| | |
קבלו עוגת גבינה פירורים מדהימה וקלה בטעם יותר מפנק מטיב הקונדיטוריות, מרכיבים מבסיס בצק פריך ומעליו מוסיפים מילוי קטיפתי ומלטף של גבינה עשירה ומהממת, מסיימים בפיזור הפירורים הנותרים עם קונפיטורת אוכמניות שנותנת מרקם אלוהי. עוגה פשוטה וכל כך מצליחה שאי אפשר לא להכין אותה לפחות פעם בשבוע!

מתכון באדיבות: אורית חדידה – קרדיט על שיתוף המתכון.

מתכון: עוגת גבינה פירורים קרה עם אוכמניות 

מצרכים 

תבנית: תבנית 26 ועוד תבנית קטנה לפירורים

לבצק:
קמח אוסם קטן ( 350 גרם).
1 מרגרינה מומסת חלקית.
1 סוכר וניל
3 ביצים.
חצי כוס סוכר.

חומרים לגבינה:
2 שמנת מתוקה
1 פודינג וניל.
3/4 כוס חלב.
1/2 כוס סוכר.
2 גבינה לבנה 9%.

אופן הכנה 

  • קודם נחמם מראש תנור ל-160 מעלות.
  • כעת נכין את הבצק – נערבב את כל חומרי הבצק יחד עד לקבלת בצק דביק.
  • ניקח את התבנית, נשמן מעט וניקח עוד תבנית קטנה לפירורים.
  • נשטח 3/4 מהבצק בעזרת ידיים רטובות בתבנית ה-26, ואז רבע מהבצק נשטח בעזרת ידיים רטובות בתבנית הקטנה של הפירורים.
  • נכניס לתנור למשך 15-20 דקות עד להזהבה קלה בלבד.
  • כעת נצנן ונכין את תערובת הגבינה: נשים בקערה את הגבינה הלבנה עם חצי כוס סוכר, נערבב ונניח בצד.
  • נקציף במיקסר את השמנת המתוקה עם הפודינג והחלב.
  • נערבב את תערובת הגבינה יחד עם הקצפת ונשים על בסיס העוגה ואז ניישר. 
  • נפורר בידיים את הבצק ששמנו בתבנית הקטנה מעל תערובת הגבינה. נשים למקרר לפחות למשך הלילה להתייצבות
  • מי שאוהב עם אוכמניות, אפשר לשים במרכז העוגה קונפיטורה אוכמניות סאן דל פור

שאלות ותשובות

שאלה: במקום מרגרינה אפשר חמאה או שמן?
תשובה: אפשר חמאה.

קישור למתכון המקורי: כאן
 
עוד מתכונים מבוקשים:

 
עוגת גבינה פירורים
 

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *