Go Back
עוגיות סיגר מבצק פריך במילוי אגוזים (פרווה)

עוגיות סיגר מבצק פריך במילוי אגוזים משגע

המטבח הגאורגי בא לככב אצלכם בבית והפעם בעוגיות סיגר פרווה מיוחדות וטעימות!
ציון 4.18 על ידי 23 דירוגים
באדיבות: בת אל משה

ציוד

כוס: כוס חד פעמי שתייה חמה

המצרכים

לבצק:

  • 5 כוסות קמח מנופה
  • 1 כוס קצפת צמחית
  • 3 חלמונים
  • 300 גרם מחמאה (בטמפרטורת חדר)
  • ½ כוס סוכר

למלית:

  • 200 גרם אגוזי מלך (קצוצים דק)
  • 1 כוס סוכר
  • 3 חלבונים
  • 2 שקיות סוכר וניל (30 גרם)
  • 2 כפיות קינמון

אופן ההכנה

בצק:

  • בקערת מיקסר עם וו גיטרה נערבל מעט אל כל החומרים מלבד הקמח.
  • נוסיף את הקמח ונערבל עד לקבלת בצק אחיד.
  • נחלק ל-4 כדורים ונרדד על משטח מקומח דק דק לעלה עגול וגדול.

מלית:

  • לערבב את כל החומרים עד לאחידות
  • נחתוך למשולשים - נשים בקצה הרחב פס דק מן המלית ונתחיל לגלגל כלפי מעלה.
  • נאפה בחום של 180 מעלות למשך 10-15 דקות עד שהתחתית זהובה מעט - מלמעלה אמור להישאר בהיר!
  • כשהעוגיות מתקררות נפזר אבקת סוכר.

הערות וטיפים

טיפים להצלחה 
אפשר לקחת שקית סנדוויץ' ולשים בתוכו מעט מן המלית לחתוך טיפה מהקצה ובעזרתו מזלפים את המלית על הבצק
לגבי הבצק, הקמח מדוד במדויק אבל במידה ובכל זאת שהבצק יוצא מעט יבש, מוסיפים בהדרגה כמה כפות מים. במידה יוצא רטוב מוסיפים בהדרגה כמה כפות קמח בהדרגה אבל מנופה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.