|

לחמניות כשרות לפסח מקמח מצה

לחמניות אווריריות לפסח מקמח מצה בטעם מושלם!
בהשראת: אילנית בניזרי
ציון 4.34 על ידי 6 דירוגים
לחמניות כשרות לפסח

לחמניות לפסח אווריריות וטעימות שמכינים מקמח מצה ובלי שום חומרי התפחה.

מתכון קל וברור שיוציא לכם לחמניות טעימות ומפנקות שמשדרגות לכם את החג פי מאה, מושלמות לכל ימי החג כך שלא תצטרכו לוותר על לחם כבר!

ספר המתכונים של אילנית בניזרי

לחמניות כשרות לפסח
צילום: אילנית בנזרי

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

לחמניות כשרות לפסח

לחמניות כשרות לפסח מקמח מצה

לחמניות אווריריות לפסח מקמח מצה בטעם מושלם!
ציון 4.34 על ידי 6 דירוגים
לדרג
כמות 12 לחמניות
זמן הכנה: 15 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
באדיבות: אילנית בניזרי

ציוד

כוס אוניברסלית 240 מ"ל או כוס חד פעמית חמה בנפח דומה

המצרכים

  • 1 ½ כוסות קמח מצה
  • 1 כוס מים
  • ¼ כוס שמן
  • ¼ כפית מלח
  • 1 כף סוכר
  • 3 ביצים מידה L (או 4 M)

אופן ההכנה

  • בסיר קטן על הגז שמים את המים השמן מלח וסוכר ולהרתיח עד לביעבוע ואז להוריד מהגז .
  • כעת להוסיף את הקמח מצה ולערבב בכף מעץ …
  • להעביר את העיסה למיקסר עם וו בצורת K לערבל על מהירות נמוכה עד שמתקרר ואז להכניס ביצה אחרי ביצה עד שנבלעות אחת אחת ..
  • להרטיב ידיים או נשמן, לגלגל לצורות ולחרוץ עם סכין צורת איקס על כל לחמניה זה מונע מהתבקעות .
  • להכניס לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות לחצי שעה או עד להזהבה (לשים לב אסור לפתוח את התנור במהלך האפיה).
  • בסיום לפתוח ממש מעט את דלת התנור ולהכניס כף מעץ בין הדלת לתנור להוצאת אויר עד שהתנור מתקרר לגמרי להוציא את התבנית .
  • למי שאין מיקסר כשר אפשר לערבב טוב טוב עם כף עץ..
  • אין לפתוח את התנור עד לקירור מוחלט! ולא לפתוח במהלך האפיה אחרת יצנחו
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
לחמניות כשרות לפסח מקמח מצה
צילום: אילנית בניזרי


שאלות נפוצות: לחמניות כשרות לפסח

אין צורך לתת לבצק לנוח קצת? לתפוח? או שפשוט ישר להכניס לתנור?
אין שום חומרי התפחה ישר לתנור.
ללא אבקת אפייה?
ללא.
אין ריח של ביצים בלחמנייה?
סך הכל 3 ביצים אין ריח.

 


הבמה כולה שלכם:

"הכנתי ויצא מושלם!"
ענת חרבי

 

לחמניות כשרות לפס
צילום: ענת חרבי

 

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!

Similar Posts

7 Comments

  1. כמה זמן חערבל במיקסר ועל איזה מהירות?
    איך להימנע מזה שהלחמניות יוצאות מבפנים רטובות??

    1. היי אור, לערבל על מהירות נמוכה עד שהבצק לא חם למגע יד, הוסיף את הביצים בהדרגה ולהמשיך לערבל עוד דקה.. ולעקוב אחרי המתכון בהקפדה והלחמניות יצאו טעימות ולא רטובות בפנים. בהצלחה!

4.34 from 6 votes (6 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements