סלט חצילים במרינדה מעלפת
סלט חצילים מטוגנים מהמם שמכינים עם שפע של ירק ומירנדה מתקתקת ומעודנת שתוציא לכם שילוב שיטשטש את החושים. מתכון קל וקליל לסלט חצילים שחובה שיהיה לכם על השולחן לפחות פעם בשבת, כי על סלט מיוחד כזה לא מוותרים.
סלט חצילים במרינדה

במיוחד לאוהבי החצילים, סלט חצילים משגע שמתאים לכל ארוחה.
סלט חצילים מטוגנים מהמם שמכינים עם שפע של ירק ומירנדה מתקתקת ומעודנת שתוציא לכם שילוב שיטשטש את החושים.
מתכון קל וקליל שחובה שיהיה לכם על השולחן לפחות פעם בשבת, כי על סלט מיוחד כזה לא מוותרים.
[button color="grey" size="medium" link="https://metukimil.co.il/tag/ספר-סוניה-סאני-בן-הרוש" icon="" target="false" nofollow="false"]ספר המתכונים של סוניה סאני בן הרוש [/button]

[adinserter block="2"]
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

המצרכים
- 2 יחידות חצילים פרוסים לעיגולים ואח"כ לרבעים
- ממליחים ושמים במסננת לשעה וחצי שעתיים שיגירו נוזלים.
- 1 יחידה גמבה אדומה חתוכה לקוביות
- 1 יחידה גמבה צהובה חתוכה לקוביות
- חופן של כוסברה ופטרוזליה קצוצים
מצרכים למרינדה
- 1 יחידה מיץ מלימון
- 3 כפות חומץ
- 3 שיני שום פרוסים דק
- 2 שיני שום כתושות
- 2 כפות שמן
- חצי כף פפריקה מתוקה
- 1 כפית סוכר
- חצי כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- חצי כפית כמון
- 1 כף אריסה
- מערבבים הכל היטב.
אופן ההכנה
- לאחר שהחצילים יגירו נוזלים נייבש עם מגבת ונטגן בשמן עד להזהבה יפה ונעביר לנייר סופג..
- נטגן גם את הגמבות ומעבירים לנייר סופג..
- נעביר את החצילים לקופסא שאותה נאחסן אח"כ במקרר ונשים מעל את הגמבות שטיגנו..
- מעל נפזר כוסברה ופטרוזליה קצוצים..
- נערבב היטב את כל מצרכי המרינדה ונשפוך מעל החצילים..
- מערבבים היטב בעדינות , מכסים עם מכסה ונעביר למקרר לפחות לשעה, שעתיים לספיגת טעמים..
- ככל שיהיה יותר שעות במקרר, יהיה יותר טעים
[adinserter block="4"]
רק עוד דבר אחד אחרון!
סלט חצילים במרינדה מעלפת
מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני פסח מושלמים. אל תפספסו!
שנים אני מחפשת מתכון חצילים שיענה לטעמים שלי. פשוט מצאתי!!!
לאחרונה כל שבוע אני מכינה את המתכון הזה ופשוט נדהמתי שהכל נגמר. ללקק אצבעות!!! המון תודה
היי רותי,
מעולה!! ממש שמחים שנהנית מהסלט 🙂
קציתי לנסות אז הכנתי רק חצי מהכמות הרשומה.. טעות איומה… הייתי צריכה להכפיל כמויות! טעים ביותר!! תודה רבה ♡
היי נטלי!
מתנצלים על החוויה הלא נעימה הזו, אבל לפחות יצא טעים 🙂
מוזמנת להצטרף גם לקבוצת הוואטסאפ שלנו!