Go Back
מתכון לקיש פטריות

מתכון לקיש פטריות פשוט וקל

מתכון לקיש פטריות הוא המיזוג המנצח בין פטריות אגוזיות ועסיסיות, בצל שחום ומתקתק, רוטב שמנת עשיר ותחתית פריכה של בצק מופלא וקל להכנה. מושלם לכל אירוח חגיגי טעים ומרשים
ציון 4.44 על ידי 16 דירוגים
באדיבות: חגית אלקבץ

המצרכים

לבצק:

  • 2 כוסות קמח
  • 1 כפית מלח
  • 150 גרם נטורינה קרה/ קוביות
  • ¼ כוס מים קרים
  • 1 כפית אבקת אפיה

לירקות:

  • 1 בצל גדול
  • סלסלת פטריות או יותר (אפשר להחליף בכל ירק שרוצים - ברוקולי, כרובית, רצועות גמבה, בטטה דקה, תרד, וכו')
  • 2 שיני שום

לרוטב:

  • 3 ביצים
  • 1 גביע שמנת מתוקה או צמחית לפרווה (250 מ"ל )
  • 1 כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ½ כפית אגוז מוסקט

לפיזור למעלה:

  • גבינה צהובה מגורדת

אופן ההכנה

  • להכניס למעבד מזון את כל חומרי הבצק עד קבלת תערובת אחידה, ולשמור בינתיים במקרר
  • לטגן את הבצל, להוסיף את השום והפטריות עד להשחמה יפה, לערבב יחד את כל חומרי הרוטב.
  • להוציא את הבצק, לחורר מעט, להדק לתבנית עגולה 24-26 קוטר, ולאפות 15 דקות על 180 מעלות. להוסיף את התערובת הפטריות והבצל, לשטח מעט, לצקת את הרוטב ולהוסיף גבינה צהובה מגורדת. לאפות בתנור 25-30 דקות בחום 180.

הערות וטיפים

  • החומרים של קיש פטריות מתאימים לתבנית אחת יפה ומרשימה בקוטר 24-26
  • הקפידו על כמויות מדויקות, לא מעט מדי, לא הרבה מדי
  • אפשר - ומומלץ להכין מראש, לעטוף בניילון נצמד ולהקפיא, ואפשר לגמרי לאכול גם קר!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.