עוגיות שקדים ב-8 דקות הכנה

עוגיות שקדים דקיקות וטעימות שתוכלו לטבול בקפה , ורק בזמן הכנה של כ-8 דקות הכנה!
אין ספק שכמעט כולכם מכירים עוגיות שקדים , מכיוון שהעוגיות האלה הן בתפריט הבוקר של בתי קפה פופלריים שכולכם בטח הייתם בהן. לא סתם הן נמצאות בתפריט של ארוחת הבוקר, כי אלה העוגיות הכי טובות לפתוח איתן את הבוקר ברוגע ובקלילות, בדגש על הקלילות! כי רוב האנשים לא אוהבים ארוחות גדולות בבוקר ומעדיפים ארוחה קלילה וטעימה ליד הקפה , שלא תכביד עליכם כך שתוכלו לפתוח את היום בצורה הטובה ביותר!
אז למה לקנות אם אפשר להכין אותם בבית בקלי קלות, בלי הרבה זמן או מאמץ? ולא רק זה – בנוסף הן גם יוצאות אחד-לאחד כמו בבית הקפה (ואפילו יותר טוב!). אז בזמן שאתם מתלבטים אם להניע את האוטו או לא , פשוט תאזרו מוטיבציה ותיכנסו למטבח ( והבטחה שלנו- אתם מאוד תיהנו מהאפייה!)

למה באמת כדאי לכם: עוגיות שקדים
- השקדים: בשקדים יש ערכים תזונתיים חשובים לכן כדאי לכם להכין עוגיות שקדים – ולהשלים את החסר!
- מהיר להכנה: לא יותר מ-8 דקות! (כולל שטיפת כלים).
- ליד הקפה: אם גם אתם אוהבים לטבול את העוגיות בקפה, אלה העוגיות המושלמות לאכול עם קפה חם!
- למה ללכת לבית קפה? תוכלו להכין עוגיות שקדים בכלום זמן ומאמץ , ובעיקר בלי לבזבז דלק!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?

עוגיות שקדים ב-8 דקות הכנה
המצרכים
מצרכים:
- 200 גרם חמאה רכה (או מרגרינה לפרווה)
- 2½ כוסות קמח
- 1 כוס שקדים (טחונים)
- 1 כוס שקדים (פרוסים)
- ½ כוס סוכר
- ½ כפית אבקת אפיה
- 1 סוכר וניל
- 1 ביצה
- 3 כפות מים
- ½ כפית מלח
- סוכר חום (לציפוי)
אופן ההכנה
- בקערה לשים יחד את החמאה (צריכה להיות רכה, להוציא מהמקרר כשעה מראש), הסוכר והקמח.
- עם הידיים להתחיל ללוש הכל יחד ולמעוך את החמאה עם האצבעות עד לקבלת בצק פירורי.
- להוסיף את כל שאר המרכיבים וללוש היטב עד לקבלת בצק אחיד ודביק.
- לחלק את הבצק לשני חלקים, וליצור מכל חלק נחש בקוטר של קצת יותר ממטבע חצי שקל.
- על נייר אפייה לפזר סוכר חום בנדיבות, ולגלגל את הנחש יחד עם נייר האפייה.
- להכניס למקפיא כ-חצי שעה, לאחר מכן להוציא, לפרוס לפרוסות דקיקות, להניח בתבנית עם נייר אפיה ולאפות על 160° כ-10-15 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב.
- כאשר הן יוצאות מהתנור הן עדיין רכות , כשהן קרות הן נהפכות לקריספיות
- יש להמתין לצינון מלא לפני שמתחילים לזלול, להכין קפה ולהתפנק.
הערות וטיפים


רק עוד דבר אחד אחרון!
עוגיות שקדים ב-8 דקות הכנה
מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני עוגיות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מוזמנים לעקוב: באינסטגרם | סתיוי'ס – שירותי קייטרינג – Stavis
מעולות
היי בתיה,
שמחים שאהבת!!
מתכון פשוט מעולה!
יש עם העוגיות האלה רק בעיה קטנה – הם התחסלו באותו ערב חחח וכבר בערב למחרת נדרשתי להכין שוב😏פשוט פצצה של עוגיות! מאמצת מכל הלב. תודה על מתכון מושלם. אגב, אני השתמשתי בנטורינה במקום חמאה ויצא מושלם.
עכשיו אני מתחילה להכין את עוגת השוקולד עם הקוקוס מקווה שגם פה ייצא מעולה כי ראיתי שאין הקצפה לביצים מקווה שזה לא יגרע מהטעם. תודה רבה רבה
היי דינה,
שמחים מאוד שאתם נהנים מהעוגיות!!
את מוזמנת להשוויץ בתמונות בקבוצה 🙂
האם יצא מוצלח עם תחליף סוכר?
היי טל,
כן, תלוי בתחליף. אנחנו ממליצים על המוצרים של חברת סוויטאנגו שאין להם טעם לוואי והם מתנהגים כמו סוכר באפייה.
בהצלחה!
האם אפשר לטבען את העוגיה ובמקום ביצה לשים משהו אחר( רסק תפוחים, טחינה, שמן, )תודה
היי דינה,
כן, בהחלט. טחינה ושמן הם תחליפים טובים במתכון הזה.
בהצלחה!
כתוב במתכון רק חמאה קמח וסוכר
מתי להכניס את שאר המצרכים יש שם טעות בכתיבה
תודה
היי ורד,
כתוב בהוראה מס' 3 להוסיף את כל שאר המרכיבים.
צום קל וחתימה טובה!
כמה עוגיות יוצא בערך ?
היי עמית,
ייצאו בערך 30 עוגיות, אבל כמובן שתלוי בגודל שמכינים בפועל. מה שחשוב הוא לשמור על עובי של ס"מ.
בהצלחה!!
היי
האם אפשר להשתמש בקמח שקדים קנוי במקום לטחון את השקדים? ובאיזו כמות?
תודה
היי ליבי,
כמובן, קמח שקדים קנוי הוא למעשה שקדים טחונים כך שאין הבדל, גם לא בכמות 🙂
בהצלחה!
עוגיות טעימות בטירוף וממש קל להכין אותם. תודה על מתכון נהדר.
היי איילה!
שמחים מאוד שנהנית כל כך מהעוגיות 🙂
נשלח במסגרת הכנות לפסח, אבל העוגיות עם קמח!
היי יפה, אנחנו שולחים מתכונים גם לפסח וגם כאלה שאפשר להכין לפני. בבקשה מתכון לפסח: עוגיות שקדים לפסח ללא גלוטן – סיון צרור