Go Back
לחם שום

לחם שום מנצח והכי טעים שיש

לחם שום רך רך וממכר! הכי קל להכין והכי טעים שיש.
ציון 4.56 על ידי 47 דירוגים
באדיבות: חגית ועמי טואיטו

ציוד

כוס שתייה קרה 180 מ"ל

המצרכים

לבצק

  • 2 כפות שמרים
  • 3 כפות סוכר
  • 2 כוסות מים (פושרים)
  • 1 קילו קמח (מנופה)
  • ½1 כף מלח
  • ¾ כוס שמן

לתערובת השום:

  • שום כתוש (לפחות 7 שיניים)
  • חופן פטרוזיליה קצוצה (קצוצה)
  • 50 גרם חמאה מומסת וכמה כפות שמן זית.

אופן ההכנה

  • לקחת 2 כפות שמרים ולהניח בקערית קטנה עם 3 כפות סוכר וכוס מים פושרים.
  • לחכות 10 דקות שהשמרים יתססו ויצא קצף. זה המדד גם לכך שהשמרים תקינים.
  • בקערה גדולה לשפוך קילו קמח מנופה על תערובת השמרים שהתססנו.
  • להוסיף עוד כוס מים פושרים ולהתחיל ללוש. בהתחלה איטי ואז מהירות בינונית.
  • להוסיף כף וחצי מלח, ו- ¾ כוס שמן.
  • ללוש ולראות את מרקם הבצק.
  • להניח לידכן עוד כוס ולהכניס כל פעם קצת לפי הרטיבות של הבצק. רצוי לקבל בצק שהוא מעט דביק ולאאא יבש.
  • ללוש היטב, 10 דקות לא פחות.
  • לכדרר לכדור יפה. לשמן אותו מעט עם שמן ולהכניס לקערה להתפחה.
  • אחרי חמישים דקות שתפח, להוריד אוויר בעדינות, חשוב ביותר, וליצור צורות עם יד מעט משומנת.
  • להניח על תבנית משומנת או עם נייר אפייה להתפחה של עוד כחצי שעה, כי עכשיו חם. עד שהכדורים מכפילים מנפחם.
  • למרוח ביצה עם כף שמן ולתנור לאפייה.
  • אפייה 180 מעלות. באמצע האפייה ,כשהלחמניות מתחילות טיפה להזהיב, להוציא את המגש ולמרוח מתערובת השום.
  • להכניס שוב לאפייה מלאה.
  • כשיוצא ניתן שוב למרוח מעט.

הערות וטיפים

  • אני שקלתי כל חתיכת בצק 40 גרם, לשתי לכדור יפה עם פנים חלקות והנחתי בתבנית אחד קרוב לשני. בתפיחה הם מצטופפים ונוצר מראה שלם.
לחם שום
צילו: חגית ועמי טואיטו
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.