לחם שום מנצח והכי טעים שיש

לחם שום מנצח והכי טעים שיש!
לחם שום זו חולשה אצלי. לא משנה כמה אני מנסה להימנע מאכילת לחמים, כשאני רואה לחם שום אני לא עומדת בפיתוי…
אז הפעם הכנתי לי לחם שום מנצח שמאז אני לא מצליחה להפסיק לאכול. הוא פשוט טעים בכל מצב עם או בלי תוספות ליד. זה לחם שכולם אוהבים אצלי בבית, ואפילו רבים על הביס האחרון – עד כדי כך טעים!
את המתכון הזה כל אחד יכול להכין בבית בלי מאמץ ובזזמן קצר. מאוד פשוט להכנה עד שאני מכינה אותו פעמיים בשבוע. אצלי בבית הוא חובה בתפריט. מומלץ מאוד!
ספר המתכונים של חגית ועמי טואיטו

למה באמת כדאי לכם: לחם שום
-
- מי שאוהב לחם שום יודע כמה ממכר הוא יכול להיות. זה אחד המתכונים הטובים שהכנתי.
- המתכון המדויק והמושלם ללחם שיכול להיות גם נשנוש קל בין ארוחות.
- הבצק יוצא רך וטעים וזה לחם מושלם לכל רגע של היום.
שורה תחתונה: הלחם הזה משאיר טעם של עוד בכל פעם מחדש. תנסו! הנאה מובטחת!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
אז איך מכינים?

ציוד
המצרכים
לבצק
- 2 כפות שמרים
- 3 כפות סוכר
- 2 כוסות מים (פושרים)
- 1 קילו קמח (מנופה)
- ½1 כף מלח
- ¾ כוס שמן
לתערובת השום:
- שום כתוש (לפחות 7 שיניים)
- חופן פטרוזיליה קצוצה (קצוצה)
- 50 גרם חמאה מומסת וכמה כפות שמן זית.
אופן ההכנה
- לקחת 2 כפות שמרים ולהניח בקערית קטנה עם 3 כפות סוכר וכוס מים פושרים.
- לחכות 10 דקות שהשמרים יתססו ויצא קצף. זה המדד גם לכך שהשמרים תקינים.
- בקערה גדולה לשפוך קילו קמח מנופה על תערובת השמרים שהתססנו.
- להוסיף עוד כוס מים פושרים ולהתחיל ללוש. בהתחלה איטי ואז מהירות בינונית.
- להוסיף כף וחצי מלח, ו- ¾ כוס שמן.
- ללוש ולראות את מרקם הבצק.
- להניח לידכן עוד כוס ולהכניס כל פעם קצת לפי הרטיבות של הבצק. רצוי לקבל בצק שהוא מעט דביק ולאאא יבש.
- ללוש היטב, 10 דקות לא פחות.
- לכדרר לכדור יפה. לשמן אותו מעט עם שמן ולהכניס לקערה להתפחה.
- אחרי חמישים דקות שתפח, להוריד אוויר בעדינות, חשוב ביותר, וליצור צורות עם יד מעט משומנת.
- להניח על תבנית משומנת או עם נייר אפייה להתפחה של עוד כחצי שעה, כי עכשיו חם. עד שהכדורים מכפילים מנפחם.
- למרוח ביצה עם כף שמן ולתנור לאפייה.
- אפייה 180 מעלות. באמצע האפייה ,כשהלחמניות מתחילות טיפה להזהיב, להוציא את המגש ולמרוח מתערובת השום.
- להכניס שוב לאפייה מלאה.
- כשיוצא ניתן שוב למרוח מעט.
הערות וטיפים
- אני שקלתי כל חתיכת בצק 40 גרם, לשתי לכדור יפה עם פנים חלקות והנחתי בתבנית אחד קרוב לשני. בתפיחה הם מצטופפים ונוצר מראה שלם.


המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני מאפים ולחמים מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: חגית ועמי טואיטו
ניסית את המתכון הזה פעם אחת בזמן אירוח, ומאז מחפשת הזדמנויות להכין! בצק נעים מאוד, תוצאה מושלמת!
היי שרית,
מעולה!! שמחים מאוד שאתם נהנים מהלחם 🙂
נדיררר
תענוג שאהבת!
יצא מושלם!!!!
היי מירי,
מעולה! כיף לדעת שנהנית מהלחם 🙂
את מוזמנת להשוויץ בתמונות בקבוצה
את כוס המים השלישית להוסיף בהדרגה את כולה או תלוי ברטיבות של הבצק ?
היי שחר,
את המים בכלל תמיד מוסיפים בהדרגה תוך כדי לישה ועוצרים כשהוא רווי ואפשר לעבוד איתו.
בהצלחה!
היי, המתכון נראה פצצה!
האם אני יכולה להחליף את החמאה בשמן זית? ואם כמה כפות במקום?
והאם אפשר לעשות מקמח מלא?
תודה רבה!
היי חנה,
אכן אפשר להחליף בשמן זית, משהו כמו 4-5 כפות נוספות, אבל האמת היא שאת יכולה לשים כמה שבא לך.
לגבי הקמח – ממליצים לעשות 50-50 שעדיין יהיה אוורירי ולא כבד מדי.
בהצלחה!!
ואו! יצא פשוט מושלם ויפה תודה רבה לכותבי המתכון!
היי רחל,
מצוין! שמחים שנהנית ואת מוזמנת להראות לנו איך יצא בקבוצה 🙂
הי, נראה טוב!
כמה תבניות עגולות כאלה יוצא לך מקילו?
וזה תבניות עגולות באיזה קוטר בערך? 22-24?
תודה!
היי יעל,
תבנית אחת של 24, או כל תבנית עגולה בגודל בינוני.
בהצלחה!
ב"ה יצא נהדר!! טעים כ"כ, נימוח בפה, ומראה קולינרי;)
למי שרוצה פרווה-
המרתי את החמאה בשמן, וזה לא הפחית מכמה שזה טעים
תודה לכותבי המתכון❤️
היי רחלי,
וואו נהדר!! אם צילמת נשמח מאוד לראות תמונות בקבוצה 🙂
בס"ד
אפשר את העיגולים של הבצק לחלק בתבניות אינגליש קייק שיהיה אפשר להקפיא?ואם בכלל אפשר להקפיא , זה נשאר טרי?
היי תמר,
בטח, תרגישי חופשי להקפיא לפני או אחרי האפייה.
בהצלחה!
הכנתי ויצא אאאאאאאאששששששש
תודה רבהההההה
היי הודיה,
מעולה!! שמחים מאוד שנהנית ממנו 🙂
מוזמנת להראות לנו איך יצא לך בקבוצה!
היי אפשר אורגנו במקום פטרוזיליה או משהו אחר?
היי נחמה,
בטח! נשמע נהדר, תיהני 🙂
היי כתבת : "להניח על תבנית משומנת או עם נייר אפייה להתפחה של עוד כחצי שעה, כי עכשיו חם."
מה הכוונה ל"כי עכשיו חם" חם בחוץ ,חם בתבנית ?
וכבת גם "אחרי חמישים דקות שתפח, להוריד אוויר בעדינות"
מה הכוונה ל"להוריד את האוויר בעדינות" ללוש את הבצק בעדינות?
היי אביאל,
תתעלם בבקשה מעניין החום, אין לזה חשיבות.
לגבי "להוריד אוויר בעדינות" – ללחוץ למטה את הבצק בעדינות עם שתי הידיים עד שאתה מרגיש שהאוויר יצא.
בהצלחה 🙂
היי האם אפשר להוריד את הביצה או לחליף אותה במשהו אחר טיבעוני?
היי אביאל,
אפשר בהחלט, הפתרון הטוב ביותר לביצה במקרה הזה:
כף גדושה זרעי פשתן טחונים + כף וחצי מים – לערבב טוב ולשים בצד ל-5 דקות.
בהצלחה 🙂
ממממממעולה !!!
100% מממכר!!!
שווה לנסות!!!
תודה רבה!!!!!!!
היי,
איזה כיף, שמחים מאוד שנהנית כל כך מהמתכון 🙂
את ההתפחה השנייה עושים על תבנית חמה או לא?
היי דנה,
אין צורך בתבנית חמה, התפחה רגילה.
בהצלחה 🙂
כמה זמן אפייה סה"כ?
היי בתאל,
משהו כמו חצי שעה, 35 דקות.
בהצלחה 🙂
היי! המתכון נהדר, תודה! האם אפשר להתפיח את הבצק במקרר למשך לילה כדי לזרז תהליכים בבוקר?
היי שקד,
שמחים שאהבת את המתכון 🙂
כן, התפחה במקרר אפילו עדיפה. בהצלחה!
היי, אשמח להבין את השורה הזאת..
להניח לידכן עוד כוס ולהכניס כל פעם קצת לפי הרטיבות של הבצק. רצוי לקבל בצק שהוא מעט דביק ולאאא יבש.
בנוסף יש לי תנור בוש שאני אופה איתו עוגות אבל לא על חימום עליון תחתון אפשרי לעשות אפייה רגילה בבקשה ?
היי ענת,
הכוונה היא שאת המים צריך להוסיף בהדרגה ולעצור כשהבצק מעט דביק.
לגבי התנור, כן בוודאי שאפשר באפייה רגילה אין שום בעיה.
בהצלחה!