מתכון לקיש פטריות הוא המיזוג המנצח בין פטריות אגוזיות ועסיסיות, בצל שחום ומתקתק, רוטב שמנת עשיר ותחתית פריכה של בצק מופלא וקל להכנה. מושלם לכל אירוח חגיגי טעים ומרשים
ציון 4.44 על ידי 16 דירוגים
באדיבות: חגית אלקבץ
המצרכים
לבצק:
2כוסות קמח
1כפית מלח
150גרם נטורינה קרה/ קוביות
¼כוס מים קרים
1כפית אבקת אפיה
לירקות:
1בצל גדול
סלסלת פטריות או יותר(אפשר להחליף בכל ירק שרוצים - ברוקולי, כרובית, רצועות גמבה, בטטה דקה, תרד, וכו')
2שיני שום
לרוטב:
3ביצים
1גביע שמנת מתוקה או צמחית לפרווה(250 מ"ל )
1כפית מלח
¼כפית פלפל שחור
½כפית אגוז מוסקט
לפיזור למעלה:
גבינה צהובה מגורדת
אופן ההכנה
להכניס למעבד מזון את כל חומרי הבצק עד קבלת תערובת אחידה, ולשמור בינתיים במקרר
לטגן את הבצל, להוסיף את השום והפטריות עד להשחמה יפה, לערבב יחד את כל חומרי הרוטב.
להוציא את הבצק, לחורר מעט, להדק לתבנית עגולה 24-26 קוטר, ולאפות 15 דקות על 180 מעלות. להוסיף את התערובת הפטריות והבצל, לשטח מעט, לצקת את הרוטב ולהוסיף גבינה צהובה מגורדת. לאפות בתנור 25-30 דקות בחום 180.
הערות וטיפים
החומרים של קיש פטריות מתאימים לתבנית אחת יפה ומרשימה בקוטר 24-26
הקפידו על כמויות מדויקות, לא מעט מדי, לא הרבה מדי
אפשר - ומומלץ להכין מראש, לעטוף בניילון נצמד ולהקפיא, ואפשר לגמרי לאכול גם קר!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.