לקחת 2 כפות שמרים ולהניח בקערית קטנה עם 3 כפות סוכר וכוס מים פושרים.
לחכות 10 דקות שהשמרים יתססו ויצא קצף. זה המדד גם לכך שהשמרים תקינים.
בקערה גדולה לשפוך קילו קמח מנופה על תערובת השמרים שהתססנו.
להוסיף עוד כוס מים פושרים ולהתחיל ללוש. בהתחלה איטי ואז מהירות בינונית.
להוסיף כף וחצי מלח, ו- ¾ כוס שמן.
ללוש ולראות את מרקם הבצק.
להניח לידכן עוד כוס ולהכניס כל פעם קצת לפי הרטיבות של הבצק. רצוי לקבל בצק שהוא מעט דביק ולאאא יבש.
ללוש היטב, 10 דקות לא פחות.
לכדרר לכדור יפה. לשמן אותו מעט עם שמן ולהכניס לקערה להתפחה.
אחרי חמישים דקות שתפח, להוריד אוויר בעדינות, חשוב ביותר, וליצור צורות עם יד מעט משומנת.
להניח על תבנית משומנת או עם נייר אפייה להתפחה של עוד כחצי שעה, כי עכשיו חם. עד שהכדורים מכפילים מנפחם.
למרוח ביצה עם כף שמן ולתנור לאפייה.
אפייה 180 מעלות. באמצע האפייה ,כשהלחמניות מתחילות טיפה להזהיב, להוציא את המגש ולמרוח מתערובת השום.
להכניס שוב לאפייה מלאה.
כשיוצא ניתן שוב למרוח מעט.