Go Back
עוגיות מגולגלות ללא תוספת סוכר.

עוגיות מגולגלות

אף אחד לא יחשוד בעוגיות המגולגלות האלה שהן נטולות מרגרינה ומבצק מפנק בלי וגרגיר אחד של סוכר, אך הן יפליאו אתכם בפריכות אינסופית ובמתקתקות נהדרת של מילוי משובח שיתגלגל לכם בפה בעונג
ציון 4.19 על ידי 37 דירוגים
באדיבות: מאיה קורקוס

המצרכים

לבצק:

  • 3 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ¾ כוס שמן
  • ½ כוס מים

למילוי:

  • ממרח תמרים עם קינמון ואגוזים קצוצים, ממרח שוקולד, ריבה וכל מה שאוהבים

אופן ההכנה

  • לשים את חומרי הבצק במיקסר - מתחילים במצרכים היבשים ובהדרגה מוסיפים את הרטובים. אחרי הלישה במיקסר אפשר ללוש עוד קצת על השיש על משטח מקומח
  • מחלקים ל-3 כדורים. בשל זה אפשר להכניס לקירו של חצי שעה במקרר, אבל לא חובה. כעת מקמחים מעט את משטח העבודה ומרדדים כל אחד מהכדורים לנחש ארוך. מורחים לאורך מהמילוי הרצוי, מגלגלים היטב וחורצים קלות קווי חיתוך עדינים לא עד הסוף, רק מלמעלה
  • מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 170 מעלות, בערך 25 דקות, עד העוגיות קצת משחימות. מצננים, חותכים ומגישים..

הערות וטיפים

  • שימו לב לא לייבש יותר מידי בזמן האפייה כי אחרת העוגיות יוצאות קשות
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.