עוגיות טעימות ב-5 דקות
מבצק קסום ללא התפחה!
לרגעים האלה שמחפשים להרשים את האורחים ואין זמן להסתבך בהכנות, עוגיות אלה הן הפתרון
עוגיות מושלמות שמכינים תוך לא יותר מ-5 דקות! מורכבות מבצק חלבי וקסום ללא התפחה, עם מלית חלווה מפנקת במיוחד.
עוגיות טעימות שהכי מומלץ להכין לאירוח קליל, פינוק למשפחה, או סתם כשבא לכם לנשנש, רק להיזהר לא להתמכר!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
המצרכים
- לבצק:
- 1 ביצה
- 75 גרם סוכר
- קורט מלח
- 200 גרם טוב טעם או טוורוג (חבילה אחת )
- 3 כפות שמן
- 1 אבקת אפיה
- ⅓ כפית אבקת סודה
- 200 גרם קמח
- למלית:
- חלווה (או מה שאוהבים)
אופן ההכנה
- בקערה שמים ביחד את הביצה, סוכר, ומלח, ומערבבים. אחרי זאת מוסיפים את הטוב טעם עם 3 כפות שמן, אבקת אפייה, וסודה, ומערבבים טוב. לבסוף מוסיפים 200 גרם קמח וללוש. זה מתאחד לבצק נוח לעבודה לא ללוש יותר מידי.
- מחלקים את הבצק ל-3 כדורים, ומרדדים כל כדור עם קמח למלבן דק. עם גלגל משונן מיישרים מכל הצדדים, ואז לחתוך ל-5 לאורך.
- בכל חתיכה חותכים עם הגלגלת מהאמצע עד סוף הבצק רצועות דקות (לא לזרוק את הבצק גם ממנו לעשות עוגיה). כמו בתמונה.
- שמים פס חלווה ומגלגלים. מניחים על נייר אפיה.
- נשים לאפיה על 180 מעלות למשך כ-20 דקות.
- מקררים ומפדרים באבקת סוכר.
הערות וטיפים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגיות טעימות וקלות
אפייה רגילה או טורבו? |
מה זה טוורג/טוב טעם? |
איזה חלווה שמת? |
אפשר להכין את הבצק ולהקפיא? |
אפשר מילוי אחר? |
כמה עוגיות יוצאות מכל כדור? |
את הפסים יוצרים רק בצד אחד של המלבן? |
מה חושבים על: עוגיות טעימות וקלות
-
- מלי הדר:
"תודה רבה על המתכון הכנו ויצא טעים מאוד" - שושי:
״זה אחד המתכונים המוצלחים שיש
למה צריך להכין קרואסנים אם יש כזה דבר מושלם רך וטעים ממש הרגשה של בצק שתפח
שמתי בפנים שוקולד לבן כולם התלקקו ………………
פשוט מושלם !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!״ - יוספה:
״הוספתי עוד קמח, כי הבצק עדיין היה רטוב, אבל יצא נהדר! פריך ואוורירי.״ - מירי:
״תודה רינה יצא לי נהדר ללא מילוי״
- מלי הדר:
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגיות מושלמים אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: עוגיות טעימות – חני קונאשוילי
היי, אין לנו טוב טען או טוורוג, במה אפשר להחליף?
היי!
אפשר למלא בפודינג וניל 🙂
בהצלחה!
מצוין! מהיר וטעים מאוד!
איזה יופי, אלישע!
מוזמן אלינו לקבוצה כדי לקבל עוד מתכונים מצוינים כאלה: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
אני הכנתי את המתכון מספר פעמיים והוא מוצלח ממש אני רוצב להכין לשבת לחמותי
וברצוני לדעת האם מקפיאים או שמים במקרר ???? בשביל לשמור על טריותו או להשאיר בחוץ?
אשמח לקבל רעיון למילוי פירותי למשל משמש או תפע
האם אפשרי ?
משמש או תפוחי עץ בהחלט יתאים
הי, גרה בארה"ב, איזו גבינה תחליף פה את הטובורג? תודה!
Farmer's cheese או כל גבינה דלת שומן בלי טעם חזק.
זה אחד המתכונים המוצלחים שיש
למה צריך להכין קרואסנים אם יש כזה דבר מושלם רך וטעים ממש הרגשה של בצק שתפח
שמתי בפנים שוקולד לבן כולם התלקקו ………………
פשוט מושלם !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
איזה כיף לשמוע שושי בתיאבון לך ולכולם!