| | |

עוגיות טעימות ב-5 דקות

מבצק קסום ללא התפחה!
בהשראת: חני קונאשוילי
ציון 4.38 על ידי 32 דירוגים
עוגיות טעימות ב-5 דקות
לרגעים האלה שמחפשים להרשים את האורחים ואין זמן להסתבך בהכנות, עוגיות אלה הן הפתרון
עוגיות מושלמות שמכינים תוך לא יותר מ-5 דקות! מורכבות מבצק חלבי וקסום ללא התפחה, עם מלית חלווה מפנקת במיוחד.
עוגיות טעימות שהכי מומלץ להכין לאירוח קליל, פינוק למשפחה, או סתם כשבא לכם לנשנש, רק להיזהר לא להתמכר!

ספר המתכונים של חני קונאשוילי

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

  

עוגיות טעימות ב-5 דקות

עוגיות טעימות ב-5 דקות

עוגיות טעימות ב-5 דקות

מבצק קסום ללא התפחה!
ציון 4.38 על ידי 32 דירוגים
לדרג
באדיבות: חני קונאשוילי

המצרכים

  • לבצק:
  • 1 ביצה
  • 75 גרם סוכר
  • קורט מלח
  • 200 גרם טוב טעם או טוורוג (חבילה אחת )
  • 3 כפות שמן
  • 1 אבקת אפיה
  • כפית אבקת סודה
  • 200 גרם קמח
  • למלית:
  • חלווה (או מה שאוהבים)

אופן ההכנה

  • בקערה שמים ביחד את הביצה, סוכר, ומלח, ומערבבים. אחרי זאת מוסיפים את הטוב טעם עם 3 כפות שמן, אבקת אפייה, וסודה, ומערבבים טוב. לבסוף מוסיפים 200 גרם קמח וללוש. זה מתאחד לבצק נוח לעבודה לא ללוש יותר מידי.
  • מחלקים את הבצק ל-3 כדורים, ומרדדים כל כדור עם קמח למלבן דק. עם גלגל משונן מיישרים מכל הצדדים, ואז לחתוך ל-5 לאורך.
  • בכל חתיכה חותכים עם הגלגלת מהאמצע עד סוף הבצק רצועות דקות (לא לזרוק את הבצק גם ממנו לעשות עוגיה). כמו בתמונה.
  • שמים פס חלווה ומגלגלים. מניחים על נייר אפיה.
  • נשים לאפיה על 180 מעלות למשך כ-20 דקות.
  • מקררים ומפדרים באבקת סוכר.

הערות וטיפים

עוגיות טעימות ב-5 דקות
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגיות טעימות וקלות

אפייה רגילה או טורבו?
אני אפיתי בטורבו.

מה זה טוורג/טוב טעם?
טוורג או טבורוג היא גבינה קשה ללא טעם ומוסיפה מאד לעוגות גבינה ולמילויים מתוקים שונים, יש את טוב טעם של טרה, אותו דבר.

איזה חלווה שמת?
חלווה מוצקה לא ממרח.

אפשר להכין את הבצק ולהקפיא?
בהחלט יכולים להכין ולהקפיא לפני האפיה.

אפשר מילוי אחר?
כן אפשר שוקולד. או אצבעות או קוביות, לא ממרח.

כמה עוגיות יוצאות מכל כדור?
4 או 5 עוגיות מכל כדור. אם את רוצה יותר גדולים תחתכי ל4.

את הפסים יוצרים רק בצד אחד של המלבן?
נכון.

 

עוגיות טעימות ב-5 דקות


מה חושבים על: עוגיות טעימות וקלות

    1. מלי הדר:
      "תודה רבה על המתכון הכנו ויצא טעים מאוד"
    2. שושי:
      ״זה אחד המתכונים המוצלחים שיש
      למה צריך להכין קרואסנים אם יש כזה דבר מושלם רך וטעים ממש הרגשה של בצק שתפח
      שמתי בפנים שוקולד לבן כולם התלקקו ………………
      פשוט מושלם !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!״
    3. יוספה:
      ״הוספתי עוד קמח, כי הבצק עדיין היה רטוב, אבל יצא נהדר! פריך ואוורירי.״
    4. מירי:
      ״תודה רינה יצא לי נהדר ללא מילוי״

עוגיות טעימות ב-5 דקות

 

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגיות מושלמים אל תפספסו!

