עוגיות מגולגלות

הן נראות מושלמות כאילו הרגע יצאו מהתנור של קונדיטור מוביל במעדניה משובחת, ואף אחד לא יחשוד לרגע שהן נטולות מרגרינה, ומבצק מנצח בלי סוכר, אבל יתגלגלו על הלשון במתיקות מופלאה…
אז מה יש בהן בעוגיות המגולגלות האלה שהופך אותן לקינוח מושלם ליד הקפה, ולפינוק מתוק וטעים בלי סיבה מיוחדת? האמת, שיש בהן מעט מאוד, אבל הכל איכותי, מדויק וטעים
בצק פריך, רך וקל לעבודה, הכנה קצרה ופשוטה, והכי חשוב הן מקבלות בשמחה כל מילוי שרק תבחרו – תמרים עם קינמון ואגוזים קצוצים, ממרח שוקולד או ריבה טעימה, כך שכל אחד ימצא לעצמו את הביס המתוק המושלם בשבילו

למה באמת כדאי לכם: עוגיות מגולגלות
-
כי הן נטולות מרגרינה, אבל רכות, פריכות ונימוחות בזכות בצק פריך קל ופשוט
-
כן הן מבצק נטול סוכר, אבל מתוקות ומופלאות בזכות מילוי תמרים, ריבה, או כל מה שאוהבים
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
איך מכינים? עוגיות מגולגלות

עוגיות מגולגלות
המצרכים
לבצק:
- 3 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
- 1 כפית תמצית וניל
- ¾ כוס שמן
- ½ כוס מים
למילוי:
- ממרח תמרים עם קינמון ואגוזים קצוצים, ממרח שוקולד, ריבה וכל מה שאוהבים
אופן ההכנה
- לשים את חומרי הבצק במיקסר - מתחילים במצרכים היבשים ובהדרגה מוסיפים את הרטובים. אחרי הלישה במיקסר אפשר ללוש עוד קצת על השיש על משטח מקומח
- מחלקים ל-3 כדורים. בשל זה אפשר להכניס לקירו של חצי שעה במקרר, אבל לא חובה. כעת מקמחים מעט את משטח העבודה ומרדדים כל אחד מהכדורים לנחש ארוך. מורחים לאורך מהמילוי הרצוי, מגלגלים היטב וחורצים קלות קווי חיתוך עדינים לא עד הסוף, רק מלמעלה
- מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 170 מעלות, בערך 25 דקות, עד העוגיות קצת משחימות. מצננים, חותכים ומגישים..
הערות וטיפים
- שימו לב לא לייבש יותר מידי בזמן האפייה כי אחרת העוגיות יוצאות קשות

