מאכלי עדות | עוגיות | פרווה
עוגיות סיגר מבצק פריך במילוי אגוזים משגע
המטבח הגאורגי בא לככב אצלכם בבית והפעם בעוגיות סיגר פרווה מיוחדות וטעימות!
עוגיות סיגר מבצק פריך במילוי אגוזים משגע
המטבח הגאורגי בא לככב אצלכם בבית והפעם בעוגיות סיגר פרווה מיוחדות וטעימות!
לדרג
ציוד
כוס: כוס חד פעמי שתייה חמה
המצרכים
לבצק:
- 5 כוסות קמח מנופה
- 1 כוס קצפת צמחית
- 3 חלמונים
- 300 גרם מחמאה (בטמפרטורת חדר)
- ½ כוס סוכר
למלית:
- 200 גרם אגוזי מלך (קצוצים דק)
- 1 כוס סוכר
- 3 חלבונים
- 2 שקיות סוכר וניל (30 גרם)
- 2 כפיות קינמון
אופן ההכנה
בצק:
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה נערבל מעט אל כל החומרים מלבד הקמח.
- נוסיף את הקמח ונערבל עד לקבלת בצק אחיד.
- נחלק ל-4 כדורים ונרדד על משטח מקומח דק דק לעלה עגול וגדול.
מלית:
- לערבב את כל החומרים עד לאחידות
- נחתוך למשולשים - נשים בקצה הרחב פס דק מן המלית ונתחיל לגלגל כלפי מעלה.
- נאפה בחום של 180 מעלות למשך 10-15 דקות עד שהתחתית זהובה מעט - מלמעלה אמור להישאר בהיר!
- כשהעוגיות מתקררות נפזר אבקת סוכר.
הערות וטיפים
טיפים להצלחה
אפשר לקחת שקית סנדוויץ' ולשים בתוכו מעט מן המלית לחתוך טיפה מהקצה ובעזרתו מזלפים את המלית על הבצק
לגבי הבצק, הקמח מדוד במדויק אבל במידה ובכל זאת שהבצק יוצא מעט יבש, מוסיפים בהדרגה כמה כפות מים. במידה יוצא רטוב מוסיפים בהדרגה כמה כפות קמח בהדרגה אבל מנופה.
אפשר לקחת שקית סנדוויץ' ולשים בתוכו מעט מן המלית לחתוך טיפה מהקצה ובעזרתו מזלפים את המלית על הבצק
לגבי הבצק, הקמח מדוד במדויק אבל במידה ובכל זאת שהבצק יוצא מעט יבש, מוסיפים בהדרגה כמה כפות מים. במידה יוצא רטוב מוסיפים בהדרגה כמה כפות קמח בהדרגה אבל מנופה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגיות סיגר
זה לא יוצא קשה בגלל הביצים? לא, זה פשוט מה שקושר את המלית. |
משתמשים בקצפת של ריצ'? כן במתכון זה הכי טוב. |
יש מצב במקום שמנת צמחית שמנת מתוקה? אפשרי כן. |
בלי אבקת אפיה המלית לא יוצאת מהצדדים? המלית לא יוצאת כי זה עם חלבונים וגם לא שמים הרבה ממנו. |
אפשר ידני ללא מיקסר? כן אפשר. |
הבמה כולה שלכם:
"בת אל תודה על המתכון מאוד טעים!"
רותי טרבלסי
"באמת מתכון מעולה גם אני הכנתי!"
רבקה מלאכוב שרון
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני עוגיות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: בת אל משה
אחרי שרידדתי את הבצק לעיגול דק, לכמה משולשים לחתוך כל עיגול?
היי רות!
בין 8 ל-10 משולשים לכל עיגול בצק.
בהצלחה 🙂
האם אפשר חמאה במקום מחמאה?
היי!
בוודאי שאפשר, ובאותה הכמות.
בהצלחה 🙂
מה ניתן לשים במקום מחמאה??? נטורינה? אם כן, באיזו כמות?
היי עליזה!
אפשר נטורינה ואפשר גם שמן באותה כמות, אם את מעדיפה.
בהצלחה 🙂
היי אפשר חבילה נטורינה ועוד 100 גרם מרגינה?
תודה
היי דניאלה,
אכן כן, בהצלחה!
אם אין לי קצפת מה אפשר לשים?