| | | | |

עוגיות שקדים ב-8 דקות הכנה

בול 8 דקות להכין: עוגיות שקדים דקיקות ממכרות מושלמות עם הקפה! עוגיות שקדים בדיוק כמו בבית קפה!
בהשראת: סתיו סעדון
ציון 4.45 על ידי 40 דירוגים
עוגיות שקדים

עוגיות שקדים דקיקות וטעימות שתוכלו לטבול בקפה , ורק בזמן הכנה של כ-8 דקות הכנה!

אין ספק שכמעט כולכם מכירים עוגיות שקדים ,  מכיוון שהעוגיות האלה הן בתפריט הבוקר של בתי קפה פופלריים שכולכם בטח הייתם בהן. לא סתם הן נמצאות בתפריט של ארוחת הבוקר,  כי אלה העוגיות הכי טובות לפתוח איתן את הבוקר ברוגע ובקלילות, בדגש על הקלילות! כי רוב האנשים לא אוהבים ארוחות גדולות בבוקר ומעדיפים ארוחה קלילה וטעימה ליד הקפה , שלא תכביד עליכם כך שתוכלו לפתוח את היום בצורה הטובה ביותר!

אז למה לקנות אם אפשר להכין אותם בבית בקלי קלות, בלי הרבה זמן או מאמץ? ולא רק זה – בנוסף הן גם יוצאות אחד-לאחד כמו בבית הקפה (ואפילו יותר טוב!). אז בזמן שאתם מתלבטים אם להניע את האוטו או לא , פשוט תאזרו מוטיבציה ותיכנסו למטבח ( והבטחה שלנו- אתם מאוד תיהנו מהאפייה!) 

 

ספר המתכונים של סתיו סעדון

עוגיות שקדים
צילום: סתיו סעדון

למה באמת כדאי לכם: עוגיות שקדים

  • השקדים: בשקדים יש ערכים תזונתיים חשובים לכן כדאי לכם להכין עוגיות שקדים – ולהשלים את החסר!
  • מהיר להכנה: לא יותר מ-8 דקות! (כולל שטיפת כלים).
  • ליד הקפה: אם גם אתם אוהבים לטבול את העוגיות בקפה, אלה העוגיות המושלמות לאכול עם קפה חם!
  • למה ללכת לבית קפה? תוכלו להכין עוגיות שקדים בכלום זמן ומאמץ , ובעיקר בלי לבזבז דלק!
שורה תחתונה: אלה העוגיות שקדים הכי טעימות, קלילות, מהירות להכנה שיהפכו את הבוקר למושלם!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

עוגיות שקדים

עוגיות שקדים ב-8 דקות הכנה

בול 8 דקות להכין: עוגיות שקדים דקיקות ממכרות מושלמות עם הקפה! עוגיות שקדים בדיוק כמו בבית קפה!
ציון 4.45 על ידי 40 דירוגים
לדרג
זמן הכנה: 8 minutes
זמן בישול/אפייה: 10 minutes
סה״כ זמן: 18 minutes
באדיבות: סתיו סעדון

המצרכים

מצרכים:

  • 200 גרם חמאה רכה (או מרגרינה לפרווה)
  • כוסות קמח
  • 1 כוס שקדים (טחונים)
  • 1 כוס שקדים (פרוסים)
  • ½ כוס סוכר
  • ½ כפית אבקת אפיה
  • 1 סוכר וניל
  • 1 ביצה
  • 3 כפות מים
  • ½ כפית מלח
  • סוכר חום (לציפוי)

אופן ההכנה

  • בקערה לשים יחד את החמאה (צריכה להיות רכה, להוציא מהמקרר כשעה מראש), הסוכר והקמח.
  • עם הידיים להתחיל ללוש הכל יחד ולמעוך את החמאה עם האצבעות עד לקבלת בצק פירורי.
  • להוסיף את כל שאר המרכיבים וללוש היטב עד לקבלת בצק אחיד ודביק.
  • לחלק את הבצק לשני חלקים, וליצור מכל חלק נחש בקוטר של קצת יותר ממטבע חצי שקל.
  • על נייר אפייה לפזר סוכר חום בנדיבות, ולגלגל את הנחש יחד עם נייר האפייה.
  • להכניס למקפיא כ-חצי שעה, לאחר מכן להוציא, לפרוס לפרוסות דקיקות, להניח בתבנית עם נייר אפיה ולאפות על 160° כ-10-15 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב.
  • כאשר הן יוצאות מהתנור הן עדיין רכות , כשהן קרות הן נהפכות לקריספיות
  • יש להמתין לצינון מלא לפני שמתחילים לזלול, להכין קפה ולהתפנק.

הערות וטיפים

עוגיות שקדים
צילום: סתיו סעדון
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


עוגיות שקדים
צילום: סתיו סעדון

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!
עוגיות שקדים ב-8 דקות הכנה

 

מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני עוגיות מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

18 Comments

  1. 5 stars
    מתכון פשוט מעולה!
    יש עם העוגיות האלה רק בעיה קטנה – הם התחסלו באותו ערב חחח וכבר בערב למחרת נדרשתי להכין שוב😏פשוט פצצה של עוגיות! מאמצת מכל הלב. תודה על מתכון מושלם. אגב, אני השתמשתי בנטורינה במקום חמאה ויצא מושלם.
    עכשיו אני מתחילה להכין את עוגת השוקולד עם הקוקוס מקווה שגם פה ייצא מעולה כי ראיתי שאין הקצפה לביצים מקווה שזה לא יגרע מהטעם. תודה רבה רבה

    1. היי טל,
      כן, תלוי בתחליף. אנחנו ממליצים על המוצרים של חברת סוויטאנגו שאין להם טעם לוואי והם מתנהגים כמו סוכר באפייה.
      בהצלחה!

    1. היי עמית,
      ייצאו בערך 30 עוגיות, אבל כמובן שתלוי בגודל שמכינים בפועל. מה שחשוב הוא לשמור על עובי של ס"מ.
      בהצלחה!!

  2. היי
    האם אפשר להשתמש בקמח שקדים קנוי במקום לטחון את השקדים? ובאיזו כמות?
    תודה

    1. היי ליבי,
      כמובן, קמח שקדים קנוי הוא למעשה שקדים טחונים כך שאין הבדל, גם לא בכמות 🙂
      בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?