שאלות נפוצות: עוגיות מגולגלות
כמה זמן בתנור? ואיזה חום? |
צריך לקרר לפני הרידוד? |
הבצק לא מתפורר? |
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון הזה הינו חלק מאוסף קינוחים מושלמים. אל תפספסו!
בס"ד
טעים טעים טעים!!!!!
הכנתי כמות כפולה והתחסל הכול. באמת לא להאמין שאפשר להכין עוגיות פריכות ללא מרגרינה.
מומלץ מומלץ מומלץ!!!!
רק חבל שמשמין…
תודה!
היי איילה,
שמחים מאוד מאוד שאהבתם את המתכון 🙂
את צודקת, לא צריך להשתמש במרגרינה!
עד כמה לרדד בבקשה את הבצק? ממש דק?
ישנה אפשרות לפני האפיה לחתוך?
היי רחלי,
לרדד את הבצק לחצי ס"מ.
עדיף לחתוך לעוגיות אחרי האפייה.
בהצלחה 🙂
בצק באמת מצויין, בדרך לתנור..תודה❣️
היי לאה,
שמחים מאוד שיצא מצוין, בתיאבון 🙂
אתן מפרסמות מתכונים מצוינים. לפעמים אפילו טבעוניים. הבצק הזה נראה פגז. תודה רבה
היי נירה,
שמחים שאת נהנית מהמתכונים!
טעים טעים טעים! שמתי את הבצק במקרר חצי שעה והיה תענוג לעבוד איתו. הילדים הכינו איתי ביחד וממש נהנן! תוצאה פשוט מושלמת 🙂
היי אבישג,
איזה כיף לנו לדעת שנהניתם כל כך מהעוגיות 🙂
העוגיות לא יצאו פריכות. העוגיות יצאו יחסית יותר דומה לבצק שמרים דקיק מאשר פריך מתפורר. אפילו יותר דומה ללחם.
היי מטילדה,
מתנצלים שהיתה לך חוויה לא מוצלחת עם המתכון. נשמח להציע לך 4 מתכוני עוגיות תמרים נוספים לבחירתך:
מתכון של גילה מוגמי
מתכון של אורית חדידה
מתכון של אילנה אפינגר
מתכון של יפעת צרפתי
בהצלחה 🙂
בכותרת רשום ללא סוכר אבל כבר בתמונה הראשונה יש כמויות מסחריות של אבקת סוכר שרק על זה העוגיות צריכים ליהות אם מדבקה אדומה של "סוכר בכמות גבוה"
היי יצחק, תודה רבה על התגובה שלך!
מתנצלים על הבלבול – הכוונה היא לבצק ללא סוכר.
נכון שיש אבקת סוכר על העוגיות, אך מלבד האבקה אין תוספת סוכר לבן בבצק כלל.
מכל מקום, זה לא מתכון שמתאים לסוכרתיים או לכל מי שלא אוכל סוכר מפני שגם התמרים מכילים סוכר (אמנם טבעי אך השפעתו זהה לזו של סוכר לבן).
בהצלחה 🙂
למה ציינתם שהעוגיות ללא מרגרינה ו"שכחתם" לציין שבמקום, שמים שמן?
היי ציפי!
תודה על התגובה שלך ומתנצלים על הבלבול.
כוונתנו היתה להדגיש שהמתכון הזה הוא פרווה אך אינו משתמש במרגרינה כמרכיב שומני.
עם זאת, ברור שחייב להיות איזשהו סוג של שומן במתכון אחרת לא ניתן יהיה להכינו כראוי.
מקווים שתנסי ותהני 🙂
העוגיות מאוד אוהבת. רק לסוכרתיים קמח לבן =סוכר. תמרים=סוכר .
היי קרן, שמחים מאוד שאת אוהבת את העוגיות!
את צודקת בהחלט, אך המתכון אינו מתיימר להתאים לסוכרתיים, אלא הוא מיועד למי שמעונין להפחית בכמויות הסוכר הלבן במתכונים מן הסוג הזה.
תודה רבה על התגובה שלך 🙂
נשמח לראותך גם בקבוצת הפייסבוק שלנו
https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
ניתן להשתמש בקמח כוסמין ואת הממרח להכין ממש מתמרים ולכך במים חמים.
היי עמית, תודה רבה על התגובה שלך!
חשוב לשים לב שסוכרתיים לא יכולים לאכול תמרים מפני שהם מכילים הרבה מאוד סוכר טבעי.
המתכון הספציפי הזה לא מתאים כלל לסוכרתיים.
נשמח לראות אותך בקבוצת הפייסבוק שלנו 🙂
https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
הכנתי בצק מקמח כוסמין מלא.וטחנתי תמרים.יצא נהדר
היי שולה,
שמחים מאוד שנהנית מהמתכון ומודים לך ששיתפת אותנו בטיפ הנהדר שלך 🙂
היי .נישמע פצצה ,אבל שאלה..במקום קמח לבן אפשרי כוסמין ??? במקום תמרים אפשרי ריבה ללא סוכר,ובקשר לקנח בבקשה???
היי לאה,
אפשר בהחלט להשתמש בקמח כוסמין ובריבה ללא סוכר.
בהצלחה 🙂
התמרים מתוקים ויש אבקת סוכר, זה מספיק מתוק..אז לא להגיד שללא תוספת סוכר
היי סמדר, תודה רבה על התגובה שלך וסליחה על הבלבול!
הכוונה הייתה שהבצק עצמו לא מכיל סוכר, ולכן תיקנו את המתכון בהתאם.
נשמח לראות אותך גם בקבוצת הפייסבוק שלנו 🙂
https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
"מפדרים באבקת סוכר…."
הכוונה טובה ונשמע מפתה
אך יש טעות בכותרת
ואין אמת בפרסום…
היי!
תודה על התגובה שלך. הכוונה הייתה שהבצק אינו מכיל סוכר, אז תיקנו את המתכון בהתאם.
נשמח לראותך אותך גם בקבוצת הפייסבוק שלנו 🙂
https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/