Similar Posts

58 Comments

    1. את הבצק מחלקים ל 3 כדורים ומכל אחד יוצרים מלבן.
      כל מלבן לחתוך ל 4 (עוגיות גדולות) או 5 (קטנות יותר.
      ואז כל חתיכה חותכים עם הגלגלת מהאמצע עד סוף הבצק רצועות דקות
      כ 12 עוגיות עד 15 עוגיות אמורות להתקבל

  1. נראה מדהים.
    האם אפשר להפוך למלוח? הכוונה להוסיף עוד גבינות מלוחות, עשבי תבלין וכו'.
    אם כן, כמה להפחית מהסוכר וכמה מלח להוסיף? ואיזה תוספות עוד מומלצות?
    תודה!

    1. היי אלי, בד"כ אנחנו ממליצים להידבק למתכון המקורי כמה שאפשר להבטיח תוצאה כלבב המבשל, במיוחד כשמדובר במספר רב של שינויים. נשמח להמליץ לך על כמה מתכוני עוגיות מלוחות באתר שבטח ימצאו חן בעיניך – בלחיצה כאן
      בהצלחה ובתיאבון ♥
      צוות מתוקים

  2. היי. המתכון נראה מהמם. לא הבנתי את החלק האחרון.חותכים מהאמצע וכו. מתכוונת לעשות ולא הבנתי.
    תודה על המתכון. אודה לתשובה.

    1. היי עליזה, את המילוי שמים בחצי המלא, מגלגלים עד האמצע, ואז לוקחים את הרצועות וסוגרים את הצורה.
      אם נשאר בצק בקצוות אפשר לחבר יחד וליצור עוד עוגיות. מקווים שיותר ברור עכשיו, בהצלחה ובתיאבון!

    1. היי אתי, מחלקים את הבצק כולו ל-3 כדורים שווים, ומרדדים כל כדור עם קמח עד למלבן דק. בהצלחה!

    1. היי שושנה, אפשר לנסות עם גבינה לבנה, ולתוצאה יותר קרובה למתכון המקורי כדאי לסנן את הגבינה הלבנה בבד חיתול שעתיים אם יש לך ואז היא תקבל מרקם מאוד דומה לטוב טעם.

    1. עדיף טוב טעם או טוורג, אם בכל זאת אין אפשר אפשר לנסות עם גבינה לבנה, ולתוצאה יותר קרובה למתכון המקורי כדאי לסנן את הגבינה הלבנה בבד חיתול שעתיים אם יש לך ואז היא תקבל מרקם מאוד דומה לטוב טעם.

    1. היי קרין, אפשר לנסות עם גבינה לבנה, ולתוצאה יותר קרובה למתכון המקורי כדאי לסנן את הגבינה הלבנה בבד חיתול שעתיים אם יש לך ואז היא תקבל מרקם מאוד דומה לטוב טעם.

      1. היי יפה, לצערנו לא אך ניתן להיעזר בתמונה מתחת למתכון וההסבר המורחב שניתן למצוא בשאלות ותשובות. בהצלחה!

  3. לא הבנתי את בגלגול, שמים את במילוי בחצי השלם מגלגלים ד הסוף עם החלק שמתכנן לרצועות? למה התכוונת לא לזרוק את הבצק?

    1. היי עדנה, את המילוי שמים בחצי המלא נכון, מגלגלים עד האמצע, ואז לוקחים את הרצועות וסוגרים את הצורה.
      אם נשאר בצק בקצוות אפשר לחבר יחד וליצור עוד עוגיות.
      מקווים שיותר ברור עכשיו, בהצלחה ובתיאבון!
      צוות מתוקים

    1. היי אורית, 1 כוס סוכר = 200 גרם, אז במתכון הזה כשליש כוס סוכר. בהצלחה ובתיאבון!

    2. המתכון נראה מקסים. רק אני פוחדת להסתבך בשלב הגלגול. אם הבנתי נכון, צריך לגלגל את החלק השלם עם מילוי ועליו לעשות ליטופים של הרצועות שחתכנו?

      1. נכון. לא לצריך לפחד מהגלגול, העיקר לקבל צורה יציבה שתחזיק מעמד בזמן האפייה ואז רק להנות מהטעם המדהים, בהצלחה!

      1. מחלקים את הבצק כולו ל-3 כדורים שווים, ומרדדים כל כדור עם קמח עד למלבן דק. בהצלחה!

      1. יש אפשרות להמיר את הגבינה למשהו אחר כדי שיהיה פרווה? (לרגישים ללקטוז)

      2. היי ענת, אפשר לנסות אולי יוגורט על בסיס סויה, אך הבצק במתכון הזה חלבי וזה חלק מהסוד לעוגיות המוצלחות, את יותר מוזמנת לנסות מתכוני עוגיות פרווה אחרים – בקישור כאן.
        בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?