| | | |

עוגת מצות נוסטלגית וקלה לפסח

אין פסח בלעדיה: עוגת מצות של הילדות חוזרת במתכון קל וחובה! עודה שתחזיר לכם את הנוסטלגיה ובגדול!
בהשראת: סיון צרור
ציון 4.75 על ידי 4 דירוגים
עוגת מצות

עוגת מצות שתחייה בכם טעמים ורגשות נוסטלגיים שאולי כבר מעט שכחתם… אז אנחנו כאן כדי להזכיר לכם אותם! מי לא זוכר מילדותו את עוגת המצות המפורסמת שהייתה כמעט בכל בית, ובכן אתם לא חושבים שהגיע הזמן להחזיר עטרה ליושנה? בהחלט הגיע , ולא סתם הוא גם בא בול בזמן! לכבוד חג הפסח הקרב ובא תרשו לעצמכן להתרפק על טעמים וריחות שא טעמתם הרבה זמן…! 

 

עוגת מצות זו עוגה שאם כמה שהיא פשוטה וזולה , יש בה ערך סנטימנטלי גבוה מאוד! ובכל זאת כולנו היינו משלמים הרבה כדי לאכול אותה כי " זיכרון = הון ". אז למזלנו בדובר בעוגה פשוטה וקלה ונוצרה בעקבות חיבור מרכיבים מאוד פשוט , שנמצא בכל בית בחג הפסח – מצה ושוקולד. אז אם גדלתם בשנות ה 90 – 80 אתם וודאי מכירים את עוגת המצות שהיא הלהיט של חג הפסח! ובטח ובטח שאכלתם אותה בתור ילדים , כך שאם בא לכם להנחיל לילדים שלכם זיכרונות מהעבר שלכם ולספר להם על תקופת ילדותכם, תוכלו פשוט להכין להם את עוגת מצות, שאין ספק שהם יצרבו את הטעם שלה בזיכרון בדיוק כמוכם!

 

ספר המתכונים של סיון צרור

עוגת מצות
צילום: סיון צרור

למה באמת כדאי לכם: עוגת מצות

  • הכי טעים שיש: כמו שאמרנו העוגה הזו מוכיחה שמתכון פשוט – הוא הכי טעים שיש!

  • ערך סנטימנטלי: מתכונים עם ערך סנטימנטלי אנחנו תמיד נעשה אותם מכל הלב ובהמון אהבה!

  • ילדים יעופו עליה: בדיוק כמו שאתם אהבתם אותה בתור ילדים ככה גם הדור השני יעוף עליה!

  • נוסטלגי: קחו רגע לעצום עיניים ,לקחת ביס ולהיזכר בעבר… כי רגע כזה לא קורה כל יום!

שורה תחתונה: זאת עוגת מצות נפלאה שתחזיר לכם את הטעם לחך והמון זיכרונות ילדות!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

עוגת מצות

עוגת מצות נוסטלגית וקלה לפסח

אין פסח בלעדיה: עוגת מצות של הילדות חוזרת במתכון קל וחובה! עודה שתחזיר לכם את הנוסטלגיה ובגדול!
ציון 4.75 על ידי 4 דירוגים
לדרג
סוג: פסח
באדיבות: סיון צרור

המצרכים

מצרכים:

  • 1 שמנת מתוקה (או שמנת צימחית)
  • 50 גרם חמאה (או מחמאה/ נוטרינה)
  • 300 גרם שוקולד (מריר )
  • 50 גרם שוקולד חלב. (או למתכון פרווה לשים עוד 50 גרם שוקולד מריר)

אופן ההכנה

  • לחמם בסיר קטן שמנת וחמאה על סף רתיחה לאחר מכן להוסיף שוקולדים ולכבות את האש לערבב היטב עד המסה מלאה לאחר מכן לצנן מעט.
  • להכניס לקירור לשעה.
  • לקחת 6 מצות , לטבול בחלב או יין קידוש
  • למרוח מעל כל מצה שכבת קרם יפה ולהניח מצה נוספת למעלה, לסיים בקרם שוקולד.
  • לקרר שעה- שעתיים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
עוגת מצות
צילום: סיון צרור

 

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!

מקור:  Sivan Zror | בדף שלה : אפייה עם סיוי

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?