפה כ-25 דקות או לפי הצורך. מוציאים על רשת לצינון.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

 

בייגלה
צילום: אתי שחר
בייגלה חם
צילום: אתי שחר

 

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

טעים יותר, בריא יותר והכי זול שיש – כי בינינו, למה לקנות כשאפשר להכין?!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?